Sahibinden.com a soruşturma açıldı.
Reklamlar
-
06 Haziran 2017, 03:09
Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticareti AŞ'nin hakim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası üzerine yürütülen ön araştırma, Kurul tarafından karara bağlandı.
Ön araştırmada elde edilen bilgi ve belgeler ile yapılan tespitleri değerlendiren Rekabet Kurulu, Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticareti AŞ hakkında bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Kanunun 6. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik soruşturma açılmasını kararlaştırdı.
http://m.haber7.com/sirketler/haber/...oma-sorusturma
Reklamlar
-
06 Haziran 2017, 03:19
evet çok azıtmışlardı iyi olmuş,suriyeli dilencileri geçtiler,herşeye para ister hale gelmişlerdi,,utanmasalar ilana bakma parasıda isteyecekler
-
06 Haziran 2017, 03:28
Bende destekliyorum... Gercekten ilani uzatmak istiyorsun resmen bir servet istiyorlar..Zaten o fiyati motorsikletin parasindan dussem bir iki saate satilir
-
06 Haziran 2017, 08:57
Sektörü iyiye değil kötüye götürür böyle bir soruşturmadan ceza çıkarsa. Adamlar tekel değil ki, hatta ilan uzatmaya fiyat çekiyor, dolayısıyla fiyata hassas son kullanıcı alternatiflere yöneliyordu. Şimdi sahibinden.com un teklifi ucuzlarsa herkes yine çullanacak, al sana gerçek tekel.
-
06 Haziran 2017, 09:16
HayabusaJR adlı üyeden alıntı
Sektörü iyiye değil kötüye götürür böyle bir soruşturmadan ceza çıkarsa. Adamlar tekel değil ki, hatta ilan uzatmaya fiyat çekiyor, dolayısıyla fiyata hassas son kullanıcı alternatiflere yöneliyordu. Şimdi sahibinden.com un teklifi ucuzlarsa herkes yine çullanacak, al sana gerçek tekel.
alternatif falan yok, fiyat politikasından başka sitelere de ilan verdim, ne arayan var ne ilana bakan. sahibinden tekel olmuş durumda.
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
-
06 Haziran 2017, 10:59
solmyr adlı üyeden alıntı
alternatif falan yok, fiyat politikasından başka sitelere de ilan verdim, ne arayan var ne ilana bakan. sahibinden tekel olmuş durumda.
ilanın ne ?
körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır
-
06 Haziran 2017, 11:15
bektanist adlı üyeden alıntı
ilanın ne ?
motosiklet tabi. ama şu an yayında değil, neden? para istiyorlar çünkü
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
-
06 Haziran 2017, 11:31
motosiklet tabi. ama şu an yayında değil, neden? para istiyorlar çünkü
yadigarımı çıkarmaya çalışıyorsun elinden özelden adres yaz sana bir hediye yollıycam karşı ödemeli
körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır
-
06 Haziran 2017, 12:18
Motosiklet Eğitmeni
Soruşturmanın bireysel ilan parasıyla ilgili olduğunu sanmıyorum.
Muhtemelen profesyonel ilan ücretleri ile ilgili.
Yani burdan vatandaşa ekmek çıkmaz.
-
06 Haziran 2017, 12:22
Bir ara emlakçılar ağlaşıyorlardı, onunla ilgilidir herhalde...
-
06 Haziran 2017, 12:26
cıbırlover1 adlı üyeden alıntı
Bende destekliyorum... Gercekten ilani uzatmak istiyorsun resmen bir servet istiyorlar..Zaten o fiyati motorsikletin parasindan dussem bir iki saate satilir
Ilan suresi uzatma fiyati ne kadar?
-
06 Haziran 2017, 12:56
İlan süresi bittikten 1 gün sonra ilanı tekrar aktif etmek ÜCRETSİZ.
Benim ilan 3 ay kaldı ücretsiz şekilde 1 kr ödemedim.
Ama o ilanı silip başka motor ilanı koysam hatta ilanı silip aynı motoru tekrar koysam hep ücretli.
-
06 Haziran 2017, 12:56
Diğer ilan sitelerine kimsenin bakmaması sahibinden.com'un tekel olduğunu göstermez. Sahibinden.com'un ticari başarısını gösterir. Adamlar işlerini iyi yapmışlar şimdi de kazanmak istiyorlar tabi. Hayır kurumu değiller sonuçta. Site adamın. İstediği fiyatı çeker begenmiyorsan kullanma.
Bu durumdan emlakçıların şikayetçi olması ayrı bir ironi. Adamlar bir eve kiracı bulmak için 1.44 kira parası istiyorlar. Onların bütün işini yapan site para istediğinde isyan ediyorlar. Ulan o site sizin kılınızı kıpırdatmadan müşteri bulmanızı sağlıyor bırakında kazansın adamlar.
-
06 Haziran 2017, 13:00
Herhangi bir sektörde tek olursan böyle olur.
-
06 Haziran 2017, 13:25
Ovv şakalara bak
-
06 Haziran 2017, 13:38
Seko adlı üyeden alıntı
Bir ara emlakçılar ağlaşıyorlardı, onunla ilgilidir herhalde...
Ağlaşma yok, biz de dahil çoğu kişi sahibinden üyeliğini iptal ettirdi bu fiyatlar yüzünden.Zaten emlakçıları arayan yoktu o sitede, boşa para veriyorduk
-
06 Haziran 2017, 13:55
Tekel olmak bence bu değil. Hiçbir firmada olmayan ürünü üretirsin, sigorta çeşidini satarsın, ve mecburi satın alınan bu ürünü haksız fiyatlandırmaya kalkarsın, o zaman anlarım. Ya da piyasadaki rakiplerle birlikte fiyatları sabitlersin, o da kartel suçu olur. Ama rakiplerinde doğru dürüst uzman bulunmazken adamlar pazarlama ekibinde dijital medya takımı kurmuştu. Bu gibi yatırımlar sayesinde piyasaki en tanınmış, belki kolay kullanılan ve haliyle rağbet gören platformunu oluşturdular. Artık bunu satmak istiyorlarsa şikayet etmek doğru değil. Başka platformlarda kimsenin aramaması adamların suçu değil ki.
-
06 Haziran 2017, 14:47
erreguay adlı üyeden alıntı
İlan süresi bittikten 1 gün sonra ilanı tekrar aktif etmek ÜCRETSİZ.
Benim ilan 3 ay kaldı ücretsiz şekilde 1 kr ödemedim.
Ama o ilanı silip başka motor ilanı koysam hatta ilanı silip aynı motoru tekrar koysam hep ücretli.
"Servet" ne kadar diye merak ettim aslinda. Ilan verme fiyati (motosiklet icin) 29 TL'ymis.
-
06 Haziran 2017, 14:49
simurgg adlı üyeden alıntı
"Servet" ne kadar diye merak ettim aslinda. Ilan verme fiyati (motosiklet icin) 29 TL'ymis.
evet ama sadece 1 ay geçerli,,1 ay dolunca otomatik siliniyor ve bir 29 tl daha verip yeni ilan koyman gerekli,6-7 ay ilan verdiğini ve satılmadığını düşün
-
06 Haziran 2017, 15:40
YERUÇAĞI adlı üyeden alıntı
evet ama sadece 1 ay geçerli,,1 ay dolunca otomatik siliniyor ve bir 29 tl daha verip yeni ilan koyman gerekli,6-7 ay ilan verdiğini ve satılmadığını düşün
Merak ettim gazeteye 1 ay ilan vermek kaç tl? Ya da bu kadar çok alıcıya ulaşabileceğiniz başka yerlere reklam vermek kaç tl? Bir site kurup google reklamları ile alıcılara ulaşmaya kalksanız kaça patlayacak? Alternatifleri düşününce 29 tl çok uygun gözüktü.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)