Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Cafe Racer yapmak istiyorum yardımcı olabilir misiniz ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    diablof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    1998 Honda CMX 250 Rebel | X max 250
    Alıntı Hayati01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam küba çıta 180r gold modelinde balansor var arkadaşımıza bunuda önerebiliriz bence.

    dostum selam,

    ben 3 - 5 senelik cinli motorlarla cafe racer yapilmasina karsiyim. karsiyim derken yapan yapar tabi. ama olayin ruhu baska. amerikan klasik arabalarini dusun. restorasyon, kendine ozel birseyler yapma. asil mantik bu. yoksa 0 km cg motorlar var evet soyledigin gibi balansorlu. ama honda degil. ben 1991 honda cg 125 ile calismistim ilk. ortaya cikan sey su;



    simdi 27 yasinda sadece ayak marsi ile calisan bir klasik motorla, bayiden yeni alinmis kuba yada herhangi bir cg gorunumlu motor benim icin ayni degil. benim tarzim degil ama tabi butce meselesi. sonucta hickimsenin hayatina herkes karisamaz

    ama bence de cafe racer yaptirilmaz, alinmaz, yapilir. ha cok paran vardir gider ducati scrambler alirsin, triumph alir oynarsin, moto guzzi alir oynarsin onlar baska.

    kolay gelsin.
    Kural [ Z ] bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    caferacer yapmak eskiye oranla artık inanılmaz kolay.. artık hazır cafe racer sele, far, gidon,jant her şeyi hazır hatta kit halinde satılıyor ..

    eskiden caferacer cılar parçaları bile elle kendileri kapı kapı gezerek zanatkar ustaları zor zar bularak yada elleri yatkınsa kendileri yaparak yada aslında motorla yakından uzakdan alakası olmıyan insanlara marangoz koltuk yüzü değiştiren koltukçular falan anlata anlata resimlerde göstere göstere zar zor yaptırırdı.

  3. #23
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Bir insan neden Cafe Racer (veya kişiye özel motosiklet) yapar?

    * Kendi zevkine hitap etmesi için

    Peki hazır satılan parçalar sizin zevkinize birebir uygun mu? Yoksa bulabildiğinizi mi alıp takıyorsunuz.

    * Zaman geçirmek için

    Hiç kullandığınız motosikleti, bisikleti, basit bir anahtarlığı, oyuncak veya modeli kendi ellerinizle yapıp kullandınız mı? Onu kullanırken vereceği hisler bambaşkadır. Her kullanışında sana, onun için harcadığın emeğin karşılığı olduğunu anımsatır.

    * Tarz için

    Herkesin kendine has bir karakteri vardır. Kendi elinizle yaptığınız herşey karakterinizi yansıtır. Karakterinizi yansıtan bir motosiklete binmek istemezmiydiniz? Gerçekten sizi yansıtan, siz olan bir motosiklete.

    * Tanıyıp öğrenmek için

    Bazı insanlar için öğrenmek zevk verir. Kimisi için sıkıcı kimisi için vazgeçilmezdir. Hem kullandığınız birşeyin her detayını, içini dışını en ufak ayrıntısına kadar bilmek size ayrı bir huzur vermez mi? Bu sizin motosiklete olan güveninizi arttırıp, belki de kendinizi sınamanız için güzel bir fırsattır.

    Hazır satılan motosikletler(cafe racer diye sınıflandırılanlar dahil) tarz olarak belki size uyuyor olabilir. Ne var ki asla elinizle yaptığınızın yerini almayacak, sadece kabuktan ibaret olacaktır.

    Cafe racer, bobber v.s... bence önemli olan mümkün olan herşeyi, elinizden gelebilecek herşeyi imkanlar dahilinde kendinizin yapmasıdır. Benim için Cafe Racer bu.
    aokuyumcu bunu beğendi.

  4. #24
    aokuyumcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2017
    Şehir
    Kandilli/İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA CBF280 mod
    cafe racer cıkışı; ingilterede bir cafe de müzik parçası çalınmaya başladığında belli güzergahta yapılan ve parça bitmeden tamamlanıp cafeye geri dönülmesi üzerine çıkmış bir motor tarzı, her motor sahibi markadan bağımsız motorunu bu yarışı kazanabilmek için maximum hafifletir, basit depo , ufacık çamurluklar, kısa gövde ve sele, basık gidon vs.
    tabii ki kendi tarzını ve zevkini yansıtması önemli bu yüzden elinin değerek senin yaptığın daha kıymetli.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)