Aranıza yeni katılacak arkadaşınız için yardım lütfen...
Reklamlar
-
05 Haziran 2017, 20:52
Sevgili abilerim ve kardeşlerim size bir kaç sorum olacak. Bu yazın sonunda kendime motorsiklet alıp bu camiaya dahil olma kararı aldım . Fakat istediğim motor zevk meselesimi artık dar görüşlülük mü bilmem ama süper sport tarzı motorları seviyorum ve kesinlikle onlardan istiyorum mevcut bütcem 9 bin tl fakat. henüz ehliyetim yok. Saçma olur mu bilmem ama uzun süre bisiklet sürdüm ayrıca 1-2 aylık bir mobilet deneyimim oldu.motorun hızı hiç önemli değil hız seven biri değilim ben. çok anlamamakla birlikte kawasaki ninja 250 tarzı motorlardan hoşlanıyorum. Bana 2. el 9 bin tl bütçemi aşmayacak ama dış görünüş olarak söylediğim motor tarzında önerileriniz varsa gerçekten ihtiyacım var bu önerilere.125 lik olabilir 150 lik farketmez . Birde direkt bu motordan başlamak mantıklımı zorlanırmıyım kendime güvenim var . Önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler. Bu arada 186 boy 100 kiloyum altımda sırıtmamasıda önemli motorun. Tekrardan teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:09 ----------
güncel....
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:04 ----------
güncel....
Reklamlar
-
05 Haziran 2017, 20:58
Gardaş,belliki reyzing tarzı seviyorsun,sana tavsiyem B sınıfı ehliyetin varsa 49cc ye kadar scooter ile motosiklet ehliyeti alana kadar idare etmen ve trafik ve motor tecrubesi edinmen daha uygun olacaktır.ehliyetini ve ileri sürüş eğitimi aldıktan sonra göynünün istediği 125-250cc arası sündürmelik reyzing alabilirsin..
-
05 Haziran 2017, 23:02
bence cbr 125 her türlü başlangıç motoru olabilir daha önce scooter kullanıyo olsaydın belki ninja 250 olabilirdi ama ninja için erken birde uyarıyorum basmam diyorsun ya güçlü motorun üzerine binince insan ister istemez basıyor ya basmam diyen yalan atıyordur (bence) kendimden biliyorum
-
05 Haziran 2017, 23:09
Ehliyet yok, ekipman var mı belli değil. Patlamaya hazır bomba gibi gezeceksin trafikte. Umarım kimsenin başına bela olmazsın.
-
05 Haziran 2017, 23:19
Öncelikle bütçenin içerisine ehliyet masraflarını, ekipman masraflarını, eğitim masraflarını eklemelisin. Bundan sonra motosiklet aramaya başlarsan daha uzun yıllar aramızda kalırsın diye düşünüyorum. Bunun yanında 1.90 birisi olarak "altımda sırıtmayan motor" derdini ben de bilirim. Bajaj pulsar as150 hem biraz kaslı hemde tam sana göre bir motor. Ama 2017 de üretiminin devam etmemesi, kayda değer kronik sorunlarıyla ben vazgeçtim açıkçası. Bundan sonra yamaha mt-125abs modeli. Diğerlerinin aksine sele yüksekliği epey iyi bir motosiklet.Ama 14 bini geçmiş fiyatları. Eğer kompleksim yok diyosan her motor sana yakışır.
-
05 Haziran 2017, 23:54
uqur497 adlı üyeden alıntı
bence cbr 125 her türlü başlangıç motoru olabilir daha önce scooter kullanıyo olsaydın belki ninja 250 olabilirdi ama ninja için erken birde uyarıyorum basmam diyorsun ya güçlü motorun üzerine binince insan ister istemez basıyor ya basmam diyen yalan atıyordur (bence) kendimden biliyorum
dedğinizi gözden geçiricem teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:48 ----------
mfBulut adlı üyeden alıntı
Ehliyet yok, ekipman var mı belli değil. Patlamaya hazır bomba gibi gezeceksin trafikte. Umarım kimsenin başına bela olmazsın.
ehliyet yok dedim almayacam demedim.ekipman var yada yok bu seni özellikle hiç alakadar etmez. Ben kimsenin başına bela olmam sen kendi işine bak ben buraya bilgi almak için geldim. Nasihat dinleyecek olsam ailemi aradım. O yüzden bilgin varsa paylaşırsın yoksada boş konuşmaya gerek yok arkadaşım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:50 ----------
canberkm adlı üyeden alıntı
Öncelikle bütçenin içerisine ehliyet masraflarını, ekipman masraflarını, eğitim masraflarını eklemelisin. Bundan sonra motosiklet aramaya başlarsan daha uzun yıllar aramızda kalırsın diye düşünüyorum. Bunun yanında 1.90 birisi olarak "altımda sırıtmayan motor" derdini ben de bilirim. Bajaj pulsar as150 hem biraz kaslı hemde tam sana göre bir motor. Ama 2017 de üretiminin devam etmemesi, kayda değer kronik sorunlarıyla ben vazgeçtim açıkçası. Bundan sonra yamaha mt-125abs modeli. Diğerlerinin aksine sele yüksekliği epey iyi bir motosiklet.Ama 14 bini geçmiş fiyatları. Eğer kompleksim yok diyosan her motor sana yakışır.
Şimdi hocam ekipman konusunda pek bir bilgim yok ama onun için 1000 tl bütçe ayarladım umarım yeterlidir. Ehliyet bu bütçenin dışında yazın çalışıp kazandığım parayla alıcam. Bajaj pulsar rs200 hakkında ne düşünüyorsnuz temiz bir tane bulsam motor iş görür mü dediğim gibi hız sevmeyen sadece motorsiklet zevkini azda olsa tatmış biri olarak gönül vermiş biriyim kısmet bu seneyeymiş. Bir kaç yerden güvenli sürüş olaylarını okudum. Öncelikle kendimi videolarla geliştirip daha sonra yeterli oldugunu düşününmezsem bir eğitmenden yardım almayı düşünüyorum. Zaten bu motor alma süreci yaklaşık 2 ay sonunda olacak.
-
06 Haziran 2017, 00:09
O zaman şöyle diyeyim. Umarım başını belaya soktuğunda bir masumun canını yakmazsın. Ayrıca nasihat dinlemekten aciz ve yeni şeyler öğrenmeye kapalı insanlar benim mecburen umrumda. Çünkü her ne kadar istemesek de aynı trafiği paylaşıyoruz. Senin mantığındaki biri (Ne yapıyorsam kendime yapıyorumcular diyorum ben bunlara) ben yayayken de bana çarpabilir, motorlaylen de çarpabilir.
Sonra adına kaza diyorlar ya neyse..
-
06 Haziran 2017, 00:53
O paraya ninja 250 nin 2. eli bile olmaz. Honda cbr 125 veya pulsar RS 200 bakabilirsin.
Bu arada ehliyet en az 1500 lira, ekipmanlar en az 1000 lira tutar. Sigorta, kilit, alarm, lastik ve bakım masrafı da var. Hesabını buna göre yap.
-
06 Haziran 2017, 09:35
O zaman şöyle diyeyim. Umarım başını belaya soktuğunda bir masumun canını yakmazsın. Ayrıca nasihat dinlemekten aciz ve yeni şeyler öğrenmeye kapalı insanlar benim mecburen umrumda. Çünkü her ne kadar istemesek de aynı trafiği paylaşıyoruz. Senin mantığındaki biri (Ne yapıyorsam kendime yapıyorumcular diyorum ben bunlara) ben yayayken de bana çarpabilir, motorlaylen de çarpabilir.
ik yazdıgın mesajda nasihat felan verdiğinimi zannediyorsun. Sen kendini sanırım ana karnından çıkınca motor üstünde buldun. bu neyin bilmişliğiyle sen kendi işine bak kardeş.polemiğe gerek yok
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:34 ----------
mustafa_325 adlı üyeden alıntı
O paraya ninja 250 nin 2. eli bile olmaz. Honda cbr 125 veya pulsar RS 200 bakabilirsin.
Bu arada ehliyet en az 1500 lira, ekipmanlar en az 1000 lira tutar. Sigorta, kilit, alarm, lastik ve bakım masrafı da var. Hesabını buna göre yap.
Sigorta kilit alarm lastik ve bakım masrafları için senede ortalama ne kadar harcamam olur.
-
07 Haziran 2017, 17:13
Hiç deneme anlatamazsın
-
07 Haziran 2017, 17:25
Sevgili abilerim..............................
ablalar kullanmıyor mu bu motoru?
-
07 Haziran 2017, 17:34
awesomee adlı üyeden alıntı
Sevgili abilerim..............................
ablalar kullanmıyor mu bu motoru?
Kardeş kategorisine almış da olabilir
Ehliyet konusunda gerekli tavsiyeleri abilerim ABLALARIM verir zaten ben sana düşük bütçeli reyzing söyliyim şekil hoş performans düşük YUKİ 250 samurai
-
08 Haziran 2017, 14:58
alasehirli adlı üyeden alıntı
Kardeş kategorisine almış da olabilir
Ehliyet konusunda gerekli tavsiyeleri abilerim ABLALARIM verir zaten ben sana düşük bütçeli reyzing söyliyim şekil hoş performans düşük YUKİ 250 samurai
yırtamaaazzzz cıx cıx
Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..
-
08 Haziran 2017, 15:17
Sırası değil ama konu nasıl açılıyor bulamadım yardım edin lütfen.
-
08 Haziran 2017, 15:32
dnzmctavish adlı üyeden alıntı
Sevgili abilerim ve kardeşlerim size bir kaç sorum olacak. Bu yazın sonunda kendime motorsiklet alıp bu camiaya dahil olma kararı aldım . Fakat istediğim motor zevk meselesimi artık dar görüşlülük mü bilmem ama süper sport tarzı motorları seviyorum ve kesinlikle onlardan istiyorum mevcut bütcem 9 bin tl fakat. henüz ehliyetim yok. Saçma olur mu bilmem ama uzun süre bisiklet sürdüm ayrıca 1-2 aylık bir mobilet deneyimim oldu.motorun hızı hiç önemli değil hız seven biri değilim ben. çok anlamamakla birlikte kawasaki ninja 250 tarzı motorlardan hoşlanıyorum. Bana 2. el 9 bin tl bütçemi aşmayacak ama dış görünüş olarak söylediğim motor tarzında önerileriniz varsa gerçekten ihtiyacım var bu önerilere.125 lik olabilir 150 lik farketmez . Birde direkt bu motordan başlamak mantıklımı zorlanırmıyım kendime güvenim var . Önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler. Bu arada 186 boy 100 kiloyum altımda sırıtmamasıda önemli motorun. Tekrardan teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:09 ----------
güncel....
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:04 ----------
güncel....
öncelikle merhaba,
bende bu konulara yeni yeni giren bir arkadaşım. ve bence önceliğin kesinlikle ekipman olmalı. sebebi acemi sürücüyüz (kendimi de dahil ettim )illaki kaza olacak ve bu kazalardan en az hazarla atlatmalıyız. bunun için ekipmana en az 2000 tl bütçe ayırmalısın (kask+mont+eldiven+dizlik vs vs) şimdi gelelim motor tavsiyesine ben kendime cbr 125r ı uygun gördüm sebebi hem yakıt sarfiyatının az olması hem yedek parça uygunluğu hem japon olması. ayrıca 250r ıda düşünuyorum fakat acemi adam için 125lik yeter gibime geliyor. ve şunu unutmayalım 2.el motor aldığımda illaki masraflar olacak ve bu masraflarıda bütçeye eklemeliyiz. umarım yardımcı olabilmişimdir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)