Ilk aldigimda hafif sikiyordu. Simdi azicik bol bile.
Nasil siktigi onemli. Eger kafanizda belli bir noktaya baski yapiyorsa o kask sizin kafaniza gore degil demektir, buyuk modeli de alinmamalidir. Ama genel bir sikma varsa o gevseyecek demektir.
Ilk aldigimda hafif sikiyordu. Simdi azicik bol bile.
Nasil siktigi onemli. Eger kafanizda belli bir noktaya baski yapiyorsa o kask sizin kafaniza gore degil demektir, buyuk modeli de alinmamalidir. Ama genel bir sikma varsa o gevseyecek demektir.
Hocam size hak veriyorum sende bir anormallik yok, benim de bedenim L, benim oğlum 14 yaşında S beden kask küçük geliyor. millette ne kafa var şaşıyorum hep görüyorum küçücük küçücük kasklar S XS ne yaw iyice slim kafa. Biz giyiyoruz L-XL kabuk, biraz da marka kaskların hepsi kocaman yahu. Hele o Shark, Givi ve Caberg yok mu tamamen atom karınca vaziyeti yani.
İki beden de size uyuyorsa küçük olanı alın. Gavur bunu daha teknik ifade ediyor. Boyut çizelgesinde, baş çevreniz iki ölçü arasında kalıyorsa küçük olanı alın ki esnediğinde tam olsun derler. Yanak kısımlarında illa ki esneme olur, kafa kısmında esneme daha az olur. Kafa kısmındaki esneme içindeki sünger kısımla da alakalı. İnce bir sünger varsa esneme daha az olacaktır ama kalın bir sünger varsa esneme daha fazla olacaktır.
Şöyle örnek vereyim. Mesela kaskın iki kabuğu olsun. Küçük olan kabukta (Kabuk 1) S-M-L; büyük olan kabukta (Kabuk 2) X-2X-3X olsun. Kabuk 1'in dış yapısı sabit olduğundan kaskın içindeki pedleri farklı kalınlıkta yaparak kask içi boyutu değiştirirler. Kabuk 1'de L bedene ait ped ince olandır. M beden biraz daha küçük beden olduğu için pedi kalınlaştırırlar ki kaskın iç hacmi küçülsün. Tabii incecik bir pedin esneme kapasitesi daha az olacaktır (Esne esne nereye kadar, zaten son sınırda üretilmiş), daha kalın bir ped daha fazla esneyecektir.
alın bölgesinde baskı ve ağrı/acı gibi hisler varsa alma hocam bende gecen yeni aldım S cok sıktı M aldım iyiki de M almışım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)