Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

ARORA AR 50-10 TOROS

REKLAM ALANI

Motosikleti
    ARORA 50-10 TOROS
    49.6 CC OLUP SON HIZ 80 KM GÖRÜNMEKTEDİR, ORTALAMA 2-3 BEYGİR GÜCÜNDEDİR, YOKUŞ AŞAĞI TAPAGAZ 110-120 ARASI YAPMAKTADIR. 2 KİŞİ YOKUŞ AŞAĞI 90 KM SON HIZ GÖRMEKTEDİR. ORTALAMA 45-55 KM ARASI HIZLA GİTTİĞİNİZDE BİR DEPO BENZİN İLE 178-195 KM ARASI MENZİLİ VARDIR. DEPOSU 6 LT OLUP ŞU AN BENZİN FİYATI 5.09 TL DİR. SÜREKLİ AGRESİF KULLANIMDA 130-140 KM BİR DEPO İLE GİDEBİLMEKTEDİR. YENİ NESİL B SINIFI EHLİYETLERLE KULLANILABİLMEKTEDİR M SINIFI OLARAK GEÇMEKTEDİR.
    YAKITI BİRAZ FAZLA ÇİN MOTORU OLDUĞU İÇİN HERALDE. TABİİ GİTTİĞİM YOLUNDA ETKİSİ VAR. HER GÜN ÜMRANİYE-TARABYA SAHİL ARASI GİDİP GELMEKTEYİM.(GİDİŞ GELİŞ MESAFE OLARAK 50-52 KM ARASI YAPIYOR.) 65 CM GENİŞLİĞİ OLDUĞU İÇİN HER YERDEN RAHATLIKLA GEÇEBİLİRSİNİZ. ŞU AN 2.000 KMDE RODAJ DÖNEMİNİ TAMAMLADI. 3400-3600 TL ARASINDA FİYATI VARDIR. KULLANICI OLARAK GAYET MEMNUNUM AMA KM 14-15 KURUŞ YAKMASI BİRAZ CANIMI SIKIYOR, 10-12 KURUŞ YAKSAYDI DAHA GÜZEL OLURDU TABİ. SONUÇTA 50 CC OLDUĞU İÇİN O KASAYI KALDIRABİLMEK İÇİN MOTOR DAHA FAZLA YAKIT HARCIYOR VE LASTİKLERDE KÜÇÜK BUNLARINDA ETKİSİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.
    BAŞKA ARORA 50 CC SAHİPLERİ VARSA TECRÜBELERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Güzel bir kullanıcı raporlaması gibi görünsede !!

1. Yazılarınızı küçük harfler ile yazınız , tamamı büyük harfler ile yazılanlar karşı/okuyucuya bağırmak anlamındadır , yazım kurallarına riayet ediniz , böylece okuyucu zorlanmadan demek istediklerinizi anlayabilir , aksi halde kaotik ve lüzumsuz görülüp tenkit edilirsiniz.

2. Motor modeli hakkında yazılarınız haricinde kullandığınız motorun fotolarınıda atınız' ki alma niyetinde olanlara rehber olsun , son zamanlarda 50cc yada elektrikli modeller revaçta.

Kuba ile görüştüm bu konu hakkında arora mondial vs. bunlardan önce haber yapmışlardı çünkü konuştuğumda sigorta ve mtv'den muaf dediler. diğer firmalar sadece sigorta diyor araştırdım doğrudur mtv'dende muaf ve Kuba 50cc sınıfında çok çeşit üreteceğini söyledi. Yakıt bilgisini sorduğumda bir litre depo ile 60 70 km gidebileceğimi söylediler. yalan söyleyecek halleri yok teknoloji konusunda kuba rakipleri geride bırakıyor. Son olarak Kuba'da fıghter modelini incelediğimde 3.8 hp yazıyordu bence 50cc için yüksek bir beygir. belirttiğin modelin beygir gücü 3.0 buda Kubayı önde yapmaya yetiyor zaten.Son olarka fiyata değinecek olursak Toros 3.600 Fıghter 3.400

Motosikleti
    ARORA 50-10 TOROS
    https://www.google.com.tr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja &uact=8&ved=0ahUKEwivxZPAjLHUAhVC2RoKHdxQBgUQjRwIB w&url=http%3A%2F%2Fwww.evkur.com.tr%2Farora-toros-50-cc-scooter-motorsiklet&psig=AFQjCNEY_niAHRtsgeV5OfCdBanj3nnCD Q&ust=1497109192135324

Link paylaşmak yasakmı bilmiyorum ama bu linkte motorun görüntüsü var. 2 kişi çok rahat oturabiliyor, arkadaki paket kutusuna 1 adet kask çok rahat sığmaktadır. Ruhsaatta 2 kişilik olarak geçmektedir. 2 kişi Ümraniye üsküdar arası gidiş 15 dk geliş 22 dk falan sürmektedir malum trafik ve yokuşlardan dolayı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:41 ----------

Büyük harf için özür dikkat çekmesi için o şekilde yazdım.

Motosikleti
    R25
    Ne diyo bu biri özet geçsin

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    yokuş aşağı 120 den sonra okumadım.
    Zeronix, beyaban ve burakrak bunu beğendiler.

Motosikleti
    ......
    Üzerine yatinca,130km/h yapar gibime geliyor,rüzgarinda etkisi var.sen yinede fazla hiz yapma,sakin kullan motor rodaj aşamasinda..bu arada motorun hayirli olsun,kazasiz belasiz,gule gule kullan.

Motosikleti
    ARORA 50-10 TOROS
    Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Üzerine yatinca,130km/h yapar gibime geliyor,rüzgarinda etkisi var.sen yinede fazla hiz yapma,sakin kullan motor rodaj aşamasinda..bu arada motorun hayirli olsun,kazasiz belasiz,gule gule kullan.
    Yok başkan üzerine yatıp kullanma bize ters onun adana stayla, bura istanbul öle şeyler yapmaya hiç gerek yok. bunuda zaten maximal hız denemesi amaçlı 2 kere yaptım, yoksa normalde hızım 50-65 arası. güvenlik ve yakıt ekonomisi açısından fazla hız yapmamaya gayret ediyorum

Motosikleti
    R25
    Alıntı snappy x adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yokuş aşağı 120 den sonra okumadım.
    200 ü görüyormuş rüzgarı arkasına alınca ama basmıyormuş ;)
    beyaban ve fz6_fazer bunu beğendiler.

Motosikleti
    Benelli TNT 250
    Alıntı Tvs01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    200 ü görüyormuş rüzgarı arkasına alınca ama basmıyormuş ;)
    3 beygir gücündeki motor fırtınayı arkasına alsa 120'yi bulmaz Epic yazdıklarında haklı Arora Kuba'nın çok gerisinde.

Motosikleti
    ......
    50cc kullanan arkadaşlar,varmı motordan yana bir sorun vs.

Motosikleti
    Mh Drift 125
    Driftle 120 zor yapıyorum o motor yaparsa direkt onu alırım

Motosikleti
    R25
    Koltuğa bir şişe koymak lazım en mantıklısı bu bence, yoksa o hızları göremez..

Ben de Arora Toros 50cc sahibiyim.Yalnız ben yeni olduğum için çok kullanmadım,rodaj tamamlanmadı.En fazla 40 km hıza çıktım zaten ara sokaklarda geziyorum acemi olduğumdan.
    Bana bunun kullanım kılavuzu verilmedi alırken,internette de bulamıyorum.

Kılavuzda yazan;

Bakım zamanını yani kaç km de yağ değişecek?
    Hangi tür benzin kullanılacak?
    (Bize yakın BP var sadece 1 kere doldurdum,buna en uygun benzini koyun dedim,hangisini doldurdu bilmiyorum)

Bilgilendirme yaparsanız sevinirim.

Motosikleti
    ......
    Alıntı Arora adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de Arora Toros 50cc sahibiyim.Yalnız ben yeni olduğum için çok kullanmadım,rodaj tamamlanmadı.En fazla 40 km hıza çıktım zaten ara sokaklarda geziyorum acemi olduğumdan.
    Bana bunu kullanım kılavuzu verilmedi alırken,internette de bulamıyorum.
    Kılavuzda yazan;
    Bakım zamanını yani kaç km de yağ değişecek?
    Hangi tür benzin kullanılacak?(Bize yakın BP var sadece 1 kere doldurdum,buna en uygun benzini koyun dedim,hangisini doldurdu bilmiyorum)

Bilgilendirme yaparsanız sevinirim.
    Kardeşim benzin olsunda taştan olsun,mazot ve lpg koymada gerisi önemli değil.

Yağ ve bakım olarakta,yapman gereken işten anlayan bir ustaya gitmek olacak.
    Arora bunu beğendi.

mavellen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çok yakıyormuş benim 1.4 opel 100 km de ortalama 90 km hız ile 11 kuruş yakıyor.Benzinde kullanırsam 18 kuruş civarı.
    levend84 bunu beğendi.

Motosikleti
    ......
    Alıntı mavellen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok yakıyormuş benim 1.4 opel 100 km de ortalama 90 km hız ile 11 kuruş yakıyor.Benzinde kullanırsam 18 kuruş civarı.
    Accent 1.4 ile 100 tl lpg'de(34lt) şehirler arası 470-490km 90km/h sabit.şehir içi 330-340.Benzinde 100tl(17lt) ile şehir dışı 340-350 km şehir içi 210-220km.

Kısacası benzin ile şehir dışı kullanımda yaktığım yakıtı lpg ile şehir içinde yakıyorum.

Trip metrenin yalancısıyım

Bu saatten sonra Kuruş hesabı yapmamak lazım.
    mavellen bunu beğendi.

mavellen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Accent 1.4 ile 100 tl lpg'de(34lt) şehirler arası 470-490km 90km/h sabit.şehir içi 330-340.Benzinde 100tl(17lt) ile şehir dışı 340-350 km şehir içi 210-220km.

Kısacası benzin ile şehir dışı kullanımda yaktığım yakıtı lpg ile şehir içinde yakıyorum.

Trip metrenin yalancısıyım

Bu saatten sonra Kuruş hesabı yapmamak lazım.
    Doğrusu dediğin gibi ama bu arkadaşın bahsettiği araç çok yakıyor.

450 km yi tamamladım.Artık trafiği rahatlıkla çıkıyorum acemiliği attım.Çevre yoluna bile çıktım.

Öncelikle belirteyim tam bir fiyat performans ürünü.Bu kadar memnun olacağımı hiç tahmin etmezdim.

1.93 boyunda ve tam 120 kilogramım,koltuk altı bagajına bir adet kask sığan bu 50cc beni rahatlıkla taşıyor.

İbresi 80 km'ye kadar gösteriyor ama son gaz düz yol 80 km olan ibre aşıldı bu kiloya rağmen.Barbaros Bulvarı yokuş yukarı
    45 km hız ile çıkıyorun.Her yokuşta beni bu kiloya rağmen yukarı çıkarıyor.Ulus Mahallesi'nin arkasındaki çok dik yokuşları
    bile 30-35 km ile çıkardı.25 TL benzin koyuyorum(4,2 Litre) 120 km götürüyor.Deposu 5 litre tam boşalmadan dolduruyorum.
    Trafikte yeşil yandığında hiç zorluk yaşamadan hızlanıyor hatta en önde isem ilk ben öne fırlıyorum.Benim korkum yüksek hızda
    değil düşük hızda düşmek.Çünkü vücut iri ve ağır olduğundan denge problemi yaşayabiliyorum.Yoğun,kilitli trafikte bir kere yürüme
    hızından da az hızda düştüm dengeyi kaybettim tabi sıyrık bile olmadı.Bu yüzden 70 kilo ve altı scooter kullanıcıları kilolarının
    kıymetini bilsinler,çok dengeli sürebilirler.
    Bu scooteri almayı düşünen her arkadaşa şiddetle tavsiye ederim.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)