Arkadaşlar, PCX Rodaj yağının 1.000 KM de değiştiğini biliyorum ancak süre olarak bir sınırlama var mı ? Örneğin 5 Aydır kullanıyorum ama henüz 700 KM. de 1000,00 KM beklemekmi gerekir yoksa hemen değiştirmek mi. teşekkürler.
Arkadaşlar, PCX Rodaj yağının 1.000 KM de değiştiğini biliyorum ancak süre olarak bir sınırlama var mı ? Örneğin 5 Aydır kullanıyorum ama henüz 700 KM. de 1000,00 KM beklemekmi gerekir yoksa hemen değiştirmek mi. teşekkürler.
1 ay önce de aynı konuyu açmışsın. Motor 800 km olunca yine açarsın artık.
Motorun kitapçığı denen bir şey var. Bence bir oku. Oku yani. Okumak iyidir.
Yağların ambalajında 5 yıl ömrü var.Motor içinde km dolmadığı taktirde 1-2 yıl kalsa da sorun olacağını sanmıyorum.
kullanma kılavuzunu koyuyorlarki okuyalım diye ama malesef :D hiç umut yok doktor bey
Kilometre veya zaman sınırı vardır. Benim motorumda 1 ay veya 800 km. 1 ay geçti diyelim ve motor 300 km de,motoru götürüp servise rodaj bakımı yaptırıyorsun. Yağ yag filtresi değişiyor oncelikle ama sadece bu değil. Genelde bundan ibaret diye düşünüyorlar motor sahipleri ama makina fabrikadan sonra ilk defa yollara çıkıyor,her hangi aksayan,gevşeyen bir yeri var mı, gaz kolu ,gaz tepkisi, debriyaj vs vs iyi işini hakkıyla yapan servis her yerine bakıyor.
Genelde uygulama nasıl, yağ yağ filtresini değiştir yolla müşteriyi.
Her zaman kullanma kılavuzunu 2 veya daha fazla defa okurum. Bazen uygulama biraz kendi yol koşullarımiza göre değişiyor. Kimileri bunu bir servis aldatmacasi olarak yorumluyor. Motorumun yazan bakim aralıkları 800 km 10.000 km 20.000 km diye gidiyor ama söylenen 6000 km de bir. Tabi ki denileni yapıcam riske atamam. Ayrica kılavuz kontrol edilmesi gerekenleri listelemis ve ayirmis. Gun gun hafta hafta,3 ay da bir diye ayrı ayrı yazmış muhendisleri.
Her post'da aynı şeyi yapmaktan bıkmadın mı ? Çocuksu gelmeye başladı artık...
Çok ayrıntılı bir cevap yazacağım ama 900km sonrası açılan başlığa saklıyorum. Çünkü en çok ihtiyaç o zaman olacak muhtemelen.
Bu arada rodaj için fabrika çıkışı farklı özelliklere sahip bir yağ konuyor mu bilemiyorum. Ayrıca rodaj yağının içinde bolca metal parçacıkları oluyor,onla devam etmek doğru değil. Bazı kullanıcılar ilk 300-400 km de yağı degistirip 800-1000 km de tekrar yeni yağ koyuyorlar. Geçerliliği var mıdır, doğru mudur yapmak bilgim yok.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)