Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Acemi Motorcuya Tavsiyeler

Motovento
    REKLAM ALANI

Arkadaşlar selamlar,

İş yerimin evime yakın olması ve anadolu yakası sahil yolunu kullanıyor olmam sebebiyle motor almaya karar verdim. Ehliyet sınavına giriyorum, daha sonrasında da gerçekten öğrenebileceğim bir eğitime gideceğim. Sonrasında başlangıç için güzel bir motor almak istiyorum. Genellikle sahil yolunda kısa mesafe kullanmayı düşünüyorum. Kafamdaki kriterler:

1-Bütçe 30 bin TL
    2-Çok tırsak bir adamım, sizler gibi cesaretli değilim 2 tekerden korkarım. Almaya karar verdiğimden beri ulan sen becerebilir misin diye soruyorum kendime hergün.
    3-Önceliğim ekipman olacak, yani Allah esirgesin olası bir düşme kaza gibi durumda full ve kaliteli ekipman ile hazırlıksız yakalanmamak istiyorum. Bu konuda kaynak ve önerilere açığım
    4-Bende herkes gibi büyük şık motorları seviyorum ancak büyük güç büyük sorumluluk demek. Bende o tecrübe de gözü karalık da yok. Bir ailem var öncelik benim için emniyet. Bir acemi için en az risk içeren ama sürmesi de bir o kadar keyifli makine arayışındayım.

Boyum 182, Kilom 84 (Kilolu değilim atletim )

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    merhaba bende sizin gibi yeni kullanıcı olacağım.
    birkaç gündür bayağı yardımcı oldular arkadaşlar sağolsun.

şehir içi için bana önerilen yamaha xmax 250
    ben bütçemi aştığı için honda pcx 150 aldım bugün teslim alıyorum allahın izniyle

açtığım konu başlığı bi göz at istersen
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...16-2017-a.html
    Belverus bunu beğendi.

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Anadolu yakası bir cadde yaşayanı olarak çok güzel bir istikamette seyir alacaksınız ve evet bence de motor almakla çok güzel bir karar vermişsiniz,
    Scooter kullanarak başlamak en güzel gibi duruyor, eğer vitesli kullanacağım derdiniz yok ise,
    30 bine çıkmayın ilk motor ilk tecrübe ufak tefek şeyler olacak, yamaha xmax250 "abs" bence keyifli olur, boy güç vs oldugunu da dusunerek,

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:53 ----------

Alıntı ozokaan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba bende sizin gibi yeni kullanıcı olacağım.
    birkaç gündür bayağı yardımcı oldular arkadaşlar sağolsun.

şehir içi için bana önerilen yamaha xmax
    ben bütçemi aştığı için honda pcx 150 aldım bugün teslim alıyorum allahın izniyle

açtığım konu başlığı bi göz at istersen
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...16-2017-a.html
    pcx yerine absli bir nmax tercih ederdim ben sanki,
    Belverus bunu beğendi.
    Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..

istediğiniz tipte motor almak için gayet yeterli bir bütçe.

öncelikle honda / yamaha / suzuki / ktm'nin showroomlarına gidip beğendiğiniz motorları incelemenizi öneririm. naked / enduro / chopper / scooter vs. oturus, rahatlık, gözünüze hitap eden model neyse onun üstüne yoğunlaşırsınız.

ekipman için de aceleci olmayın, seçtiğiniz motor tipine - rengine göre belirlemek isteyebilirsiniz. örneğin güvenlik için tam kapalı kask tavsiye ederim ama tam kapalı kask modellerinde de bir sürü renk - marka alternatifi var. kadıköy evlendirme dairesi karşısında hasanpaşa'da her türlü ekipmanı bulabilirsiniz. bunun için de öncesinde gidip - inceleyin araştırın ve daha sonra en rahat ettiğiniz ürünlere yönelin. (satıcıların gazına gelip hepsini bir anda almayın)
    Kask için iyi markalar ve modelleri aşağıdakiler. Yalnız almadan önce mutlaka denemeniz lazım, kaskın üretim yılı da önemli o yüzden mağazadan almanız daha uygun olur.

Shoei (Gt air modeli)
    AGV (k3 modeli)
    Nolan (N87 modeli)
    Bell (m1 veya qualifier modelleri)
    Arai (en üst kalitedir ama çok pahalı modelleri ve daha çok yarış motorları için kask üretiyorlar)

Mont için de aşağıdaki markaların 3 mevsim modellerine bakabilirsiniz. ( içi çıkabilen modeller) Eldiven için de aynı markaların ürünleri iyidir.

ALPINESTARS
    REV İT
    SPİDİ
    DAİNESE

Teşekkür ederim faydalı oldu. Daha spor bir model mi tercih etsem kararsızım. Git gel + boxa ulaşım günde 40-45 km yapacak motor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:01 ----------

Alıntı awesomee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anadolu yakası bir cadde yaşayanı olarak çok güzel bir istikamette seyir alacaksınız ve evet bence de motor almakla çok güzel bir karar vermişsiniz,
    Scooter kullanarak başlamak en güzel gibi duruyor, eğer vitesli kullanacağım derdiniz yok ise,
    30 bine çıkmayın ilk motor ilk tecrübe ufak tefek şeyler olacak, yamaha xmax250 "abs" bence keyifli olur, boy güç vs oldugunu da dusunerek,

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:53 ----------

pcx yerine absli bir nmax tercih ederdim ben sanki,
    Teşekkür ederim. Çok yeniyim daha bütün modeller birbirine karışıyor kafamda :D

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Alıntı Belverus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim faydalı oldu. Daha spor bir model mi tercih etsem kararsızım. Git gel + boxa ulaşım günde 40-45 km yapacak motor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:01 ----------

Teşekkür ederim. Çok yeniyim daha bütün modeller birbirine karışıyor kafamda :D
    olacak merak etme
    Belverus bunu beğendi.
    Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..

Emreerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1250 GSA
    Tricity'i öneririm. Eğer korkunuz da varsa atlatmak için güzel seçenek. 3 teker üzerinde kendinizi daha rahat hissedersiniz. ABS olması büyük avantaj. Şekli şemali güzel. Fazla hız yapmaz ama iyi kaçar ve tabi çok rahat.

Xmax ile birlikte en iyi seçeneklerden.
    Belverus bunu beğendi.

uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    Kaliteli ekipman için 30bin tlden en az 5000tl bütçe ayırın. Kalan paraya da beğendiğiniz, içinize sinen bir motosiklet alın gitsin.

Motosiklet seçimi konusunda biraz tarzınız devreye giriyor.

Belki cruiser seversiniz, scooter, naked, supersport önce tarzınıza karar verin, tarzınız da karar kıldıktan sonra motosiklet seçimi kolay
    Belverus bunu beğendi.

sadraf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight200
    Hangi tarz motor aradiginizi soylerseniz daha etkili yardimda bulunulur.

Ayrica ilk motor icin butce gayet guzel
    Belverus bunu beğendi.

mfBulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    22-23 Bin ₺ bandına kadar yeterince motosiklet var Kalan paraya da kaliteli ekipmanlar ve her türlü aksesuar alınabilir. Şimdiden hayırlı olsun Umarım kazasız belasız ve keyifle bir ömür sürersiniz.
    Belverus bunu beğendi.

MotoRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -YOK-
    Arkadaşlar selamlar,

İş yerimin evime yakın olması ve anadolu yakası sahil yolunu kullanıyor olmam sebebiyle motor almaya karar verdim. Ehliyet sınavına giriyorum, daha sonrasında da gerçekten öğrenebileceğim bir eğitime gideceğim. Sonrasında başlangıç için güzel bir motor almak istiyorum. Genellikle sahil yolunda kısa mesafe kullanmayı düşünüyorum. Kafamdaki kriterler:

1-Bütçe 30 bin TL
    2-Çok tırsak bir adamım, sizler gibi cesaretli değilim 2 tekerden korkarım. Almaya karar verdiğimden beri ulan sen becerebilir misin diye soruyorum kendime hergün.
    3-Önceliğim ekipman olacak, yani Allah esirgesin olası bir düşme kaza gibi durumda full ve kaliteli ekipman ile hazırlıksız yakalanmamak istiyorum. Bu konuda kaynak ve önerilere açığım
    4-Bende herkes gibi büyük şık motorları seviyorum ancak büyük güç büyük sorumluluk demek. Bende o tecrübe de gözü karalık da yok. Bir ailem var öncelik benim için emniyet. Bir acemi için en az risk içeren ama sürmesi de bir o kadar keyifli makine arayışındayım.

Boyum 182, Kilom 84 (Kilolu değilim atletim )

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
    Gezin hangisini beğenirseniz alın sonuçta bütçe sıkıntı deil bence vitesli istiyorsan cbr 250 alıp 5-6 milyar ekipman almak en mantıklısı.

MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Alıntı uzay gemisi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaliteli ekipman için 30bin tlden en az 5000tl bütçe ayırın. Kalan paraya da beğendiğiniz, içinize sinen bir motosiklet alın gitsin.

Motosiklet seçimi konusunda biraz tarzınız devreye giriyor.

Belki cruiser seversiniz, scooter, naked, supersport önce tarzınıza karar verin, tarzınız da karar kıldıktan sonra motosiklet seçimi kolay
    Enduro neden saymadın ?
    Motocross demedin ?
    Enduro ve motocross yetim mi ?
    Niye bizi sevmiyorsunuz ?
    Üstümüz çamur diye ölelim mi ?
    mombohunter, SAZMAN, bursalıali ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ......
    Alıntı MrMud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Enduro neden saymadın ?
    Motocross demedin ?
    Gardaş silkele çamurunu...Doldur deponu...

Arazidir senin ilacin bolca gazla..

Çikma çamurla asfalta....temizlik zor bu zamanda..

Sen enduronla bak dalgana...

Acimaz sicak asfalt sana...
    MrMud, AbiR1MiO ve mombohunter bunu beğendiler.

Alıntı sadraf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hangi tarz motor aradiginizi soylerseniz daha etkili yardimda bulunulur.

Ayrica ilk motor icin butce gayet guzel
    Cruiser ve klasik hoşuma gidiyor. Tabi acemiyim, sürüş keyfi hangisinin veya başka bir modelin mi daha yüksek bilemiyorum

uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    Alıntı MrMud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Enduro neden saymadın ?
    Motocross demedin ?
    sen öl hehehe
    MrMud bunu beğendi.

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Şehir içi olacaksa naked derim ben.Birde acemisiniz çok rahat ettirir.Titreşim sıkıntı olmayacaksa bir duke 200 abs gayet işinizi görür.

Naciye der kaçarim

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı awesomee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anadolu yakası bir cadde yaşayanı olarak çok güzel bir istikamette seyir alacaksınız
    sahil yolu / cadde keyifli mi?
    Cadde tarafı trafikten, hafriyat kamyonundan inşaat artığından geçilmiyor. Sahil kısmı akşam nerenin sulandığı belli olmaz, 1.4 Polo'lar Scirocco'lar motorlara musallat olur. E5'ten sonra en bonus yollardan biri, hep kullanıyorum ayrı, ama ciddi bonus.

Arkadaşlar selamlar,

Şimdiden hayırlı olsun.
    Motor seçimi konusunda bir şey diyemem, en en en subjektif olan kısım bu. Duke250 şehir içinde fıtı fıtı trafikten en kolay kaçabilen motorlardan biri, fazla da yakmaz - ki her gün işe gideceksen bunu göz önünde bulundur derim. Ben de iplemiyordum, şimdi ortalamam 4,8l olunca "ulan araba kadar yakacaksın utanmasan" diyorum. MT-25 çokça önerilecek motorlardan biri olacaktır, ABS'siz olması ve biraccık fazla yakması dışında bir problemi yok, ABS'sizlik kısmında da yine fazla yorum yapmak istemiyorum çokça kavgası yapıldı. Kısaca, ABS elbette faydası tartışılmayacak bir sistem, ancak ben motosiklete ABS'li bir motorla başlayan kişilerin doğru fren yapmayı öğrenme şansını daha düşük buluyorum, bu da azımsanmayacak bir risk oluşturuyor. Yanlış fren de ABS falan dinlemeden çarpma neden olur. Nasıl bir sürüş hissiyatı istediğinle ilgili hayeller kur, nasıl göründüğünü umursama derim. motorun üstündeyken hiçbişey görmeyeceksin, gerisi fasa fiso.
    Bagaj vb durumlar varsa scooter en ideali tabi, ama sürüşü bana biraz galip gelen scooter'ların hele de maxi olanları benim öneremeyeceğim aletler, çok dengesiz geliyorlar bana (şimdi bir x-max fatihi üstüme atlar :D) Mesela ben scooter almayı düşünürken Suzuki Address bakıyordum, 100kg, 2,5l yakıyor, mis. Mümkün olduğunca pratik, ufak, kolay olmalı scooter denen şey.
    Bütçe 30bin TL ise, 6-7bin TL kadarını ayır ekipmana en azından, gerekirse daha fazla. Arai olur Shoei olur BELL olur falan, iyi bir markadan, kafanı cuk saran güzel bir kask al, motorundan sonra en pahalı şey kask olsun acıma. Ama mutlaka kafana iyi oturmasına dikkat et, üst kısımdan acıtmadan sıkı, yanak bölgesinden ise rahattsız edecek ama öldürmeyecek derecede sıkı bir kask al. Unutm ki, yanak bölgesindeki dolgu malzemeleri zamanla esner içeri doğru ve rahatlar. Bir süre rahatsız etsin.
    Eldiveni küçümseme, ilk yere değen ve en uzun süre sürtünen kısım eller oluyor, full deri sağlam bir eldiven al. Küççük motora bu ne ya diyenlere gülün geç. Elviden de özellikle parmak bölgesinden biraz rahatlar, bunu göz önünde bulundurarak biraz sıkı bir eldiven tercih et. Sonradan gevşeyip manet hissiyatını azaltacağına önce biraz sıksın
    Montu muhtemelen iyi alırsın - atlayan görmedim , pantolonu es geçme. Motor pantolonu gün içinde rahatsız edecekse Kevlar destekli bir kot pantolon alı çok bol olmasın o da. Bir de onun içindeki dizlikler düştüğünde yerinde durmayacaklar bunu unutma.
    Ayakkabı. Unutma. İşyerinde başka daha rahat bir ayakkabıya geçme şansı olacaksa hafif botu da andıran güzel korumalı bir şey al. TCX oldukça başarılı bu konuda.
    Montun içine sırt koruma, unutmay. Revit'in orijinal montuna uyan sırt korumaları 160-170TL, Alpinestars alsan Dainese alsan olsun 200-250 TL, koruduğu yer paha biçilemez.

Korkmaya devam et, her marşa bastığında aklında olsun bu korku, korku seni hayatta tutacaktır.
    Ama paniklemey. Motoru, arkasında yatan fiziği ve limitlerini öğren. Boş bir alan bul, trafiksiz değil, trafiğe kapalı, ne kadar yatabildiğini ve nasıl durduğunu test edip dur. Ben gazlamam ne yatması deme, o gün geldiğinde seni vuracağın araçtan yatabilmek kurtaracak. Bilgi cepte dursun, eve giderken acele etmek için kullanmana gerek yok.
    Yukarıda hep "düşülecek" senaryosunu yazmam gibi, illa bir gün düşeceksin diyenleri hem dinle, hem dinleme. Düşmek zorunda değilsin. Düşerim düşerim desen düşersin.

Alıntı doruks adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arai (en üst kalitedir ama çok pahalı modelleri ve daha çok yarış motorları için kask üretiyorlar)
    Bu nereden çıktı şimdi dostum? Arai'nin gamındaki tek supersport tarzı kask RX-7V (Corsair).
    Pahalılığına kesinlikle katılıyorum da, supersport kaskı üretiyorlar demek pek doğru değil.
    Belverus bunu beğendi.

Lengeli Fötr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150 - Suzuki V-Strom DL-650
    Motorsiklet tavsiye edip kafanı bulandırmak istemiyorum ancak sana sürüş için tavsiyelerde bulunmak isterim.

-Tırsak olduğunu belirtmişsin ki bu iyi bir şey, hep öyle kal. Sadece motorlu taşıt kullanırken değil her alanda cesaret risk getirir, bana bir şey olmaz diyerek de risk görmezden gelir. Sonunda da ne olacağını sen tahmin et.
    -Ekipmanlarını özellikle kaskını her zaman kullan. Çok keyifli bir araç ama bir o kadar da tehlikeli (en azından ülkemiz şartlarına göre) şakası olmaz bunun.
    -Motora bindiğin an kendini görünmez olarak düşün ve öyle hareket et. İnan bana seni gördüğüne inandığın kişi seni görmezden gelir.
    Belverus ve Aydin1966 bunu beğendiler.

Gerçekten detaylı ve faydalı bir yorum olmuş çok teşekkür ederim. Görüntü olarak xmax lar çok hoşuma gitmiyor sanki o motor kullanmanın hazzını alamayacakmışım gibi geliyor niyeyse bilmiyorum. Muhtemelen acemilik ve motordan anlamamak. Hız tutkum yok ama cruiser ve klasikler çok hoşuma gidiyor niyeyse, onların da motor hacmi büyük kuvvetli makineler. Korkutuyor beni kaçar altımdan diye :D

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)