yani en önemli kesinlikle olması gereken ekipmanlar nelerdir şuan sadece kaskım var param oldukça alacam ilk hangilerini alarak başlamalıyım kasktan sonra en önemli nedir
birde 2. el ekipman tavsiye eder misiniz
yani en önemli kesinlikle olması gereken ekipmanlar nelerdir şuan sadece kaskım var param oldukça alacam ilk hangilerini alarak başlamalıyım kasktan sonra en önemli nedir
birde 2. el ekipman tavsiye eder misiniz
Kask - mont - pantolon - eldiven - bot
KASK ZATEN BANKO
SIRTLIK SIRTLIK SIRTLIK ve BOT
Cevabı şöyle verelim.
En çok hangi organlarını, uzuvlarını seviyorsan onlardan başla korumaya. Sevemediğin bir yerin varsa onu es geçebilirsin.
Amaç korunmak olduğundan korumaların hiçbiri esgeçilemez ama sıralama yapmak gerekir ise;
Vucudun En hayati bölümleri ile darbe alma olasılığı en fazla yerlerlerin bileşkesini almak lazım.
Kask > Eldiven+Mont > Pantolon > Bot
Ama kardeşim bunların biri bile olmadan motosiklete binme!
Olmazsa olmaz ekipman diye bir şey yok... İlla baz seviyeye indirgeyecek olursak Kasksız olmaz. Sonra montsuz olmaz, sonra eldivensiz olmaz, sonra botsuz olmaz en sona pantolonu koyuyorum ben... Tabi bu şehir içi kısa mesafe düşük hız modu, uzun yolda fix full ekipman.
Kaskın varsa mont(korumalı) ,eldivenle başla pantolon(korumalı veya dizlik) ve botla devam et.
Benim bütün ekipmanlarım 2. eldi bir tek bot alamamıştım.Paran yoksa yapcak bişey yok 2. el hiç yoktan iyidir.
Kask ve mont(sırt korumalığı) kesin olmalı yani benim açımdan ilk 2 sırayı bunlar alır. Tabiki tüm ekipmanlar önemli orası ayrı
Ekipmanlar konusunu arkadaşlar açıklamışlar. İkinci El kasktan kesinlikle uzak durun, ancak mont, pantolon, eldiven gibi ekipmanlar detaylıca incelenip gerekiyorsa korumaları değiştirilip kullanılabilir.
Kardeş,kaskin varmiş,butçen kisitli belli,ilk başlarda,eldiven ve mafsalli dizlik al.Kaza aninda yere ilk eller temas ediyor.fazla geciktirmeden mont almanida oneririm..
Bu arada açtigin konuda dikkatimi çekti,otelde buldugun cuzdan ve parayi sahibine ulastirabildinmi?Durust bir kardeşimizsin,helal olsun taktir ediyorum seni,kimseyi yuzune karsi ovmem ama senin durum taktire şayan..Ne alacaksan Helal kazançla alan birisin, varsin ucuz kask,ucuz eldiven olsun..aslan kardeşim..
Montu ikinci el aldım.(100) Bel koruması eldiven ve dizlik sıfır aldım ucuzundan. (100) Hiç yoktan iyidir.
Oncelikle ehliyet sonra motosiklet
Kask ve ayakkabi(bot) en onemlileri, mont, pantolon ve eldiven. Seceneklerine gore dizlik, balaklava boyunluk sirtlik sirt cantasi vs.
Bence kask ve montdan sonra pantolon şart.Düşük hızda bile yere düşerseniz asfalt kemiğe kadar tüm etinizi yakar ve parçalar.
Kask
Eldiven
Bot
Omur/Sırt koruma , Eldiven , Kask , Dizlik ve Dirseklik.
Önem sırası yok , bunların tümü olmalı , arazi/cross/enduro'da ise robocop gibi olunmalı .
Korumalı mont olsa dahi , sıcağına rahata bakmasan Omur/Sırt koruma kullanırdım extradan.
-Kask
-Korumali mont
-Sirtlik
-Eldiven
-Pantolon
-Dizlik
-Bot
Bu sekilde biniyorum.
sırayla herkez aynısını yazmış sanırım ama kask mont eldiven bot dizlik(pantolon)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)