Motosikletler ile karadeniz turu - Tavsiyeleriniz
Reklamlar
-
16 Haziran 2017, 12:04
Merhaba arkadaşlar,
3 Motosiklet ile Bursa'dan Karadeniz turuna çıkmayı planlıyoruz toplamda 3000km civarı bir yol yapacağız. İç anadoludan döneceğiz.
Yanımızda almamız gereken eşyalar ve önerileriniz hakkında tecrübeli, bilgili arkadaşlardan/abilerden/ablalardan desteklerinizi rica ediyorum
Ne gibi sürprizler ile karşılaşırız, kısa anılarınız vs.
Teşekkürler, güvenli sürüşler.
Reklamlar
-
16 Haziran 2017, 12:24
Bol şans diliyorum şimdiden
Aklıma gelen birkaç şeyi sıralayayım aşağıda;
1-Lastik tamir kiti ve lastik tamir köpüğü
2-Sele de bir rahatsızlık olursa diye totoya koyulacak hava destekli ya da jelli sele pedi
3-Mutlak suretle alet takımı
4-Yedek sigorta
5-Yedek ampul
6-İlk yardım çantası
7-Zorlu şartlarda da yanabilecek çakmak
8-Japon yapıştırıcısı gibi etkili bir yapıştırıcı
9-Lastikli bagaj kancalarından 3-5 tane
Şimdilik aklıma gelenler
-
16 Haziran 2017, 12:45
Duck tape ve plastik kelepçe (zip tie) mutlaka olsun. İlkyardım çantasında da amonyak bulunsun.
-
16 Haziran 2017, 13:34
benimde merak ettğim soru , yakında bir ege turu planlıyorum bende . Aydınlatıcı lamba da lazım olabilir.
-
16 Haziran 2017, 13:37
karadeniz yaylalarında kamp yapacak iseniz gece soğuk olacağı için kalın giysi alın ve birde yağmurluk alın. ne zaman çıkmayı düşünüyorsunuz.
-
16 Haziran 2017, 13:51
Tur rotası paylaşabilir misiniz?
Yakında bende çıkmak istiyorum Karadeniz turuna, rehber olması açısından paylaşabilirseniz memnun olurum.
-
18 Haziran 2017, 22:28
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Rotayı çizdik fakat etkinlik için çizilmiş bir rota raftinf, dalış vs. de yapılacak. Fotoğraf, video ve harita üzerinden paylaşacağım
-
18 Haziran 2017, 22:45
tavsiye: rize'ye geldiğinizde beni bulun. ![Smile1](http://www.motosiklet.net/forum/images/smilies/eskiler/icon_razz.gif)
eğer karadeniz yaylalarında, köylerinde vs kamp kuracaksanız yabani hayvanlara karşı önleminizi alın. varsa kuru sıkı iyi olur. yoksa torpil... ya da internette 25-30 liraya fenerli elektro şok cihazları satılıyor, tehlike anında işinizi görür.
rize'ye geldiğinizde ayder yaylasının yukarısındaki hüser, kavrun yaylalarına mutlaka gidin. altıparmak dağları eteklerinde kamp kurabilirsiniz. pokut ve sal yaylalarını da görün. ama bu saydıklarımın hepsinin yolları kötüdür. gerçi bugün çılgın bir arkadaşımız cbr 250 ile dua ede ede çıkıp indi ve bir daha tövde dedi. ![Smile1](http://www.motosiklet.net/forum/images/smilies/eskiler/icon_razz.gif)
yolları iyi olan güzel yer isterseniz çat köyü, rize güneysu'dan yukarıya handüzü yaylası, çağrankaya yaylası vs. gayet güzel yerler.
-
18 Haziran 2017, 23:06
Aşağıdaki linkte 2013 te yaptığım Karadeniz gezi raporu var. Gezilecek daha çok yer vardı. Fakat, yine de fikir verir.
https://ozdilek.wordpress.com/2013/0...ezisi-3220-km/
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler