Tam çapraz açıkken dikine çarpmış sağlam fırlatmış kenara... Üzücü... Araçların sağından geçerken düşük hızda ve izleyerek geçmekte fayda var.
kimin hatalı oldu çok da önemli değil, en fazla masrafı öder, kime ne olduğu önemli, dolayısıyla yanından geçtiğimiz onlarca aracın içindeki sürücü ve yolculara, etraftaki yayalara güvenmemek gerek, daha defansif sürmeli kaza yapan arkadaşlarım için değil bundan ders çıkarması gereken bizler için yazıyorum yanlış anlaşılmasın olan olmuş. umarım ufak tefek hasarla atlatabilmişlerdir.
bu arada tepki süresi ortalama 2 sn dir çok iyi bir sürücüde belki 1,5 sn, yavaş dediğimiz 60km/s hızla giderken bile herhangi bir manevra, fren tepkisi verene kadar yaklaşık 33 m ilerlemiş oluyoruz, dolayısıyla bu mesafeden daha yakında sürüşümüzü engelleyecek bir durum olduğunda sonuç kötü oluyor, bunun bilincinde olarak sürmeli.
O aralıkta o kadar hızlı gitmek normal geliyorsa eğer o zaman kaza yapmak da normal gelmeli. Bu memlekette risk algısı diye bir şey kalmadı diyorum ya işte budur. Motorcunun hatasının otomobilden az olduğunu iddia edenleri bol bol böyle aksiyonlar bekliyor.
Çok şükür bugüne kadar böyle bir olay yaşamadım fakat aklımda bir soru var. Böyle bi durum başımıza gelse ne yapmalıyız? Polisi arasak geldiğinde ne yapıyor? Motorun masrafını, kişinin hayatını tehlikeye atan adama ne oluyor?
aynen öyle o sığır gibi düşünende sığırdır,,nası olsa trafikte hemde yolun solunda sağ kapıyı açıp çıkmak tamamen doğal ve yasal bişey değilmi hiç bir sakıncası yok ve tamamen yasalara uygun ,,böyle düşünüyorsan o sığırların katagorisine sende giriyorsun kardeşim kusura bakma
motor sürücüsü haklı demiyorum ,tamam hızlı ve dikkatsiz gidiyor o ayrı konu
ama yolun solunda durup sağ kapıyı arkayı kontrol etmeden hayvan gibi açıp arabaların ortasına inen adamı her ne olursa olsun haklı görende sığırdır
Kãnkã!..
Ve bu kelimeden sonra nedense hep kAzA izliyorum..
Tipik bir cbr125/250 vlogger ve/veya grup surusu... lideri(oncu) yu gecen grup surusu olmaz. Artcili suruslerde oncu, artçinin ( arkadan gelen motosiklet. Nedense arkada oturana da, en sondan gelen motsiklete de artçi deniyor. Farkli bir terimsel ama turkce ad bulunmali.artci, liderin sag koludur. Coban ve kopegi misali. Biri yonu belirtir, oteki guvenligi alir. Yani mantiken ve teorikte oyle ) yolu kapamasiyla sollama yapilir. Ama komut liderden gelir.
Suru psikilojisi ama cobansiz ve coban kopeksiz...
Sonuç; kurt ( trafik canavari ) kapmis!
İstemsizce karnıma ağrılar giresiye kadar güldüm. Ben sadist miyim acaba ?
Sinek gibi yapıştılar
Sigorta karşıladı mı hocam peki masraflarını?
"Kanka oraya inmeyelim polis vardır"
polisten kaçarken kapıya tutulmak...
Umarım evraklar tamdır.
Çok geçmiş olsun.
Şu kontracılar bi kaza yaptıklarında görecem onları, her kazada yorumlar aynı sıyrılabilirdi, zamanı vardı, öyle gidilmez ulan sanırsın kendileri moto gp pilotu..
Patron şimdi, haklı haksız; yasal veya değil diye bir yorum da bulunmadım. Adam kapıyı açıyor, açmaması lazım evet. Normalde herkesin açmadan bakması lazım. Ama kapıyı zaten önceden hafif aralayıp, sürücüye son bişeyler söylüyor galiba. İnerkende kapı açık olduğu için bakma gereği duymuyor. Tekrar bir yoklaması lazımdı. Keşke bizimki de yavaş geçseydi oradan
Ama takıldığım söylem di. Irz mırz hoş değil hocam.
Selamlar.
20
Başlık yukarı herkes izlemeli, bunlar hep eğitim.
Yalnız nerden baksan elde kalıyor fazla söze gerek yok.
Kapının masrafını motorun sigortası öder. Motorcu aralardan geçmeli ama tepki veremeyecek hızlarla sürmemeli. Duran trafiğin yanından 90 la basıp geçen tipler var.
Çanakkale )
motor hızlı hatalı
motorcu kapının açıldığını çook önceden gördüğü halde basıyor hatalı
artçısı var ekstra temkinli olmalı hatalı
trafiği okuma zaten hakketire
ayrıca videonun başında ne diyor "polis var o yönden gitmeyelim" anlaşılan eksikleri var, hatalı...
yavaş gideceksiniz ilk önce bunu kafanıza sokun, ss pist motorudur basacaksan piste bunuda unutmayın...
külli hata, hatalar demeti adeta....
arabayı sürenin hatası kapıyı kontrolsüz açmak, az hatalı, hatasız değil evet, ama motorcunun yanında sütten çıkmış ak kaşık kalmış adam...
Sen sadist degilsin ne olduğunu biliyorsun.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)