Fluence kullanan çoğunluğun yav olması
Reklamlar
-
04 Haziran 2017, 09:03
Sebebi basit.Çoğunun şirket aracı olması,adam yakıtını kendi doldurmuyor,arabayı sonuna kadar zorluyor ve güvenliği tehlikeye atıyor.Trafikte gördüm mü yanından uzaklaştığım araba türü.Bir diğeri de tuğralı doblo. Bunları gördün mü çevresinde çok dolaşmamak lazım.
Reklamlar
-
04 Haziran 2017, 10:00
aynen katılıyorum,
Antalya-kemer arası viraj yapmaya gittiğimde bana da oluyor aynısı ve yarış motoru görünce bizim vatandaş gaza mı geliyor bilemedim. önüne atlayanlar,gaz ver diyenler vs.en önemlisi de sol şeritten yemin billah etmiş gibi ayrılmamak veya ayrılmamakta ısrar etmek.Sellektör,korna,aragaz hak getire.saat 17-17:30 civarı göynükten , antalyaya dönerken beyaz clio içinde 4 tane herif canti giyimli,34 plakalı bu aracı 3-4 kez gördüm hep de önümdeydi.sol şeritten çekilmek istemeyen vatandaşlardan bir örnek.Dostum sen de antalyadansın sanırım.tanışıp gazlamak isterim.
-
08 Temmuz 2017, 15:35
07 34 01 06 bu plakaların mal olma ihtimali daha yüksek tabi genel olarak hepsi aynıda
-
08 Temmuz 2017, 15:43
uzay gemisi adlı üyeden alıntı
-Sıfırımdan geçenler: Sağ şeritte 80 civarı giderken vınnn diye sıfırımdan geçen fluence kullanıcıları. bazıları var milimetrik hesap yapıp öyle geçiyor, bazıları da tutturamıyor. geçen gün bunlardan birisi yanımdan öyle bir geçti ki; dizimin kapıya sürttüğünü hissettim.
annenizin, babanızın, dedenizin, teyzenizin, halanızın kulağını bol bol çınlatıyorum.
-Kırmızı ışıkta sıkıştıranlar: Bir fluence ile sakın kırmızı ışıkta denk gelmeyin. Biliyorsunuz motosiklet kanunen trafikte bir araba kadar yer kaplama hakkına sahiptir. Kırmızı ışıkta durmuş, şeridin tam ortasında ortalama bir araba kadar yer kaplamış halde beklerken arka tekerime tamponu değdirip, kafamı çevirip baktığımda ise kenara çekil diye el kol yapan sürücü, yakın akraba olduk haberin yok.
-Yol vermeyip yarışmaya çalışanlar: Antalya da genellikle gokart pisti dışında pist olmadığı için viraj yapmak istediğimde virajlı yol güzergahlarını tercih ederim. Buda başıma gelmiş bir olay, korna ve selektör ikilisini kullanarak yol istememe rağmen benimle yarışıp güzelim virajları bana zehir eden genç kardeş. Tam geçmem için bir boşluk oluyor, bu kardeş geçeceğim yere kırıp beni aynadan dikizliyor. Arabada ki diğer 2 kişiyle de birşeyler konuşup gülüyorlar. YA SABIR diyip kenara çekiyorum, 5 dk trafiğin akmasını bekliyorum, kaskımı çıkarıp bir iki nefes alıp yola devam ediyorum, oda ne? fluence yavaşlamış beni bekliyor.
-Hatalı sollama yapanlar: Sollama yapılmaması gereken, en sıkıntılı yerde sollama yapıp sizi hiç iplemeden, sağa sola çekilmeden üstünüze doğru sizin şeridinizden gelenler. En çok korktuğum fluence kullanıcı türlerinden birisi. Ben emniyet şeridine geçip şeridimden ters gelen arabaya yol vermesem adam arkasına bile bakmadan ezip geçecek. Görmüyorda değil, adamla göz göze geliyoruz gözlerimin içine baka baka üstüme sürüyor.
Trafikte hiç kimseyle muhatap olmamama rağmen bu sabah fluencecinin birisiyle tartıştım. İşe gidip gelirken ybr 125 kullanıyorum. hızlanmak istediğimde biraz gecikmeler oluyor. Sonuçta 10 beygirlik motor, çok birşey bekleyemezsiniz ama bana bas bas korna çalıp "hadi laaa" diye camdan bağıran arkadaş bunun farkında değil.
Acaba sadece benmi fluencecilerin gazabına uğruyorum? yoksa bu tipler sadece antalya ve çevresinde mi var?
Yazdıklarım genellikle fluence kullananlarda sıkça gördüğüm şeyler. Yola atlamalar, sinyalsiz şerit değiştirme gibi şeyleri dahil etmiyorum.
Trafikte en çok saygı gördüğüm kişiler genellikle bayanlar oluyor.
Belki aramızda fluence kullanıcıları vardır, kimse gocunmasın. "kullanan çoğunluğun" diye başlıkta özellikle dikkat ederek kullandım.
Bilmiyorum bu insanların sevgilisini zamanında motorcunun birisimi kaptı? yoksa hayatları boyunca motosiklete binecek cesareti olmadıkları için motosiklet sürenleri kıskanıyorlarmı? nedir bu motosiklet düşmanlığı? bu sorum trafikte motosikletleri ve sürüclerini adam yerine koymayan tüm arabacılar için.
Her kelimesine katılıyorum.Fluence kullananların çoğu aynı.Ayrıca audi kullanananlar, taksiciler, şahin vs eski araba kullananların çoğu da aynı.
-
08 Temmuz 2017, 17:02
62 yaşında 40 yıl oto minibüs kamyon otobüs sürücülüğü yaparken bunun son 12 senesinde motora terfi
ettim. Diger araçlarla yaklaşık 2 milyon km , motorla da 40 bin km yol tecrübem var. 40 yılda
öğrenebildiğim tek şey ; hangi aracı kullanırsan kullan ,diğer bütün araçlar seni öldürmek için yolda.
Diğer motosiklet sürücüleri de seni öldürmek için yolda. Haklı ve hayatta olmayı, haklı ve ölü olmaya
tercih ederim. Abinizi dinlerseniz hayatta kalmak için daha çok sebebiniz olur. Herbirinizin 60 lı değil 80 li yaşlara sağsalim ulaşabilmeniz dilekleriyle.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:59 ----------
Şu marka bu marka değil yol üzerindeki her sürücü senin düşmanın.
-
08 Temmuz 2017, 18:08
Seko adlı üyeden alıntı
Yollarda gördüğüm 07 plakaların %99.9'unun mal olması sebebiyle Fluence'dan çok Antalya'ya bağladığım bir durumdur. Diğer yandan bir 34 plakalı şirket arabası terörü de ayrıca var tabii...
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:35 ----------
Ben tekme atmasam da 10 yıldır o şeritten sürüş yapıyorum ne kimse sıkıştırıyor ne de üzerime çıkıyor. Sağ şerit müptelası İstanbul'lu arkadaşlara duyurulur.
O zaman 06 plakaya pek denk gelmiyorsun herhalde. Bana göre en sık karşılaştığım saygısız plaka 06 olanlar. Düzgün olanları tenzih ederim ama gerçekten de böyle. Ben rehberim ve işim gereği çok farklı şehirlerde bulundum. Bu tecrübeye dayanarak söylüyorum bunu.
-
09 Temmuz 2017, 00:59
velizrsln adlı üyeden alıntı
07 34 01 06 bu plakaların mal olma ihtimali daha yüksek tabi genel olarak hepsi aynıda
42 leri atlamamak lazım
"Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972
-
09 Temmuz 2017, 01:28
Size hiç osmanlı tuğralı doblo, yada gazlamaya çalışan fort transit denk gelmemiş galiba.
Not: Motor en son Malatya'da sürülür, İstanbul'a kurban olayım..
-
09 Temmuz 2017, 01:44
Arabacilar da siniflandirsin mi bizi o zaman:
- Pulsarli tegetlemesine gecen suursuzca giden kuryeler
- Tek silindirli 150 cc motorunun acik egzozunu bagirta bagirta kulak s..en tvs apacheli ya da scooterlar.
- En sol seridin en solunda gidip gorunmedikleri icin beni niye gormuyosun diye ayna kiran ayi motorcular.
Listeyi cogaltmak mumkun. Genelleme yapmayin. Duzelmeye once kendimizden baslayalim.
-
09 Temmuz 2017, 02:27
Bu olayın kullanılan araçla ilgisi yok. Adam R. Fluence alınca başkalaşım mı geçiriyor ? Hayır. Davar, hangi taşıtı kullanırsa kullansın davarlığını yapıyor.
Ben müthiş motorum Ybr 125'imle otobanda 90-100km/h hızla giderken aynamın dibinden ben diyeyim 200, siz deyin 250km/h hızla denyo motorlunun biri geçti mesela, birkeresinde de sağ şeritte giderken sağımdan tek teker yaparak 1000rr geçti. Sol şerit de boştu ha.
2 gün önce arkadaşın spor salonunun önüne cbr 650f ile gelen kekonun biri motoru sürekli kesicide bağırtırarak geliyordu, motor kullandığım halde utanıyorum bunlarla aynı taşıtı kullanmaktan.
Yanisi şu; yurdum çomarı hangi taşıtı kullanırsa kullansın çevreyi rahatsız ediyor zaten. Doblocu-Fluence'ci diye ayırmaya gerek yok. Benim gördüğüm 'motorcu' tipler arabacılardan daha kötüydü.
Zaten motor sürenlere gıcık olanların da %90'ı bu dallama motorcular yüzünden gıcık oluyor bize.
-
09 Temmuz 2017, 05:24
Ahh abim ahh sen dağa bagaj kapısında Osmanlı Tuğralı geniş lastik hafif basık yerine göre jbl,piooner gibi ses sistemiyle güçlendirilmiş hafif ticarilerle tanışmamısın.(Doblo,partner,fiorino,yerine göre kango)
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:15 ----------
Sj's adlı üyeden alıntı
Arabacilar da siniflandirsin mi bizi o zaman:
- Pulsarli tegetlemesine gecen suursuzca giden kuryeler
- Tek silindirli 150 cc motorunun acik egzozunu bagirta bagirta kulak s..en tvs apacheli ya da scooterlar.
- En sol seridin en solunda gidip gorunmedikleri icin beni niye gormuyosun diye ayna kiran ayi motorcular.
Listeyi cogaltmak mumkun. Genelleme yapmayin. Duzelmeye once kendimizden baslayalim.
2 Sene istanbulda motor sürdüm sabağın 6 sında evden çıkarken önce yol ıslatan belediyenin ıskaladığı kısımlardan gidiyorum,ardından Pentagon'a özel ajan taşırmış edasıyla giden minibüslerden kaçarak,hayat soğumuş,tek eliyle poğça tek eliyle çay içmeye çalışan otobüs şöförünü atlatıp ışıklarda öğreci taşıması gerekirken acaba yanlarmı diye şansını deniyen 30/35 yaşındaki servis şöförü abiden saklanıp okuluma gidiyorum.Ben hangi birini değiştireyim abi.En iyisi alışmak
Amerikanlarında dediği gibi:Tecavüz kaçılmazsa zevk almaya bak.
Katla plakayı tak kaskı eldiveni canını sıkanın camını kır ohh hayat sana güzel.
-
09 Temmuz 2017, 18:01
hepsi sığır hepsi mal ... yapıcak bir şey yok gelişmeye çalışan ülkelerde böyle
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)