Kazazede'ye geçmiş olsun , arkadaşını tebrik ederim , arazi/cross/enduro/av yada gezinti her şekilde yalnız olunmaması gereken senaryolar , elbette grup yahut bilinçsiz şuursuz arkadaşları kast etmiyorum.
Tam vücud koruma (Full body armor) olsa idi belki hasarsız atlatırdı , ancak pis düşmüş.
Arazi sürüşlerinde asla yalnız gezmeyin.
geçmiş olsun
Batu geçmiş olsun. Durumu iyi idare etmişsiniz 👍🏻
Sen de ambulans ile gittin mi yoksa arkadaş tek mi gitti? Motosikletleri nasıl geri getirdin? Merak ettim doğrusu.
çok geçmiş olsun ALLAH şifalar versin
Çok üzüldüm,çok geçmiş olsun. Bu memlekette 112 acil telefonunda bu kadar kibar ve düzgün konuşan insanlar da varmış demek ki..
Çok geçmiş olsun. Offroad çok farklı bir tutku yolunuz açık olsun
Güzel düşmüş geçmiş olsun tekrar
Arazi yolunda giderken oturmayın ayakta sürün, eğer oturacaksanız selenin mümkün olduğunca en gerisine oturun derler.
Bunu sebebide kazaya neden olan ön tekerin sıçrayıp kontrolden çıkmasıdır
Ağırlığı ne kadar arkaya verirseniz, ön lastik o kadar rahat hareket edecektir derler
Ayakta sürüş ise bozuk araziden dolayı vücudumuzun sallanıp, sele darbesi alıp reflekslerimizin önlenmesine engel olmaması için
Ayakta sürüş daha az sarsilmaniza, haliyle daha iyi refleks verip daha kontrollü olmanıza yarar derler
Omuz çıkması, bilek burkulmasi, el ve parmak kırılması, ve vücudun çeşitli yerlerinde bulunan bilimum çakıl, taş, diken yaraları bu işlerin tadı tuzu
Daha nice tozlu topraklı yollarda görürüz umarım tekrar geçmiş olsun.
Geçmiş olsun, keşke yol boş diye yardırmasaymış..
Şimdi bu video aslında çok ibretlik :
* Asla tek başına araziye enduroya gitme
** iki kişi ile de gitme.. keza minimum 3 kişi olmak zorunda.. kaza sonrası yatan hasta, ona bakacak bir kişi, yardım getirecek veya yönlendirme yapacak bir kişi.. herzaman telefon çekmeyebilir..
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:40 ----------
Mr Mud sen bu işlerden anlarsın, kaza yapan motor tekerleri araziye uygun ama amortisörleri bu işe uygunmu? Yani arkadaki sürücü gibi bir motor olması lazım değilmi arazi için.. lastik tek başına yeterlimi...
Açacaksın gazı, vereceksin coşkuyu ...
Hocam tabiki sadece lastik yeterli değil.
Hatta amortisör olsada yeterli değil.
Küba black çinli olabilir, special olmayabilir ama arazide panigale 1299u tokatlar, çünkü üretiliş mantığı bu.
Panigaleye istediğiniz lastiği takin fark etmez, cross bisiklet ile gecebilecegime iddiaya girerim
Elbette scrambler tarzı motorlar supersport motorlara nazaran araziye bi nebze daha tahammül eder, lastik felan taktığınızda iyi kötü yola tutunursunuz ama, bu motorlar bu iş için üretilmedi.
Amortisörleri, dinamikleri, ağırlıkları araziye uygun değil.
Videoda arkadaşların gittiği yol çok yumşak görünüyor, o yolda Enduro/Cross dışında hangi makina olursa olsun o hızlarda giderse düşmesi kaçınılmaz
Düşen arkadaşın motoru tanıyamadım ama jantlara bakarsak enduro/Cross olmadığı kesin
Lastikle sadece o yoldan geçebilirsiniz, ama o yolda gezemezsiniz bilmem açıklayıcı oldumu
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
Geçmiş olsun. Arkadaşın korumalı montu da varmış, nasıl oldu da düşük bir hızda kırıldı o omuz anlamadım. Boşuna mı giyiyoruz bu montları yani..
cumartesi günü aynı şekil kazayı ben yaptım 4.viteste yaklaşık 70km/h hızla seyderiyordum eğerki kafamda kaskım ve korumalı montum olmasaydı omuz dışdan korumalı olmasaydı omzumu kırardım ve yüzüme sanırım yüz nakli gerekirdi.
Düşen arkadaşa çok geçmiş olsun. En kısa sürede iyileşip sürmeye devam eder inşallah.
hocam sanırım düşen motor bajaj boxer scrambler versiyon. araziye çok uygun değil dediğiniz gibi. normalde commuter tarzı bir motosiklet.
Hocam can alıcı ve çok önemli bir soru sormuşsun. Giyilen montlar (ister tekstil olsun ister deri) bizleri hafif düşmelere ve sürüklenmelere karşı koruma özelliğine sahip. Ancak ciddi çarpışmalara ve vücuda alınacak sert darbelere karşı hiçbir mont tam güvenlik garantisi veremez.
Özellikle arazide düşüşlerde asfalttaki gibi temiz bir sürüklenme olmuyor ve bodoslama düşülüyor. Yani aslında hızın düşük de olsa arazi sürüş tecrüben olmadığında düşüşler çok sert ve dengesiz çarpışma şeklinde gerçekleşiyor. En ufak ters düşmede de gelsin burkulmalar veya kırıklar...
Dikkat edin hiçbir montta kaburga kemikleri için önemli bir koruma yoktur. Ekstradan göğüs koruması olur en pahalı montlarda bile. Allah göstermesin ama full koruma düştünüz ve yuvarlanırken yerdeki ufak bir taş tam kaburgalarınıza denk gelse?
Yani demem o ki mont, kask, eldiven, bot, pantolon vs vs sürüşlerde elbet gerekli ve olası bir sürüklenme halinde vücudumuzun parçalanmaması için şart ancak bizi ölümsüz yapmıyor veya yüzde yüz güvende tutmuyor. Kaza anında alınan hasarı en aza indirmeye yarıyorlar sadece.
Bunu bilerek hep temkinli hep dikkatli kullanmak lazım motosiklet denen nalet olasıca sürmesi inanılmaz zevkli aleti
kazanın sebebi kullandığı motorun süspansiyonları araziye uygun olmaması. top gibi sekiyor motor. buna nazaran hızıda motorun o yoldaki limitinin üstünde.
çok geçmiş olsun.
geçmiş olsun
ambulans kaç saatte geldi?
mont markası neydi?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)