Acemi Motorcuya Tavsiyeler
-
15 Haziran 2017, 13:26
Reklamlar
-
15 Haziran 2017, 13:37
ne alırsan al ABS'li al...
-
15 Haziran 2017, 14:27
Kesinlikle değerlendireceğim. BMW'nin yeni bir motoru gelecekmiş TR'ye. 310 GS sanırım. Çok hoşuma gitti.
-
15 Haziran 2017, 23:22
Bmw olduğu için almak istiyorsanız tamam, ancak muadili ktm duke 390 kağıda göre daha üstün. He bmw logosu beni iyi hissettiriyorculardansanız hayırlı olsun.
-
15 Haziran 2017, 23:43
Belverus adlı üyeden alıntı
Kesinlikle değerlendireceğim. BMW'nin yeni bir motoru gelecekmiş TR'ye. 310 GS sanırım. Çok hoşuma gitti.
O kadar parayı sırf BMW diye verme kardeş.Fiyatı belli değil şimdilik ama bi kol kadar olur servis ücretleri de cabası.KTM'ye,Bajaj'a bak derim.
-
16 Haziran 2017, 00:33
Bence acemiliği çin malı ufak cc bi motorda atmalısın. Düşürürsen kırarsan için yanmaz. Bütçeden büyük kısmıda cebinde kalır. Tecrüben yeterince oluncada daha kaliteli ve büyük motora geçersin. Çok kişi scooter diyecektir ama vitesli ile başlamak daha iyi bence.
-
16 Haziran 2017, 09:34
Heh, daha kimse almadan potansiyel bir G310 alıcısına iki yafta çakıldı bile, hayırlı olsun. =)
-
16 Haziran 2017, 09:56
Arkadaşlar motor dünyasını bilmediğimi söyledim. Duke 390 diye bir motor olduğundan haberim bile yoktu. Bildiğim 4-5 motor markası var malum onlara bakıyordum. Niye hemen BMW'ci olduk ki şimdi anlamadım
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:54 ----------
Son incelemelerim ve arkadaşlar ile konuşmalarım sonucu vitesli almaya karar verdim. Ama daha marka model belli değil. Ufak bir şey ayarlamak istiyorum önümüzdeki 2 ayda
-
16 Haziran 2017, 09:58
killingroad adlı üyeden alıntı
Heh, daha kimse almadan potansiyel bir G310 alıcısına iki yafta çakıldı bile, hayırlı olsun. =)
ya ama öyle, bmw kullanırım kalitedir diye alacaksan kesinlikle al ama, güç performans o kategoride bir çok motor var,
ben de genede marka takıntılı biri olarak bmw diyince bir dururum alınır yaaauww derim
Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..
-
16 Haziran 2017, 10:23
Hayırlı olsun diyim. Vitesli almanı tavsiye ederim eğer motor işinde uzun vadeli düşünüyorsan. Abs'li olsun kesinlikle. Oturus pozisyonu seni yormasın,kaliteli olsun ki seni yarı yolda bırakmasın. Sıfır alırsan kafan çok dahs rahat eder. Titreşimi az olsun ( 2 silindir senin durumuna uygun ). Boy kilona uygun görseli kalıbı olsun motorun.
Alt alta yazınca bunları aklıma 1 motor geliyor Inazuma grenajli ve grenajsiz versiyonlarını vardı. Bakarsın artık.
-
16 Haziran 2017, 10:59
Arkadaşlar selamlar,
İş yerimin evime yakın olması ve anadolu yakası sahil yolunu kullanıyor olmam sebebiyle motor almaya karar verdim. Ehliyet sınavına giriyorum, daha sonrasında da gerçekten öğrenebileceğim bir eğitime gideceğim. Sonrasında başlangıç için güzel bir motor almak istiyorum. Genellikle sahil yolunda kısa mesafe kullanmayı düşünüyorum. Kafamdaki kriterler:
1-Bütçe 30 bin TL
2-Çok tırsak bir adamım, sizler gibi cesaretli değilim 2 tekerden korkarım. Almaya karar verdiğimden beri ulan sen becerebilir misin diye soruyorum kendime hergün.
3-Önceliğim ekipman olacak, yani Allah esirgesin olası bir düşme kaza gibi durumda full ve kaliteli ekipman ile hazırlıksız yakalanmamak istiyorum. Bu konuda kaynak ve önerilere açığım
4-Bende herkes gibi büyük şık motorları seviyorum ancak büyük güç büyük sorumluluk demek. Bende o tecrübe de gözü karalık da yok. Bir ailem var öncelik benim için emniyet. Bir acemi için en az risk içeren ama sürmesi de bir o kadar keyifli makine arayışındayım.
Boyum 182, Kilom 84 (Kilolu değilim atletim
)
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Şimdi öncelikle doğru yoldasın bu yoldan asla sapma kestirmelere girme. Şu an motosiklet marka modellerinin senin için vitrinde görüp beğendiğin takım elbiseden farkı yok, üzerine giymeden sana olup olmayacağını bilmiyorsun.
- Ehliyet sınavından önce eğitime gitmende fayda var. Eğitimden sonra hangi tarz motosiklet kullanacağını seçebilirsin.
- 30000TL lık bütçeyi 2 ye böl. 15000TL si ekipman ve başlangıç seviyesi alacağın motosiklet parası olsun. İlk motora tüm bütçeni gömme. Çünkü bununla düşeceksin, sürteceksin, park halinde devrilecek vs seni servis anlamında da üzmeyecek 125-150cc hafif, kullanımı kontrolu kolay olsun hatta 2. el bir şey de olabilir.
- İlk motor ile trafikte 8-10bin km tecrübe kazanıp düştükten sonra, bunu satıp kalan 15000TL bütçeni de ekleyerek hedef seçtiğin tarzda iyi bir motosiklet alırsın.
- Görüyorum ki şimdiden şu olsun bu olsun tavsiyeleri ile kafan karışmış. Buna izin verme, şu an odaklanacağın konu eğitim, sonrasında bu soruları sormana bile gerek kalmayacak.
Kolay gelsin.
-
16 Haziran 2017, 11:31
Yorum için teşekkür ederim. Dediğiniz doğru sonuçta kullanmadan karar vermek ne doğru ne kolay. Eğitim her şeyden önce gelecek, bu işin şakası yok. Motordan önce de dediğim gibi ekipmana önem vereceğim.
Bu arada forumda taziye bölümü varmış, bu işlere yeni yeni merak salan biri olarak göz attım. Gerçekten içim acıdı, korkum katlandı. Kaza bu otomobil ile de oluyor ama motorun şakası yok. Bizlere acemilere yol gösteren profesyönel arkadaşlar lütfen bunu okuyun ve unutmayın motora ilk bindiğinizdeki acemi korkusu ve tedbir duygusu hep içinizde olsun.
-
16 Haziran 2017, 14:05
Arkadaşlar selamlar,
İş yerimin evime yakın olması ve anadolu yakası sahil yolunu kullanıyor olmam sebebiyle motor almaya karar verdim. Ehliyet sınavına giriyorum, daha sonrasında da gerçekten öğrenebileceğim bir eğitime gideceğim. Sonrasında başlangıç için güzel bir motor almak istiyorum. Genellikle sahil yolunda kısa mesafe kullanmayı düşünüyorum. Kafamdaki kriterler:
1-Bütçe 30 bin TL
2-Çok tırsak bir adamım, sizler gibi cesaretli değilim 2 tekerden korkarım. Almaya karar verdiğimden beri ulan sen becerebilir misin diye soruyorum kendime hergün.
3-Önceliğim ekipman olacak, yani Allah esirgesin olası bir düşme kaza gibi durumda full ve kaliteli ekipman ile hazırlıksız yakalanmamak istiyorum. Bu konuda kaynak ve önerilere açığım
4-Bende herkes gibi büyük şık motorları seviyorum ancak büyük güç büyük sorumluluk demek. Bende o tecrübe de gözü karalık da yok. Bir ailem var öncelik benim için emniyet. Bir acemi için en az risk içeren ama sürmesi de bir o kadar keyifli makine arayışındayım.
Boyum 182, Kilom 84 (Kilolu değilim atletim
)
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Honda PCX 150 veya Yamaha NMAX 125 (nmax daha avantajlı çünkü lastikleri daha iyi, bir de arka disk fren ve ABS var)
Neden dersen, otomatik vites, ABS, ön arka disk fren, yakıtı az daha n'olsun
-
16 Haziran 2017, 14:16
awesomee adlı üyeden alıntı
ya ama öyle, bmw kullanırım kalitedir diye alacaksan kesinlikle al ama, güç performans o kategoride bir çok motor var,
ben de genede marka takıntılı biri olarak bmw diyince bir dururum alınır yaaauww derim
Ya bu "premium marka" olan tüm endüstriyel ürünler için geçerli. Bomboş 320i parasına dolu Passat alınabiliyor örneği en klişesidir mesela, beni de satırla doğrasalar gidip o paralara Pssat massat almam.
Ha BMW motosikletleri benim için asla 2015 öncesi BMW otomobilleri gibi değil, olmayacak da zaten, ama BMW de BMW'dir. Yok o bundan daha iyi gidiyo şu bu falan anlamsız şeyler. GS alan herkesi de terlikle dövüp zorla Tenere satalım o zaman :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)