Plaka sebebiyle başım belada :)
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar 2 ay oldu olacak bir motor aldım ve bunu alırken dikkat ettim ki plaka orjinal değil biraz kesilmiş sanırım veya APP Plaka denilen müsibetten. Satın aldığım arkadaşa sormuştum sorun olmuyor mu diye bana olmadı demişi ( kendisi polisti ) tabi olmamıştır.
Haliç üzerinden gidip gelirken bir polis çevirdi ve plakanın uygun olmadığını söyledim dedim aldığımda böyleydi "git değiştir bir dahakine ceza yazarım" dedi 405 TL civarı ve adam her gün orada :D neyse allah ona da kolaylık versin.
Bunun üzerine hem Şişli hem Silivri trafik şubeye gittim 2 sininde verdiği cevap şu oldu.
İkametkag ile ( Bursa Plaka 16 ) plakayı üzerime almam gerektiğini söyledi yaklaşık 205 TL + HGK + Ruhsat her birşey değişecek ve epey zaman alacak.
Motoru aldığım cocuğada ulaşamıyorum ki orjinallerini sorayım ( gerçi o da kesik satın aldığını söylemişti )
Şimdi burada ne yapmalıyım. Dileçe versem plakam düştü diye hızlıca yenisini bastırtabilir miyim ?.
Lütfen bir fikir verin.
Bu tip bir durum ile karşılaşmış olan arkadaşlar varsa ve yardımcı olursanız çok sevinirim.
Herkese kazasız belasız sürüşler...
Reklamlar
-
kardeş motorun ruhsat plakada sorun yoksa ,sadece mühürsüz plaka kullanıyorsan, ruhsatlar değişmez, adres meselesini karıştırmamak gerekir ,plakam kayboldu diye başvur o zaman sorun çıkacağını zannetmiyorum, bulunduğun şehire göre plaka değiştirmek şart değil, benim bildiğim ama adresin doğru olması lazım tebligat v.s gibi durumlar için sistemden zaten adres bilgilerin çıkar, adresinde yanlışlık yoksa, sadece plaka masrafı çıkması lazım
-
Bende motoru aldığımda üzerinde küçük plaka vardı ve farklı ilin plakası daha bı sorun çıkmadı umarım çıkmaz. Takipteyim...
-
-
Kayboldu dersen yeni plaka ve ruhsat verirler o yüzden hiç girme o toplara en güzeli internetten mühürlü sipariş et ve tak sıkıntı olmaz.
-
Tundzhay adlı üyeden alıntı
Üstad teşekkürler okudum daha önceden de okumuştum fakat trafik tescile gidince bana yukarıda belirttiğim gibi illa değişeceksin diye extra masraf çıkartıyorlar sebep ise üstündeki plaka orjinal değilmiş. ben levha değişsin istiyorum onlar kökten değiştirmeye zorluyorlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:54 ----------
ercan_48 adlı üyeden alıntı
Kayboldu dersen yeni plaka ve ruhsat verirler o yüzden hiç girme o toplara en güzeli internetten mühürlü sipariş et ve tak sıkıntı olmaz.
İnternet adresi neresi hocam verebilir misin öyle bir çözüm sağlayım bari
-
Akiza adlı üyeden alıntı
İnternet adresi neresi hocam verebilir misin öyle bir çözüm sağlayım bari
özele bakabilirsin.
-
Bildiğim kadarıyla şöförler cemiyetine gidiyorsunuz plaka bastırmak için eğer plakayı basan kişi parayı seviyorsa ver 3-5 bişiler eline hemen plakayı basar verir.
oda olmadı bir muameleciye git ona ver bikaç kuruş oda yaptırır plakanı getirir.
-
Sakın plakam kayboldu diye başvuru yapma.
Mecbur ruhsat yeniliyorsun. 205tl + ıvır zıvır koşturma + memurlarla vakit geçirme.
-
Benimde ozele atarmisin hocam internet adresini.takipciye kayboldu dicez.kac para alcak bizden?
-
Herkese asla bunu tavsiye etmiyorum tabiki. gerçekten düştü ise bastırmadan önce iyice bulmak için arayın . bi düşünün çünkü bulan kişi sizin plakanız ile bir işler çevirirse başınız çok ağrır. polisinde yeni plaka vermesinin sebebi de budur zaten.
-
ercan_48 adlı üyeden alıntı
Herkese asla bunu tavsiye etmiyorum tabiki. gerçekten düştü ise bastırmadan önce iyice bulmak için arayın . bi düşünün çünkü bulan kişi sizin plakanız ile bir işler çevirirse başınız çok ağrır. polisinde yeni plaka vermesinin sebebi de budur zaten.
Cok cok sacma bir uygulama. Bulas kisi bazi olaylar basimiza acabilir. Eyvallah.
Ama sen sokaktan gecerken bu olayu gerceklestirecek sahis gidip de ayni plakayi bastirip kullanamiyacak mi???
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
-
Tundzhay adlı üyeden alıntı
Cok cok sacma bir uygulama. Bulas kisi bazi olaylar basimiza acabilir. Eyvallah.
Ama sen sokaktan gecerken bu olayu gerceklestirecek sahis gidip de ayni plakayi bastirip kullanamiyacak mi???
Türkiye de yaşıyoruz malum her konuda bir açık vardır. Ve insanlarımız hep bu açıkları arar, bulur ve yapar :D. Evet yapabilir çok ince düşünmemek gerek hatta yapacak olanlara akıl vermemek gerek (azıcık verdik ama çaktırmayalım)
-
Googleye girilir mühürlü plaka yapan yer tespit edilir ordan güzel ce orjinal plaka ve mühürlü siparişi verilir sonra keyfine bakılır oda olmadı şöförler cemiyetine plaka alcam gardaşşşş de parayı ver ruhsatı göster mühürlü plakanı al uza bu kadar
Dediğim yerlerden app plakada alına biliyor hemde mühürlüsüde mevcut
Bende bu aralar mühürlü app plaka düşünmüyor deyilim hani
CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..
-
Hicbirine gerek yok aşşağıdaki linkten alabilirsiniz. Türkiye Şöförler Odası'ndan mühürlü olarak geliyor.
Link : http://urun.gittigidiyor.com/otomobi...dava-277552639
-
TanImsIz adlı üyeden alıntı
Sorun cikmiyormu bende bunlardan istiyorum app ye benziyor soforler cemiyetnde boyle plaka yok cunki
-
benim plaka uygun mu yeni aldım motoru 2. el ben alanyada yaşıyorum motor izmit plakası uygun değilse değiştirmek için taa izmitemi gitmem gerekir burdan değişir mi
-
j700 adlı üyeden alıntı
benim plaka uygun mu yeni aldım motoru 2. el ben alanyada yaşıyorum motor izmit plakası uygun değilse değiştirmek için taa izmitemi gitmem gerekir burdan değişir mi
https://i.resimyukle.xyz/IaHBI.jpg
Plakanda sikinti yok gardaş.
motor nasil varmi yine sorunlar?
-
levend84 adlı üyeden alıntı
Plakanda sikinti yok gardaş.
motor nasil varmi yine sorunlar?
simdilik motorun hiç bir sorunu yok sağlam :D ufak tefek sorunları var ama önemli değil halledilir
-
j700 adlı üyeden alıntı
simdilik motorun hiç bir sorunu yok sağlam :D ufak tefek sorunları var ama önemli değil halledilir
Kask aldinmi?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)