Kask için endişem var BEDEN !!!!
Reklamlar
-
04 Haziran 2017, 13:50
Agv kask alacağım. 1200 TL gibi bi para ödeyeceğim. Kafa bedenim S mi MS mi kararsızım. İkisi de kafama tam oturuyor. S biraz daha sıkıyor.
Bana S al dediler. Fakat 100 km uzaklığa giderken beni çok sıkar mı kararsızım. Veya kask bir süreden sonra esner(açılır) mi ?
(((((((Daha önce LS2 kullandım hep ilk kez kadam kalite görecek :D )))))
Reklamlar
-
04 Haziran 2017, 14:35
Valla genelde kasklar açılır hocam sonradan, satıcıyı dinlemenizi öneririm
-
04 Haziran 2017, 15:38
-
04 Haziran 2017, 15:38
Kask seçiminin belli kriterleri var. Bunları gerek YouTube da, gerek burada bulabilirsiniz. O kriterlere uyuyorsa alırsınız, uymuyorsa almazsınız. En doğrusu öyle olur.
Ve evet, kaskın özellikle yanak kısımları genişliyor ve kafanızın şeklini alıyor kask.
-
04 Haziran 2017, 18:02
Alnınızdan sıkıyorsa açılmaz, çenenizden sıkıyorsa açılır. Ben önce M beden almıştım, evde 15 dk takınca alnım kızarıyordu ve kafama zor girip zor çıkıyordu. Değiştirip L aldım, tam oldu. Arkadaşın dediği gibi ölçüm tablosu falan var nette, araştırın ölçü alın, ona göre sipariş verin.
-
04 Haziran 2017, 18:10
Ben s kullanıyorum azcık kafam büyük ama oluyor şu kemerlerinden tutup yanlara doğru çekip takıyorum kafama biraz zor giriyorum ama taktıktan sonra rahat oluyor.
-
04 Haziran 2017, 21:29
Aşırı acı vermiyorsa küçük alıp 2-3 hafta süre vermekte fayda var.
-
04 Haziran 2017, 21:31
benim kafama xxl küçük geliyor naıl insanım ya
-
04 Haziran 2017, 22:51
Her iki kask da genişleyecek ve açıkçası kafama bol gelen 1000 liralık kask yerine, sıkı oturan 200 liralık kaskı tercih ederim. Small alın, zaten kask kaçınılmaz olarak bollaşacaktır.
-
04 Haziran 2017, 23:34
kaskı kafanıza taktığınızda kafanızın hiçbir bölgesine baskı uygulamıyorsa o kask doğru bedendir. üstlerden, yanlardan, biryerden sıkıyorsa uzun yolda baş ağrısı yapar çekilmez olur
-
04 Haziran 2017, 23:45
Sakaklardan baskı yapıyor mu ona bak ben sikiyorsa büyük al sakaklar açılmaz yanaklar açılır böyle bı kaskı alıp bir hafta sonra satmisligim var zararına..inanılmaz bir baş ağrısı yaşıyordum çıkarınca
-
05 Haziran 2017, 01:24
Süleymantnz adlı üyeden alıntı
benim kafama xxl küçük geliyor naıl insanım ya
Yalniz degilsin. Kemal sunal'in cama ekmek banmasi gibi kasklari uzaktan bilmem kac kere seyretmisimdir... Beden bulsan ne markasi iyi ne tipi iyi , istedgin bir marka model olsa beden cikmiyor. :(
Bildiginizi okumayin, okudugunuzu bilin.
-
05 Haziran 2017, 04:27
Hubalahubhub adlı üyeden alıntı
Yalniz degilsin. Kemal sunal'in cama ekmek banmasi gibi kasklari uzaktan bilmem kac kere seyretmisimdir... Beden bulsan ne markasi iyi ne tipi iyi , istedgin bir marka model olsa beden cikmiyor. :(
Denediğim hiç bir Schubert, Shoei, Nolan olmadı kafama. HJC ve Arai'nin bazı modelleri oluyor sadece.
-
05 Haziran 2017, 09:44
ben nedense m beden alıp ole her yerimi sıkan kaskı takmayı sevmiyorum,
sıka sıka s bedendense cok abartı bol değilse m alırım, oyle yaptım, yanaklarım tombik tombik basımı sıkınca rahatsız oluyorum..
-
05 Haziran 2017, 09:46
Genellikle kasklarda iki ebatta kabuk oluyor,
XS - S - M bir kabuk,
L - XL - XXL bir kabuk.
Yani XS ile S dış kabuk olarak muhtemelen aynı boyuttadıdr.
İçindeki süngerler vs biraz farklı kalınlıkta.
Kaskın sıkması ile asimetrik baskı yapması arasında bir ince fark var.
Kafanın bir yerine özellikle baskı yapıyorsa sıkıntı olur,
o zaman beden değil marka değiştirmen lazım.
Ama sıkı ise süngerler ezilir ve yavaş yavaş rahatlar.
Tabi nefes alamayacak kadar, içinde daral gelecek kadar sıkması da kötü.
Hamdım, piştim, hala hamım.
-
05 Haziran 2017, 09:56
Alın bölgesi fazla açılmaz, ölçüm de buradan yapılır. Alın çevresine çok baskıp yapmadan cuk oturması lazım.
Çene bölgesi açılır genişler, başka beden cheekpad takılır vs halledilir.
-
05 Haziran 2017, 10:30
Kızıl pars adlı üyeden alıntı
Genellikle kasklarda iki ebatta kabuk oluyor,
XS - S - M bir kabuk,
L - XL - XXL bir kabuk.
Yani XS ile S dış kabuk olarak muhtemelen aynı boyuttadıdr.
İçindeki süngerler vs biraz farklı kalınlıkta.
Kaskın sıkması ile asimetrik baskı yapması arasında bir ince fark var.
Kafanın bir yerine özellikle baskı yapıyorsa sıkıntı olur,
o zaman beden değil marka değiştirmen lazım.
Ama sıkı ise süngerler ezilir ve yavaş yavaş rahatlar.
Tabi nefes alamayacak kadar, içinde daral gelecek kadar sıkması da kötü.
sadece süngerler değil içerisindeki komposit malzemede beden ufaldıkça daha küçülüyor
bu arada kask alırken kafanın şekline göre bakmam daha doğru olur
tepe kısımda kafan yapının oval veya ince uzun yapıda olması konforunuda etkileyecektir
mesela benim kafa yapım dairesel ama oval değil bir arkadaşımınki ise tümüyle yuvarlak hatlı
2mizde birbirimizin kasklarından kullanamayız ( 10-15dk belki rahatsızlık vermeyebilir )
tepe kısımlar kafayı tam olarak saramadığından dolayı acı verir daha çok
ilk olarak buna bakıyor olman gerekmekte daha sonrasında ise bedenini bulman gerekecektir
ayrıca bir kaç arkadaşında dediği gibi yanaklardan bir baskı olması gerek ilk aldığında zamanla çok açılıyor çünkü
kaskı ilk taktığında yanaklarını dişinle ısırabilecek kadar olmalı hemen hemen ( aşırı olmayacak şekilde )
çünkü kask genişleyip yüksek hızlarda kafanda oynamaya başlayabiliyor aerodinamik olarak çok süper bir kask değilse buda seni hem yoruyor hem rahatsızlık sağlıyor
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
05 Haziran 2017, 10:31
Hocam her marka modelin kalibi farkli mesela ben cok kask denedim s olmasina ragmen cok rahatsiz oldum sikmasi degilde oturmasi bakimindan nitro aldim s beden cok guzel oturdu kafamda donmuyor rahat hareket ediyorum tabi 300 liralik kask hic olmazsa bedenimi ogrendim bende iyi bi kask a gecmeyi dusunuyorum yakin zamanda
-
05 Haziran 2017, 12:51
Her kask süngerleri deforme olana kadar sıkar, sonra tam olur. Benden demesi.
-
05 Haziran 2017, 13:03
Kesinlikle büyük olanı al. sıkan başını ağrıtır. benim de öyle oluyordu. sonra pişman oluyosun. sıkma hissediyosan hiç düşünme büyüğü al. beş dakkada hissettiğin ağrı çok önemli gelmese de iki saat takınca canına okuyor o ağrı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)