Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motocross/Enduro Başlangıç

REKLAM ALANI
    Merto54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF R125 / Yamaha X-Max 250 ABS
    Merhabalar herkese,öncelikle herkesin tekeri düz bassın. Kazasız belasız yolculuklar dilerim.

Bana göre dünyanın en keyifli scooterı beverly 300 ümü bugün itibariyle satmış bulunuyorum. Çok güzel günler geçirdik kendisiyle,ama scooter devrini kapatıyorum hayırlısıyla. Mondial ZNU ile başladık,beverly ile kapattık. Znu çok üzdü servisten çıkmadık. Beverly ise uzun yola gitmeden önce ustaya kontrollerini yaptırmak dışında hiç servise götürmedi beni. Güzel yollar yaptık beraber.

Bu devri kapattık diyeceğim o,İstanbul'da yaşıyorum,Sapanca memleketim. Motocross tarzına başlangıç yapmak istiyorum. Beverlynin satışından gelecek sermaye gayet tatminkar fakat başlangıç olarak yüksek başlamak istemiyorum. Beverlyi de bu siteden gelen bir tavsiye ile almıştım ve çok memnun kaldım. Şimdi bu kategoride hiç bilgim yok. Alabileceğim uygun ve başlangıç performanslı bu kategorideki motosikletler nedir?

Teşekkürler.
    MrMud bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    200 lük çinliler, crf 250, klx250, yamaha xt 125, klx 150 ilk aklıma gelenler. Kesene uygun olan ve en hafif olanını tercih edebilirsin. Kilo kriterine önem ver.
    Merto54 bunu beğendi.

MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Çok güçlü olmasın, başlangıç seviyesinden yaşayarak gitmek istiyorum derseniz @matrax33 ün dediği gibi çin ile "yok cin çin mali istemiyorum" derseniz, 125 ve 250 bandında japonlarla başlayın.

KTM, Husqvarna, Beta, TM Racing, gibi markalar, Enduro/Motocross cemiyetinde hep hedef olur, dünya şampiyonalarında liderliğin başını çeken markalardır, ama en düşük cc ceşitleri bile special derecesinde olduğu için fiyatlarıda, masraflarıda, kullanımlarıda zordur.

Bunları söylememin sebebi, Her Enduro/Motocross meraklısının mutlaka bu markalara kayacağıdır.
    Ama başlangıç için maddi ve fiziksel olarak zorlayacaklardır muhtemelen.
    Ki eğer şehir ici günlük kullanım istiyorsanız, mutlaka CRF, WR, KLX çeşitlerine gitmeniz gerek.
    Çinli isterseniz zaten maksimum cinli fiyatları 13-14 bin bulursunuz.
    3bin liraya kadarda limit düşürebilirsiniz.
    Mesela Mondial xtreme, Küba Black cat, Apachi.
    Eğer aklınızda belli modeller varsa arasında seçim yapmak için yardım isterseniz yardımcı olmaya çalışırız.

Güvenli sürüşler
    Merto54 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı matrax33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    200 lük çinliler, crf 250, klx250, yamaha xt 125, klx 150 ilk aklıma gelenler. Kesene uygun olan ve en hafif olanını tercih edebilirsin. Kilo kriterine önem ver.
    Alıntı MrMud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok güçlü olmasın, başlangıç seviyesinden yaşayarak gitmek istiyorum derseniz @matrax33 ün dediği gibi çin ile "yok cin çin mali istemiyorum" derseniz, 125 ve 250 bandında japonlarla başlayın.

KTM, Husqvarna, Beta, TM Racing, gibi markalar, Enduro/Motocross cemiyetinde hep hedef olur, dünya şampiyonalarında liderliğin başını çeken markalardır, ama en düşük cc ceşitleri bile special derecesinde olduğu için fiyatlarıda, masraflarıda, kullanımlarıda zordur.

Bunları söylememin sebebi, Her Enduro/Motocross meraklısının mutlaka bu markalara kayacağıdır.
    Ama başlangıç için maddi ve fiziksel olarak zorlayacaklardır muhtemelen.
    Ki eğer şehir ici günlük kullanım istiyorsanız, mutlaka CRF, WR, KLX çeşitlerine gitmeniz gerek.
    Çinli isterseniz zaten maksimum cinli fiyatları 13-14 bin bulursunuz.
    3bin liraya kadarda limit düşürebilirsiniz.
    Mesela Mondial xtreme, Küba Black cat, Apachi.
    Eğer aklınızda belli modeller varsa arasında seçim yapmak için yardım isterseniz yardımcı olmaya çalışırız.

Güvenli sürüşler
    Bilgiler için teşekkürler. Yeni bir kategori olacağı için,başlangıçta maddi yönden ve kullanım yönünden en kolayı olanı tercih etmek istiyorum. Yaz boyunca sapancadayım orada hem dağ bayır hem asfalt tecrübesi için yeterince zamanım olacak.

Geçen hafta sonu arkadaşımın Black Catini kullandıktan sonra bu sevdaya tutuldum. O motoru beğendim kullanımı kolaydı ve beni üzmedi,hükmetmesi basitti.

Xtreme max için bildiğim tek bilgi biraz yüksek olduğu boyum 1.82. Apache hakkında bilgim hiç yok,Honda keza. Kawasakileri beğendim,ama bu yaz 3 ay boyunca aldığım makinayla birlikte yuvarlanacağız gibi geliyor. Yani biraz daha maliyetli olanı 2.etapta almayı planlıyorum sizin bahsettiğiniz öncü markalar ya da kawasaki gibi.

Yani 3 ay beraber hem asfalt hem dağ bayır sarıla sarıla yuvarlanacağım bir alet lazım bana daha çok beraber toprak çamur oluruz.

Piyasalarını da bilmiyorum pek biraz Kawasakilere baktım o kadar. Yarından itibaren bakmaya başlayacağım 3-4 gün içinde alıp onunla Sapanca'ya gitmeyi planlıyorum.

Motosikleti
    Mondial xtreme max 150 alacağım Pazartesi günü. Kanaatim yaz boyu işimi görür şeklinde yaz bitikten sonra bellli bir tecrübeye erişmiş olacağımı düşündüğümden de bir TM racing ya da Husqvarna alacağım.

Motora mondial Znu ile başlamıştım. Aslında markayla yıldızımız pek barışmış sayılmaz ama umarım bu sefer daha az sorunla 3 ay geçiririz.

MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Alıntı Merto54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mondial xtreme max 150 alacağım Pazartesi günü. Kanaatim yaz boyu işimi görür şeklinde yaz bitikten sonra bellli bir tecrübeye erişmiş olacağımı düşündüğümden de bir TM racing ya da Husqvarna alacağım.

Motora mondial Znu ile başlamıştım. Aslında markayla yıldızımız pek barışmış sayılmaz ama umarım bu sefer daha az sorunla 3 ay geçiririz.
    Tecrübe edindikten sonra 2t düşünürsen eğer, Te250 almanı öneririm.
    Bir makina ne kadar kaliteli olabilecekse o kadar kaliteli.
    Türkiye coğrafyasında, sen dayandigin sürece, o makinanın çıkamayacağı yer yok.
    +299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
    Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
    -MrMud

Motosikleti
    Alıntı MrMud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tecrübe edindikten sonra 2t düşünürsen eğer, Te250 almanı öneririm.
    Bir makina ne kadar kaliteli olabilecekse o kadar kaliteli.
    Türkiye coğrafyasında, sen dayandigin sürece, o makinanın çıkamayacağı yer yok.
    Tam şuan onlara bakıyordum. Ben de beğendim. YouTubedan da videolarına falan baktım,keçi gibi.

3 ay max xtreme i kullanıcam,sonra satıp sanırım bunu alcam. Beverlynin sadece performansı değil maddi geri dönüşü de güzel oldu. En azından bana 2 motocross sermayesi bıraktı.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)