YERUÇAĞI adlı üyeden alıntı
Pcxbear kardeşim
önce sana xmax 250 ile xmax 400 den bahsedeyim,,forzaya en son geleceğim
ben önce xmax 250 aldım,genelde artçılı olarak hanımla beraber kullanıyorduk,, 1 yıl kullandım satıp xmax 400 aldım
250 ile 400 ayrı dünyalar,,hızlanma ,ara hızlanma ve sollamalarda 250 trafikte yetersiz kalıyordu ki sizde artçılı kullanacagınız için aynı sorunu yaşayacaksınız
trafikte ilerlerken bir aracı sollamaya kalktığınızda araç biraz gaza yüklense kalakalıyorsunuz ,,yani trafikte sizi geçmeyen araba yok gibi bişey
0-100 ü 13-14 saniye
ama xmax 400 öyle değil orijinal hali 0-100 hızlanması 8 saniye ,eğer j-costa varyatör takarsanız bu 6 saniyeye iniyor,buda son model spor arabalara eşit bir hızlanma
ben j-costa varyatör taktım çok memnunum,artçılı artçısız hiç farketmiyor,gazı kapadığımda istediğim arabayı sorunsuz korkmadan sollayabiliyorum
250 şehir içi zar zor idare eder ama uzun yolda kesinlikle yetersiz,,xmax 250 ile uzun yol yaptığımız için tecrübeyle sabittir,yolda bayılıyorsunuz
bence genelde artçılı kullanacaksanız 250cc scooterleri silin kafanızdan,sonra keşke 400 alsaydım diye kafanıza vurursunuz benim gibi
xmax 400 ün egzosu 15 kg dan fazla geliyor ve dışarı doğru geniş duruyor,,buda aralardan geçerken egzosu sağa sola sürtme olasılığını artırıyor
bunun çareside akrapoviç egzos
ben akrapoviç aldım taktım motoruma,,akrapoviç 4-5 kg arası geliyor,yani motor 10 kg fazla hafiflemiş oldu bu sayede,ayrıca akrapoviç dar olduğundan,aralardan geçerken sürtme olayıda tarihe karışıyor
alabiliyorsanız kesinlikle xmax 400 alın,,öyle efendim 400 agır olduğundan kıvraklığı 250 gibi değil diyenlere aldırma sen bilmeden boş konuşuyorlar,,ben her ikisinide 1 er yıl kullandım,aralarında hiç bir fark yok,,sadece 400 ün orijinal egzosu biraz büyük ve dışarı taşık okadar,,onunda çaresini yazdım zaten yukarda
gelelim forzaya
birdefa tip sıfır
ikincisi 300cc olduğundan xmax 400 ile aynı vergi dilimine giriyor,,yani 251-650 cc aynı vergiyi ödüyor
üçüncüsü,,forzanın 2 ci eli yok gibi bişey,,yani alırken alırsın ama satarken çok zorlanırsın,bunu aklından çıkarma
piyasaya etrafın çevrene dön bak bakalım,,kaç tane forza göreceksin,,sabahtan akşama kadar baksan 1 yada 2 tane ya görürsün yada hiç göremezsin
birde xmax e bak,,heryerde xmax dolu,,piyasası en popüler scooter xmax tir bunu kimse inkar edemez, hiç bir scooter in piyasası xmax ile mukayese edilemez