Tecrübeniz 1500 km'den fazlaysa ileri sürüş/güvenli sürüş eğitimleri alabilirsiniz. Kendi motosikletinizle ve yol sürüşünü de kapsayan eğitimler çok daha faydalı. Bu eğitimler üç ayaktan oluşuyor.
1.
teori sunumu
2.
kapalı alan hakimiyet eğitimi
3.
yol eğitimi
Bazı okullar bunların üçünü art arda paket eğitim adıyla iki buçuk günde grup olarak veriyor.
Eğer daha önce yol eğitimi de içeren bu ileri/güvenli sürüş eğitimleri almadıysanız bire bir eğitim için ekstra para ödemenize gerek yok. Yol eğitimlerinin tekrarlarında ilk kez alacaklarla beraber almak sıkıntılı oluyor. O kişiler için bire bir eğitim tercih edilir. Ama ilk kez alacaklar için başkasına verilecek geri bildirim de faydalı olacağı için grup ile tercih edilir. Eğitimlerinizi neden bire bir almak istediğinizi yazarsanız belki bu konuda daha net bir şeyler ekleyebilirim.
Motto Akademi de dahil olmak üzere ART Motoakademi, ADARAT, Rahmi Barutçu ve diğerlerinin hepsinde eğitimleri bire bir olarak alma imkanınız var. OMM hariç, orada grup var sadece. (bkz:
Bu eğitimlerin alınabileceği okullar listesi)
Eğer sürüş tecrübeniz daha azsa veya kendinizi henüz çok yolun başında hissediyorsanız o zaman (bkz:
başlangıç eğitimleri) ve (bkz:
başlangıç eğitimi alınabilecek yerler listesi)
İleri sürüş ile başlangıç eğitimleri arasında karar veremiyorsanız eğitim yerlerini/eğitmenleri telefonla arayın onlar sizi uygun olan eğitime yönlendirir. Hatta bire bir ve grup kararınızı şekilendirmenizde de yardım ederler.