Enduro Touring Motosiklete Biniş ve İniş Tekniği (Siz nasıl binip iniyorsunuz)
Reklamlar
-
16 Haziran 2017, 06:51
Dostlar selamlar
Yaklaşık 4 yıldır yaz kış motosiklet kullanıcısıyım.
3 yıl gv250 (alçak sele) bir motosiklet kullandım.
Son 1 yıldır Suzuki Vstrom kullanıyorum. Boy 182, kilo 91
Artık okkalı tekme atabilecek kıvamda sağ bacağımı kaldırıp savurabiliyorum.
Ama son günlerde belimde sağdan sola dönerken ağrı başladı.
Arka çanta olduğu için sol ayak sabit iki el gidonda olacak şekilde sağ ayağımı bel seviyesinin üzerinde kaldırıp (Arka çanta üzerinde olacak şekilde) selenin üzerinden savuruyorum ve biniyorum.
İnerken de elin biri gidonda diğeri depo kapağı üstünde sol ayak yerde sağ ayağı döner tekme atar gibi iniyorum.
Ağrı sebebini motosiklete biniş tekniğimin yanlış olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.
Arkadaşımın önerisiyle yan ayaklığı açtıktan sonra ayaklık peglerine basarak binmeye başladım fakat aynı usülle inemiyorum. İnişte moto devrilecek hissi uyandırıyor.
Siz nasıl biniyorsunuz? Doğrusu nedir?
Reklamlar
-
16 Haziran 2017, 08:46
Kendinize eziyet etmeyin yan ayaklık açıkken pege basarak binin ve inin(ata biner gibi), korkmayın hiç bir şey olmaz...
-
16 Haziran 2017, 08:52
kafanıza göre takılın yaa biniş iniş tekniği neymiş bu kadar kasmayın bu olayı otomobile binme tekniği diye bişey var mı atarsın ayağını binersin çok teknik bi olay değil yani ama motorunuz biraz ağır olduğundan yan ayaklık açıkken binip inmek daha güvenli olur diye düşünüyorum
-
16 Haziran 2017, 08:54
Benim esimin boyu 162, enduro kullandiginda sehirde ozellikle kaldirimlara denk getirip ordan inip biniyor arazi veya sehir diainda da tas veya cikinti gibi uerleri kullaniyor. Aramizda kalsin bir de katlanir taburesi var
-
16 Haziran 2017, 08:57
Gidonu tam sağa dayamak, binişi de inişi de rahatlatır. Pege basarak binmenin veya inmenin bir sakıncası yok. Ben hiç bu şekilde binerken ayaklık kırıldı diyeni duymadım. Ama boyum 1.68 ve VStrom'a hiç pege basarak binmek ihtiyacı duymadım. Şart değil yani. Ama gidonu sağa dayamak baya fark eder.
-
16 Haziran 2017, 09:37
Ayağını atıyosun diye belin ağrımaz. Aksine esnetiyosun hareket.ediyorsun diye iyi bile gelir.
Zaten 200kilonun üzerinde olan motosiklet yan sehpadayken bir de ekipmanla birlikte 100 kiloluk da sen bindiğinde yan sehpaya binecek yükü düşün.
-
16 Haziran 2017, 09:47
Ben dizimi kırarım. Önce dizimi geçiririm. Ayak geçiyor ondan sonra.
Yani motorun yanına geçerim. Sol ayağımla biraz yükselirim. Sağ bacağımı dizden kırarım. Dizimi atarım diğer tarafa. Ayak geçer sonra. Tarifi zor ama yapması kolay :D
-
16 Haziran 2017, 10:07
-
16 Haziran 2017, 10:28
Motora binmek motoruna gore degısır. Cantalı Vstorm gıbı bır enduroya binecekseniz tabiri yerındeyse AT'a biner gibi bineceksiniz. Ilk once sol pege sol ayak basılacak ve ustunden dıger ayağınızı atacaksınız. Inerkende ıkı peg de yukselıp ardından bınısınızın tersını yapacaksınız. Bunun dışında alçak olan motorlar chooperlar vd çantasız motorlara ıse boyunuzun elverdıgı olcude MANZARALI bir sekılde binip inebilirsiniz.
-
16 Haziran 2017, 11:29
Özet: Peglere basarak inip bineceksin:
merak etme, peglere ve yan ayağa aşırı yük binmesi hiçbir zarar vermez, heleki enduroda...
-
16 Haziran 2017, 11:39
ata biner gibi binersen zevkli olur
-
16 Haziran 2017, 14:05
1.90 boyunda V-Strom kullanıcısıyım. Arka çanta sürekli takılı. Yan çantalar yoksa normal biziklete biner gibi biniyorum. Orta sehpa yoksa peglere basarak binmek çok ergonomik gelmiyor. Orta sehpada ata biner gibi peglere basmak dediğiniz gibi mantıklı. Yan ayakta ve yan çantalar takılysa bu boyla ben bile biraz kasıyorum.
-
16 Haziran 2017, 14:12
Wr125 r kullanıyorum. Boy 175. İnip binmek çok zor oluyor. Özellikle düz olmayan zeminde. Alçaltma kiti aldım ben bakalım yarın taktiricam.
-
16 Haziran 2017, 14:16
ata biner gibi doğru olanı. ayaklığa yük biniyor diye düşünmeye gerek yok.
motosikleti olduğu yerde 180 derece çevirmek için zaten komple ayaklığın üstüne alıp çeviriyoruz
tut ki motor ayaklık üstündeyken tüm yükü taşımıyor.
motoru ayaklıktan kaldırıp düzeltirken nekadar zorluyorsanız okadar yük biniyordur.
-
16 Haziran 2017, 14:20
Bugün ayaklık yerdeyken pege basıp binmeyi deneyeyim ıssız bir yerde. Düşersem kimse görmesin
-
16 Haziran 2017, 14:32
erdems adlı üyeden alıntı
bu ne abi ya bu işin de bu kadar protokolü olmazki
-
16 Haziran 2017, 14:49
Bugün ayaklık yerdeyken pege basıp binmeyi deneyeyim ıssız bir yerde. Düşersem kimse görmesin
İlk önce dengesiz gibi geliyor ama aslında sorun olmuyor.
Bazı motorlarda yan sehpa zayıf olabiliyor ve zamanla yamulabiliyor.
Belki de orjinal değildir.
Ben eskiden CBR kullanıyordum, istediğim gibi biiyordum.
1 sene kadar önce NC aldım ve pege basarak binmeye başladım, yoksa biraz zor oluyor.
Hamdım, piştim, hala hamım.
-
16 Haziran 2017, 14:59
Teknik taktik yok , hurrraa idi sitilim.
Gidonu iki elimle tutup , solundan sol ayakım yerde sabit , sağ ile diz kırmadan 45 derece pergel gimin açıp , öne doğru havaya deppik atarak biniyor idim...
Sele toz olur , vayy efem ardım sagsolumda birisi olur fışş umrum olmazdı pek , stilimin adı Hanzo idi
Hasılı kelam , en rahat hiss ettiğiniz şekilde davranın ona , yok efem yimağh yirken çatal solda , pıçak sağda möhim değil , stilinizi bulun.
-
16 Haziran 2017, 15:08
Spor yap güçlen. Motora inip binme tekniği mi olur. Kasların kuvvetsizdir.
-
16 Haziran 2017, 15:14
Body yapıyorum senelerce. Kuvvetle ilgisi yok.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler