Sol eldeki inanilmaz agri debriyaj kullandirtmiyor
Reklamlar
-
15 Haziran 2017, 09:15
Merhaba arkadaslar, daha once tam olarak boyle bir konu acan olmadi sanirim bulamadim. Benim bir sikintim var. Suan 23 yasindayim ve honda cbr 600rr kullanicisiyim. 18 yasimdan beri motor ustunde yasiyorum bildigin. Son 1 senedir sol elimde oyle bir agri oluyor ki debriyaji cekemiyorum. Motor kullanmadigim zaman agri olmuyor. 1 2 saat kadar normal kullanabiliyorum. Daha uzun kullanmaya basladigimda artik debriyaji cekemiyorum bile agrisindan ve gucsuzlukten. Bu agri yalnizca sol elimde oluyor. Sag elimde herhangi bir sikinti yok, oturus pozisyonumunda dogru oldugunu dusunuyorum. Bileklerimde vs herhangi bir agri olmuuor. Ama sol elimin tam avcumun ici oyle bir agri yapmaya basliyor ki bazen eve giderken 8km lik yolda 10 kere durup elimi dinlendirmem gerekiyor, cok trafik olan bir alanda yasiyorum giderken elimi dinlendirmek gibi bir sansim olmuyor. Ve daha sonra parmaklarim uyusmaya basliuor, uyusma hissi gunlerce gitmeyebiliyor. Daha once buna benzer veya boyle bir sikinti yasayan olduysa dinlemek isterim herkese hayirli gunler
Reklamlar
-
15 Haziran 2017, 09:22
Karpal tünel sendromu diye bir şeyler duymuştum. Belirtiler buna uyuyor mu? (bkz: http://www.medicana.com.tr/karpal.aspx)
-
15 Haziran 2017, 09:32
Sol elinin gidonu tutuş şeklini değiştirip bir dene bakalım
-
15 Haziran 2017, 09:34
Motosiklet Eğitmeni
Başka tip bir motosikletle deneme yaptın mı hiç?
Yüksek gidonlu bir modelle de deneme yapmanı öneririm.
-
15 Haziran 2017, 09:37
Eldiven sıkıyor olabilir. Ben ilk başladığımda elim çok ağrıyordu sonra eldivenimi değiştirdim ağrı kalmadı. Bir de ayarlanabilir elciklerden tavsiye ederim daha rahat kavrayabilirsin.
-
15 Haziran 2017, 09:39
Doktora neden gitmediniz bir senedir ?
-
15 Haziran 2017, 09:45
Doktora gitmenizi öneririm en kısa zamanda. Zira forumda sağlık problemlerine çözüm bulmak zor olabilir. Geçmiş olsun
-
15 Haziran 2017, 09:45
Sinirime hakim olamayıp bir anlık öfke ile sol elimi zamanında duvara vurmuştum. Kırılmadı çatlamadı ama bana soğuk havalarda yada çıplak el ile rüzgar yediğimde debriyajı çekerken enfes, tadından yenmeyen bir acı veriyor. O an motoru bırakıp kaldırama oturasım geliyor.
Elimi sıcak tuttuğumda sorunu yaşamıyorum. Tanımı da şöyle; debriyajı ne zaman çeksem, parmaklardan sonra elimin üzerinde boydan boya bir çatlak varmış gibi...
Geçmiş olsun bir an önce doktora görün.
-
15 Haziran 2017, 09:50
zaferce adlı üyeden alıntı
Tesekkurler , bunu arastiracagim.
Lengeli Fötr adlı üyeden alıntı
Tesekkurler , bugun bu sekilde surup deneyecegim ve sonuclari burada paylasacagim.
COQ adlı üyeden alıntı
Başka tip bir motosikletle deneme yaptın mı hiç?
Yüksek gidonlu bir modelle de deneme yapmanı öneririm.
Malesef tek basima surmeyi tercih ediyorum , bu sebeple pek tanidigim yok acikcasi
mombohunter adlı üyeden alıntı
Doktora neden gitmediniz bir senedir ?
Yogun is calisma temposundan dolayi izin almakta epey zorlaniyorum acikcasi.
ZaptNaMumkun adlı üyeden alıntı
Eldiven sıkıyor olabilir. Ben ilk başladığımda elim çok ağrıyordu sonra eldivenimi değiştirdim ağrı kalmadı. Bir de ayarlanabilir elciklerden tavsiye ederim daha rahat kavrayabilirsin.
Tesekkurler hocam , farkli bir eldivenle deneyecegim
agris adlı üyeden alıntı
Doktora gitmenizi öneririm en kısa zamanda. Zira forumda sağlık problemlerine çözüm bulmak zor olabilir. Geçmiş olsun
Haklisiniz , is yogunlugundan dolayi vakit bulamiyordum fakat epey canimi sikmaya basladi sanirim artik gitme vakti geldi
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:48 ----------
doghouse adlı üyeden alıntı
Sinirime hakim olamayıp bir anlık öfke ile sol elimi zamanında duvara vurmuştum. Kırılmadı çatlamadı ama bana soğuk havalarda yada çıplak el ile rüzgar yediğimde debriyajı çekerken enfes, tadından yenmeyen bir acı veriyor. O an motoru bırakıp kaldırama oturasım geliyor.
Elimi sıcak tuttuğumda sorunu yaşamıyorum. Tanımı da şöyle; debriyajı ne zaman çeksem, parmaklardan sonra elimin üzerinde boydan boya bir çatlak varmış gibi...
Geçmiş olsun bir an önce doktora görün.
Cok iyi anliyorum sizi , artik o kadar dayanilmaz oldu ki motoru kullanirken keyif alamiyorum artik tamamen eziyete donmus durumda
-
15 Haziran 2017, 11:50
Merhaba,
Benzer sorun bende de var.
Uzun süre trafikte kalınca dolayısı ile debriyaj kolunu çok fazla çek bırak yapınca avucumun için sızlamaya -ağrımaya başlıyor. Hatta çekili tutmak işkence oluyor. Işıkta filan boşa aldığım dinlendirdiğim oluyor.
Oysaki debriyaj kolum nispeten yumuşak ve mesafesi kısa. Ninja 300.
Genelde SS tarzı makinelerde bu olabiliyor diye düşünüyorum çünkü daha önce kullandığım Fazer'de böyle ağrılar çok daha geç başlıyordu.
Oturuş pozisyonu daha dik ve gidon daha yüksekte.
Eğer alt kol ile bilek(el)kısmı paralel değilse hele ağrı daha da artıyor çünkü bilek kısmı kırılıyor ve sıkışma meydana geliyor.
Yine eller ufak ve manet uzakta ise oda zorlama dolayısı ile ağrı yapar.
Benim de kafama taktığım ve çözüm bulmaya çalıştığım bir konu!
Bence vücut üst ağırlığımızı kollarımıza fazla veriyoruz ve olan avuç içlerimize oluyor. Oysaki sırt ve göbek kasları ile üst bedeni tutmamız lazım.
Ben öyle deniyorum bir kaç zamandır ne zaman ağrısa aklıma getiriyorum birde galiba biraz sol eli sıkma hareketleri ile güçlendirmem lazım.
-
15 Haziran 2017, 11:57
ön kol yere paralel şekilde duracak. manetin hareket doğrultusunu kendi keyfine göre ayarla gerekirse; maneti sıkmazken ağrı olmayıp da sıkarken oluyorsa bundan olabilir.
elin rüzgar yiyorsa ondan da olabilir; ufak, sırıtmayacak elcik koruma gibi bi şey uydur.
rüzgar geçirmeyecek bi eldiven dene.
-
15 Haziran 2017, 13:40
-
15 Haziran 2017, 13:48
Beşiktaş şampiyonluk kutlamalarında sadece 2 saatlik mola vererek 8 saat motor üstündeydim sol elimin avuç içi ve parmaklarımın eklem bölgeleri 3 gün ağrı yaptı şehir içi kullanımda çok debriyaj kullanımından dolayı oluyor ama sizinki kronikleşmiş bence geçmiş olsun diyelim
-
15 Haziran 2017, 14:03
Nc 750 yada scoter zamanımız gelmiş.
-
15 Haziran 2017, 14:14
debriyajı 4 parmak mı kullanıyorsunuz ?
2 parmakta yarı yarıya fark eder kullandığınız kuvvet ve güç dolayısı ile yorgunluk daha geç başlar
tabi bu kas yapısı ilede alakalı
-
15 Haziran 2017, 14:26
Bir doktora görünün başınıza gelen normal değil. Onca yıldır o el alışmadıysa debriyaja anormal bir durum var demektir
-
15 Haziran 2017, 14:31
sinir sıkışması olabilir. nc 750'nin otomatik olanı var, ondan al. ya da x max 250 ve yahut pcx 150 al. al yani..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)