Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

sekromenç ve vites hilali sorunu

REKLAM ALANI
    ByYlmzZz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bir Süre Yok
    arkadaşlar kanuni tiger'ı parçaladım ve sorunlu parçaları sıfırlayıp topluyorum fakat resimde de gördüğünüz gibi vites hilalini ve sekromençi doğru taktıktan sonra sekromenç üstündeki sekromençi hareket ettriren parça hangi konumda olmalı bilmiyorum.acaba hangi konumda olursa olsun vites geçişleri doğru mu olacak yoksa bunun bi konumu varmıdır bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum umarım çözebiliriz.

bu sekromençin göründüğü resim.

bu da sekromenç üstündeki sekromençi hareket ettiren parça.birden fazla konuma alabiliyoruz parçayı ama hangisinde olmalı bilmiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:09 ----------

güncel....
    Zeronix bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    ......
    üstunde veya yaninda çentik çizgi veya oturdugu yerde kama kanali gibi birsey yokmu?veya karşligi gelen dişliye bak..taktigin pozisyon dogru gibi..

Motosikleti
    Bir Süre Yok
    Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    üstunde veya yaninda çentik çizgi veya oturdugu yerde kama kanali gibi birsey yokmu?veya karşligi gelen dişliye bak..taktigin pozisyon dogru gibi..
    üstad ikinci resimde gördüğünüz gibi bireden fazla konuma alınabiliyor sekromenç üstünde ki parça.bu beni kuşkulandırıyor
    4 teker hastası,2 teker aşığı,tek teker hayali

Motosikleti
    ......
    Alıntı ByYlmzZz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    üstad ikinci resimde gördüğünüz gibi bireden fazla konuma alınabiliyor sekromenç üstünde ki parça.bu beni kuşkulandırıyor
    Başkan google yaz motorun modeli vs.´´servis manuel´´ pdf vs. tarzda bilgilere ulasabilirsin

Motosikleti
    Bir Süre Yok
    Başkan google yaz motorun modeli vs.´´servis manuel´´ pdf vs. tarzda bilgilere ulasabilirsin
    üstad ulaştım fakat manuel de böyle bi bilgi yok

ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Şanzuman sıkıntılı iştir her ustayım diyen adam bile yeri gelir güzel toparlayamaz bu yğzden yeterli bilgiye sahip değilsen gidip işinin ehli bir ustaya toparlatman en doğrusu olacaktır zaten motpru yarma toplama gibi işleri sen yaptığından aman aman fiyat çekeceklerini sanmıyorum

Motosikleti
    Bir Süre Yok
    Alıntı ayzek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şanzuman sıkıntılı iştir her ustayım diyen adam bile yeri gelir güzel toparlayamaz bu yğzden yeterli bilgiye sahip değilsen gidip işinin ehli bir ustaya toparlatman en doğrusu olacaktır zaten motpru yarma toplama gibi işleri sen yaptığından aman aman fiyat çekeceklerini sanmıyorum
    üstad hiçbir motorcuya güvenmiyorum.eli anahtar tutan herkes bu işin altından kalkacağını düşünüyorum.tek sorun yaşadığım nokta burası.geri kalan herşeyi rahatlıkla yapabilirim

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı ayzek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şanzuman sıkıntılı iştir her ustayım diyen adam bile yeri gelir güzel toparlayamaz bu yğzden yeterli bilgiye sahip değilsen gidip işinin ehli bir ustaya toparlatman en doğrusu olacaktır
    Veya sökmeden önce adım adım fotoğraf çekilir, topluyorken problem olmaz

ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    üstad hiçbir motorcuya güvenmiyorum.eli anahtar tutan herkes bu işin altından kalkacağını düşünüyorum.tek sorun yaşadığım nokta burası.geri kalan herşeyi rahatlıkla yapabilirim
    sen genede söylediğimi dikkate al sonra yolda hareket halindeyken şanzuman dağılır falan en iyi ihtinalle sorunsuz durursun faha kötü ihtimalle dsğılan parçalar krankın hareketini engeller ise bloktan dışarıya çıkan kolu görebilirsin en kötüsü diğer kısımları bilmem ama şanzuman ciddi iştir pek hataya gelecek bir iş teğil gğzel toplanması ayarlanması lazım benimki sadece tavsiye
    Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    biraz bakındımda anladığım kadarıyla dişlilerin bir sırası varmış mile takılırken ve her dişli arasında sekromenç var. hatta sekromençin ne olduğunu anladığım videoyu paylaşayım; sekromenç, 2.15 saniyede gösteriyor kahverengi şey.

pek işime yaramadı ama bu kaynağada göz attım, motor yarma ce şanzumanda kırılan dişliler(yarma işlemi var ama toplaması yok

buda benim motorun vites millerinin dişlileri

Motosikleti
    ......
    üstad ulaştım fakat manuel de böyle bi bilgi yok
    taktigin şu pozisyonda döndür,dişlerin konumu nasil 45° turu olacak,veya diger bahsettigin opsiyondaki kanala oturt tekrar döndur,az evvel bahsettm karşiligi gelen dişliye bak..bu 5hatve..karsi hatve ve calisma açisi nasil??resimdeki parcayi sök ve oturdugu yerin fotosunu çek bakayim...ama tekrar söyluyorum taktigin konum dogru..illaki saglam olsun dersen komple topla,kapagi kapatmadan,disli grubunu çevir bak calismasina,geçişlere..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biraz bakındımda anladığım kadarıyla dişlilerin bir sırası varmış mile takılırken ve her dişli arasında sekromenç var. hatta sekromençin ne olduğunu anladığım videoyu paylaşayım; sekromenç, 2.15 saniyede gösteriyor kahverengi şey.

pek işime yaramadı ama bu kaynağada göz attım, motor yarma ce şanzumanda kırılan dişliler(yarma işlemi var ama toplaması yok

buda benim motorun vites millerinin dişlileri
    Synchromesh motosiklet sanzimanlarinda yok bildigim kadariyla.

sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Dostum şimdi bir usta abimiz ile iyice inceledik konum doğru. Yalnız vites Topuz'u yani işaretli parçanın altındaki aşınmanın sebebi ne onu merak ettik.

Motosikleti
    ......
    Alıntı sailor33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum şimdi bir usta abimiz ile iyice inceledik konum doğru. Yalnız vites Topuz'u yani işaretli parçanın altındaki aşınmanın sebebi ne onu merak ettik.
    ustteki yorumda pozisyonun dogru oldugunu belirttm,arkadaş tam emin olamadi anlasilan,neyse saglik olsun olur boyle şeyler.. toplarken bir iki civata arttirmazsa sikinti yok aşinma,debriyaj ayarsizligi,sert kullanimdan kaynaklanabilir yinede detayli incelemek lazim..

sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    ustteki yorumda pozisyonun dogru oldugunu belirttm,arkadaş tam emin olamadi anlasilan,neyse saglik olsun olur boyle şeyler.. toplarken bir iki civata arttirmazsa sikinti yok aşinma,debriyaj ayarsizligi,sert kullanimdan kaynaklanabilir yinede detayli incelemek lazim..
    Yalnız o aşınmaya bağlı vites geçişinde sıkıntı olabilir. Yani ustanın görüşü de bu şekilde. Tabi biz yanında olup tam detaylı bakamıyoruz.

Motosikleti
    Bir Süre Yok
    Alıntı sailor33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yalnız o aşınmaya bağlı vites geçişinde sıkıntı olabilir. Yani ustanın görüşü de bu şekilde. Tabi biz yanında olup tam detaylı bakamıyoruz.
    gözle görülür aşınma yok ustad.nedense resimde aşınma var gibi çıkmış.hatta şöyle söyleyeyim motor beni şaşırttı.dişliler gıır gıcır aşınma yok kırık yok ezik yok.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)