CBR250R mı? Pulsar 200RS mi?
Reklamlar
-
04 Haziran 2017, 21:13
Herkese merhaba.Yakın zamanda motosiklet almayı düşünüyorum.İlk motosikletim olacak.Eğitimlerimi aldım.Ekipman bütçemi ayırdım sıra geldi motosiklet bakmaya,elimdeki bütçeyle 2012-2013 model nispeten yüksek kmlerde (20-25 bin) veya 2014 2015 model hasar kayıtlı CBR250R alabiliyorum ilanlara göre.Ayrıca 2016 model 3-5 bin kilometre arası 200RS alabiliyorum.Okulum evim arası 35 km.Gün içinde nerden baksanız 80-90 kilometre yol yaparım gibime geliyor.Sizin tercihiniz ne olurdu veya başka önerileriniz varsa onları da alabilirim.Unutmadan belirteyim supersporttan ilerlemek istediğim için daha çok spor makinelerle ilgileniyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Reklamlar
-
04 Haziran 2017, 21:22
İkisi arasından tabiki rs200. Bi kere abs var. 20-25 bin kmde cbr alıp masraftan masrafa koşturur durursun. Japoncu kardeşlerimize aldırma sen. Aynı durumda kendileri olsa emin ol yanına yaklaşmazlar
-
04 Haziran 2017, 21:27
Bir bajaj kullanicisi olarak honda derim.
-
04 Haziran 2017, 21:29
ceyhun383 adlı üyeden alıntı
Bir bajaj kullanicisi olarak honda derim.
hocam discovery ile rs200ü bir tutma ama.
-
04 Haziran 2017, 21:30
Bajaj ile honda mukayese edilemez haliyle cbr tavsiye ederim . Bir motor kafadan kazaya karışmadıysa yan yatmayla sorun yaşatmaz en az 30 kere düşürmüşümdür motoru 63.000 km deyim. adam gibi kullanırsan cbr ölmez.
-
04 Haziran 2017, 21:35
Süleymantnz adlı üyeden alıntı
Bir tutan yok zaten hayatimda bi kere cbf 150 ye bindim omen tanrim dedim :D japon kalitesi harika
-
04 Haziran 2017, 21:39
Benim de gönlüm cbrdan yana RS in yeni oluşu cezbediyor sadece.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:35 ----------
Peki Bajajda sürekli arızalardan kronik sorunlardan bahsediliyor.Bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:36 ----------
Süleymantnz adlı üyeden alıntı
hocam profilden gördüğüm kadarıyla rs200 kullanıyorsunuz cbrdan sonra nasıl hissettirdi size kalite vs. olarak.
-
04 Haziran 2017, 21:44
enescanatar adlı üyeden alıntı
İkisi arasından tabiki rs200. Bi kere abs var. 20-25 bin kmde cbr alıp masraftan masrafa koşturur durursun. Japoncu kardeşlerimize aldırma sen. Aynı durumda kendileri olsa emin ol yanına yaklaşmazlar
Allah aşkına kaç tane 20k'da masraftan masrafa koşan cbr gördün.Çok merak ediyorum cbr 250 kullandın mı acaba? 50k kmlere gelen hala işini layıkı ile yapan cbr'lar var.Kaç tane pulsar var piyasada öyle.Millete birşey biliyormuş gibi anlatmayın birde gören anlamayan adamın kafası karışıyor.20 25 binde cbr 250 yi masraftan masrafa koşturacak duruma getiren adam pulsarı 5k görmeden hurdalığa atar.
-
04 Haziran 2017, 21:51
Sercan_07 adlı üyeden alıntı
Allah aşkına kaç tane 20k'da masraftan masrafa koşan cbr gördün.Çok merak ediyorum cbr 250 kullandın mı acaba? 50k kmlere gelen hala işini layıkı ile yapan cbr'lar var.Kaç tane pulsar var piyasada öyle.Millete birşey biliyormuş gibi anlatmayın birde gören anlamayan adamın kafası karışıyor.20 25 binde cbr 250 yi masraftan masrafa koşturacak duruma getiren adam pulsarı 5k görmeden hurdalığa atar.
Çok riskli bir iş 30 binde tek silindir racinge yakın bir motor almak tamam sahibi iyikullanmıştır bakımlarını zamanında yaptırmıştır çok sıkıştırmamıştır motoru ama Türkiye'de zor biraz şans meselesi ben olsam rs200 alırdım cbrın frenleri çok kötü titreşimi fazla abs yok parça fiyatı pahalı rs200 kullanmadım ama tercihim rs200 olurdu ktm nin absli modellerine de bakabilirsin
-
04 Haziran 2017, 21:57
Cbr 250r 40.000 km sürdüm krank ta yedi hala satmayı düşünmüyorum , piyasada karşılığı olmayan bir motor . 30.000 km yağ ve filtre değiştirip kulllandım. Bir kere servise uğramadım kendim yaptım bakımları. Ha parçaları bir nebze pahalı ama şirinevlerde her parçayı uyguna bulabilirsiniz en dandiğini almayın yeter. Yağ filtresi gibi önemli parçaları servisten alın gerisi sıkıntı değil.
-
04 Haziran 2017, 22:18
Bişey biliyormuş gibi deme bence. Sen ne kadar biliyorsun acaba. Bi cbr kullanmakla üstad olmadın karşındakini bilmeden atarlanma kardeşim. Neden zoruna gitti dediğim bana salladın anlamadım. Sen cbr ı biliyorsun kendin özenli kullanıp gözün gibi bakmış olabilirsin. 20-25 binde ne olduğu belli olmayan hasar kayıtlı motor için kesin konuşabilir misin? Düşük km, uygun yedek parça, abs diyorum ben. Nesi kötü bunun. 20 25 bindeki motorun canının çıkarılmadığının garantisi yok. Ha diğerinde de yok tabi ama 20-25 nerdee 3-3,5 nerde. Alacağın tüm 20-25 teki cbr lar öyledir demedim ben. Tamamen şansına kalmış arkadaşın. Niye işini şansa bıraksınki az para mı veriyor
-
04 Haziran 2017, 22:19
İki motoru da kullandım bence RS200.
Malzeme kalitesi olarak RS geride değil.
Hızlanma atiklik olarak RS geride değil önde de değil.
CBR ikinci el alınacaksa canını almak için son sürat denemeleri yapan insanlardan almamaya çalış, RS200 ise sıfır alabilirsin diğerini ikinci el alacağına.
İlk motorunuzu 50k km kullanabileceginizi düşünüyorsaniz sıfır CBR250 alın derdim ama ABS olmadığı için o motoru eleyin derim.
İşin ustası da acemisi de olsak ABS çok önemli, bir kere kurtarır dua edersin iyi ki motorda Abs var diye.
Rs 200 kötü bir motor değil hatta Türkiye şartlarında parasının karşılığına değecek nadir motorlardan.
Japon diye güven duyduğumuz 250cc likler aslında o markaların tam Japon kalitesini yansıtmıyor, CC büyüdükçe kalite ortaya çıkıyor.
CBR250 ikinci el piyasası hızlı bir model ama siz bence daha almadan satmayı düşünmeyin. Özetle Hintliye yürünür sırf güncel motor ve ABSsi olduğu için. (gerçi o da ön diskte sadece)
-
04 Haziran 2017, 22:20
Gardaş 2.el kawa-ZL250 de bakabilirsin,illa reyzing tarzı olmasın dersen, 2.el inazuma al bak keyfine,çift kafa,rahat,kommuter motur...
-
04 Haziran 2017, 22:39
Ben bu malzeme kalitesi lafını çok merak ediyorum son zamanlarda sık sık duymaya başladım. Hangi malzeme mesela geride değil, hangisi ileride, hangisi denk?
Ve bunların tespitini nasıl yapıyoruz?
-
04 Haziran 2017, 22:55
Malzeme kalitesi hakkında;
Deponun metalinin kaç mm ve hangi sınıf metalden yapıldığı misal fark ediyor. Suzuki İnazumaya bir oturunca gidon ve depo metallerinin saglamlik hissini alıyorsunuz.
Boya var boya var... yine boya ustası olmanıza gerek yok farkı anlıyorsunuz.
Ayak pegleri metal aliminyum olan var, dandik plastik olan var.
Kullanılan civatalar somunlar (iç aksam bilinmez diyelim, onu usta açar bakar biz henüz gördüğümüz kadarı ile konuşalım) bağlantı yerleri taş gibi sağlam olur, ya da kısa zaman sonra paslanir vida söktürmek için tornaci ararsınız.
Jant için kullanılan metal hafif ve sağlam olur, kiminde düdük gibi en ucuzundan döküm kullanılır anlarsınız.
Farlar ve far bağlantıları içeride buğu yapmaz detayli bir işçilik ve malzeme vardır anlarsınız.
Yan ayağı açarken acaba bu motoru yatırır mı hissine kaptıran vardır, sağlam duran vardır bunu hissedersiniz...
Fren diskleri bisikletten hallicedir ya da kalın delikleri bol ve düzgündür güven verir.
Amortisör boruları yayları kalitelidir çıplak gözle ve elle dahi anlarsınız... daha Çok şey var bu malzeme kalitesi hakkında.
Konu dağılmasın RS200 Hint malzemesi+isciligi kullanıyorsa Cbr250 hayallerdeki Japon değil, bunu söylemek isterim
-
04 Haziran 2017, 22:56
kaç km sürüceğini hesapla ona göre karar ver.25k cbr250 alsan 10 15 bin km binerim desen motor olucak sana 40 bin kilometre.masrafları bakımları ayrıca satmaya kalktığında motor tertemiz olsa bile km çok deyip ya ölücüler gelicek yada çok zorlanıcaksın.acele etme tüm ilanları hergün tara
-
04 Haziran 2017, 22:58
BatuhanK adlı üyeden alıntı
Ben bu malzeme kalitesi lafını çok merak ediyorum son zamanlarda sık sık duymaya başladım. Hangi malzeme mesela geride değil, hangisi ileride, hangisi denk?
Ve bunların tespitini nasıl yapıyoruz?
Üretimde kullanılan metalin,alaşımın,cıvatanın,şasinin kaynak prosesleri,montaj öncesi yapılan analiz,dayanım,ürün,tasarım mühendisliğinde sonlu
elemanlar terimi vardır,birbirine geçen parçaların,demontaj/montaj süreçlerinden tut,tüm handikaplar analiz edilerek uygulanır,gelelim karenaj ve
plastik aksam parçalarına,üretim yönteminde,plastik enjeksiyonmu?vakum mu? örnek plastik enjeksiyonda hammadeye(abs)ye şekil vermek(form)kazandırmak
ve feder(dayanım için braket mantiği) atarak sağlamlaştırmak daha kolaydır,el ile dokunarak bile anlayabilirsin,yüzey ve çizgi yoğunlugunun
devamı,ve puruzsuzluğunu,gelelim,ana iskelet(karkas) veya halk agzıyla şasi ye,robot kaynağı olacak,kaynak öncesi yüzeylere zinkalit maddesi
sürülecek,profil birleşimleri mümkün olduğunca kaynak yüzeyinin tam öpüşmesi için aparat(fixtur)mantığıyla yapılacak,iskelette mutlaka kataforez su
boşaltma delikleri olacak,boya öncesi iskelet yapı, kesinlikle kataforez havuzuna daldırılacak.montaj esnasında seçilen cıvata,saplama,burç,vs
kaliteli malzemeden olacak 10:9 kalite cıvata,somun,arka salıncak,ön boğaz,ana motor kulaklarının geçtiği burçlar,st52 malzemeden olacak şekilde
cnc'de işlenecek,vs vs.bu anlattığım üretim formülasyonu en basit olması gerekendir..
-
04 Haziran 2017, 23:30
RS200 e 13.600 bilemiyorum altan eski fiyattan varsa alınır 2. el istemeyen için
-
05 Haziran 2017, 00:28
Yeni Çocuk adlı üyeden alıntı
Benim de gönlüm cbrdan yana RS in yeni oluşu cezbediyor sadece.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:35 ----------
Peki Bajajda sürekli arızalardan kronik sorunlardan bahsediliyor.Bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:36 ----------
hocam profilden gördüğüm kadarıyla rs200 kullanıyorsunuz cbrdan sonra nasıl hissettirdi size kalite vs. olarak.
cbr çok tatlı motordu. 2. el kullandım ben. bu yüzden 2016 bajaj daha tatlı geldi. ama şimdi satsam 0 km alma şansım olsa cbr alırım. yoksa 20.000 km cbr ile düşük km rs karşılaşınca rs daha iyi. cbrların canını çıkarıyolar bide malum. kalite olarak da çok büyük fark yok. şu da bi gerçek ki rs daha şekil
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:22 ----------
yanlış düşünüyosun. bi kere rs 2016. tabi bulamazsın 50.000de. ama 200ns çok var bildiğim 70.000in üzerinde. hala taş gibi
-
05 Haziran 2017, 00:37
Daha geçen ay iki motor arasında kalıp Cbr almış biri olarak, eğer İstanbul gibi imkanları bol bir yerde olsaydım Rs200 alırdım.
Bi kere ABS var. Görüntüsü daha iyi ve daha yeni bir motor.
Ama servis ağı sebebiyle Honda aldım. Ha pişman değilim. Cbr da çok güzel bir motor. Ama önümde ani fren yapan biri yüzünden yere yapışınca, "Neredesin ey abs" dedim hani
Her ne kadar Japon motor algısı yüzünden bajaj ile kıyaslanmaz denilse de bence motosiklet bazında yüksek cc ler haricinde Japon motorların da öyle çok bir kalitesi yok. Devir ekonomi devri artık. Fabrikalar hep ucuz iş gücünün olduğu yerde. Yoksa o eski Japon üretim YBR lerin bile namını az duymadık. Da bitti işte o devir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)