Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yeni motor / Uzun yol ?

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Öncelikle herkese merhaba. Hepinize iyi haftasonları ve hayırlı ramazanlar diliyorum

Motosikletimi alalı 490km oldu ve yaklaşık 1 hafta sonra ailem ile uzun yola gidecegiz. Yaklaşık 600 km civarı bir yol. Ben yola çıkana kadar motosiklet 600 km olur fakat rodaj 1000km sürecegi için motoru 600km'de uzun yola vurmam sıkıntı olur mu ? Yoksa 7bin deviri geçmeden saat'de 1 molalı gitsem sıkıntı olmaz mı ? (Edit : Motosikletin ilk yağı hala degismedi)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    evet motoru fazla zorlamadan çıkabilirsin, fakat çıkmadan yağını değiştir mutlaka ilk bakımı 600 kmde olsun yani..

brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    Bir şey olmaz devam edin. Hayırlı olsun.

denizsrkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke 200
    Cbf 150 ile uzun yolun motoru zorlayacağını düşünüyorum çünkü sürekli üst hızlarda gitmek zorunda kalıcaksın. Rodaj döneminde sağlıklı değil, belli bir deviri aşmaman gerekiyor.

Alıntı Remzidemir41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle herkese merhaba. Hepinize iyi haftasonları ve hayırlı ramazanlar diliyorum

Motosikletimi alalı 490km oldu ve yaklaşık 1 hafta sonra ailem ile uzun yola gidecegiz. Yaklaşık 600 km civarı bir yol. Ben yola çıkana kadar motosiklet 600 km olur fakat rodaj 1000km sürecegi için motoru 600km'de uzun yola vurmam sıkıntı olur mu ? Yoksa 7bin deviri geçmeden saat'de 1 molalı gitsem sıkıntı olmaz mı ? (Edit : Motosikletin ilk yağı hala degismedi)
    Yolun sonlarına doğru motoru zorlamaya başla dostum rodaj dediğin binde biter ne yakar zorlarsan sonlara doğru motor ileri dönemlerde o kadar rahat hız yapabilir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Bugün 502 km oldu. Yavaş yavaş 7bin devire kadar çıkmaya baslicam. Eğer uzun yola çıkarsam 7bin devir civarı sürmem gerekecek.Benzin parası ilr ayni paraya geliyorsa kargoyada verebilirim...

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Hergün şehir içi biraz gezsen yola çıkacağın zamana kadar rodaj biter. Yalnız CBF 150 yüksek devir sevmeyen bir motor rodajdan sonra da çok asılma.

Motosikleti
    ......
    Gardaş fazla sündürme moturu,sakin sakin seyret..

matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Alıntı denizsrkn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cbf 150 ile uzun yolun motoru zorlayacağını düşünüyorum çünkü sürekli üst hızlarda gitmek zorunda kalıcaksın. Rodaj döneminde sağlıklı değil, belli bir deviri aşmaman gerekiyor.
    arkadaşa katılıyorum.

Uzun yolda tın tın gitmek sıkıntı. sollama yaparken kamyondan kaçarken falan mecbur gaz açmak zorunda kalırsın ki rodaj standartlarını aşmış olursun.

Motor senin kendin bilirsin. Yolda kalacağından değilde motorun ömründe biraz fark olur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Zaten çözüm olarak kargo ile getirtecegiz motoru , benzim fiyati ile aynı fiyata geliyor Riske atmaya gerek yok ... Dönüşte hem rodaj bitmiş olur, hem 2 ay daha tecrübe kazanırım

Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Kargoda zarar görme ihtimali çok yüksek. Ben eskiden kargo kamyonu sürerdim. Kamyonu yüklerlerken bende uyurdum yola çıkmadan önce. Gürültüden uyutmazlardı. Ellerine geçeni fırlatırlardı kasaya. O şekilde yükleme yapılırdı. Yani öyle nazik nazik yüklenmiyor kargolarınız.
    bursalıali bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)