Vespa GT200 stop edip çalışmıyor
Reklamlar
-
merhabalar,
Yaklaşık 8 aydir vespa gt200 kullanıcısıyım. Genelde 9km gidiş 9km geliş iş ev olarak kullanmaktayim. Bu 8 aylık süreçde beni 3 kere yolda bırakdı ve sorunlarda ayni. motosikleti çalıştırıyorum yaklaşık 500 metre gittikden sonra stop ediyor. tekrar çalıştırmak istediğimde ise marş yapıyor çalışmıyor. biraz gazi pompaladiğimda ise 1 2 saniyelik kısa süreli çalışıyor.
pazartesi sabah çalıştırdım ayni bu olan gercekleşti evin önüne geri kapattim. akşam geldiğimde denedim çalışmadi ertesi gün sabah denediğimde yine çalışmadi. salı akşamı tek marş da motor çalıştı. önceki 2 kez biraktiğinda da aynisi oldu 36 saat dan önce çalışmıyor.
bu olayi tekrarlama aralıkları ise 1200 1500 km de bir oldu
değerli üstadlarim yardimlarini beklerim :(
İZMİR
Reklamlar
-
önce regülatörü kontrol ettirin. sorun yüzde 80 orda yatıyor.
uzak ve düşük ihtimal benzin otomatiği. ama regülatörü elemeden pompayı değiştirmeyin genelde bu iki arıza karıştırılır birbirine.
-
chopperrider adlı üyeden alıntı
önce regülatörü kontrol ettirin. sorun yüzde 80 orda yatıyor.
uzak ve düşük ihtimal benzin otomatiği. ama regülatörü elemeden pompayı değiştirmeyin genelde bu iki arıza karıştırılır birbirine.
İlginiz için teşekkur ediyorum.
şuan sıkıntısız çalışıyor. bu şekildeyken herhangi bi ölçüm ile problemin regülatörden oldugunu öğrenebilirler mi? yoksa beni yolda birakacagi günü mü bekleyeceğim
-
İtalyanların baş belası elektrik sistemleri. Oksitlenme olabilir ( tüm atesleme sistemi icinde kontrol edilmeli ), şarj dinamosu verimsiz çalısıyor olabilir bunlara ilaveten akün bozuk veya şarj olmuyor olabilir. Benzin pompası çok düşük bi ihtimal , o genelde daha performanslı motorlarda arıza veriyor.
-
TanImsIz adlı üyeden alıntı
İtalyanların baş belası elektrik sistemleri. Oksitlenme olabilir ( tüm atesleme sistemi icinde kontrol edilmeli ), şarj dinamosu verimsiz çalısıyor olabilir bunlara ilaveten akün bozuk veya şarj olmuyor olabilir. Benzin pompası çok düşük bi ihtimal , o genelde daha performanslı motorlarda arıza veriyor.
pazartesi sabahı ve aksamında okadar marş yapmama ragmen akü iyiydi. ha şimdi çalışır ümidiyle çok çok sonra bayılmaya başladi. ertesi gün marş esnasinda baygın halde marşını aldı ve çalışti.
aküyü ve sarj dinamosu performansını herhangi bi elektrikçiye ölçtürmedim ama karsidan bakdiğinda aydınlatma kötü durmuyor ..
-
bujini bir kontrol eder misin dostum? üzerinde siyah ıslak bir tabaka var mı?
buji zengin yakıttan kirleniyor ve ateşleme yapmıyor olabilir. sonuçta marş alıyorsa marş motoru dönüyorsa elektrik sorunu değil de başka şeylere bakmak lazım diye düşünüyorum.
bujine bir bak bakalım. tahminim zengin karışımdan boğuluyor motorun.
kolay gelsin.
-
diablof adlı üyeden alıntı
bujini bir kontrol eder misin dostum? üzerinde siyah ıslak bir tabaka var mı?
buji zengin yakıttan kirleniyor ve ateşleme yapmıyor olabilir. sonuçta marş alıyorsa marş motoru dönüyorsa elektrik sorunu değil de başka şeylere bakmak lazım diye düşünüyorum.
bujine bir bak bakalım. tahminim zengin karışımdan boğuluyor motorun.
kolay gelsin.
ilgin için tesekkur ederim.
zengin yakıt diyince dikkatimi çekti de son beni yolda birakışında biraz yüksek devirde çalışıyordu.
-
önce bujiyi kontrol edin. ateşlemeye bakın yani. bujiyi çıkarıp bi aletle tutarken marş verin. bakalım ateşleme var mı? ondan sonra benzin geliyor mu vs, onlara bakılması gerek.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler