R25 Zincir bu şekilde normal mi
Reklamlar
-
Herkese Merhaba
Herzaman zincirimi motor çalışmazken yağlarım fakat bugün çalıştırıp yağlayım dedim fakat zincirin dönüşü biraz garip geldi üst taraf rolantideyken maşanın ordaki yere çarpıyor ve biraz dengesiz dönüyor gibi geldi. Videosu burda. Bu normal mi? Gerginliğindemi sıkıntı var ?
Reklamlar
-
-
RS200de de orada bir kauçuk parça var ona sürtüyor. Özellikle bu şekilde tasarlandığını düşünüyorum 8000 km oldu zincirde bir sorun çıkmadı. Fakat sendeki çelik parça olduğu için bir sorun olabilir belki. Zincirin temas eden bölgesine bakıp aşınmayı kontrol etmek lazım. Zincirin gevşek ise gererek sorunu çözebilirsin.
Ekleme: Üstteki videoyu izledim. Zincirin sürttüğü parça bendeki gibi kauçuk büyük ihtimalle. Zincir çelik olduğu için kauçuğa sürtmesi sorun olmaz.
-
biraz gerdirilmesi gerekiyor dostum.
kolay gelsin.
-
motorun üzerine birini oturt öyle bak hala değiyosa zincir biraz gerdir.
-
halisakal adlı üyeden alıntı
naaptı la bu manyak? o kadar yağ sıkılır mı lan?
-
shruikan adlı üyeden alıntı
naaptı la bu manyak? o kadar yağ sıkılır mı lan?
11:10 da başladı ileri aldım 14:10 da hala yağlıyodu :D
zincire 300lira deyip masraf çıkarmasın diyoda. bence hiç yağlamasın 2 ayda bir zincir alsın ayna paraya denk gelir.
-
Aspava38 adlı üyeden alıntı
11:10 da başladı ileri aldım 14:10 da hala yağlıyodu :D
zincire 300lira deyip masraf çıkarmasın diyoda. bence hiç yağlamasın 2 ayda bir zincir alsın ayna paraya denk gelir.
bunlar eski badanaci galiba.
-
kendim gerebilir miyim elim bu tip şeylere yatkın ama daha önce hiç yapmadım yoksa hiç uğraşmayıp ustaya mı sormalıyım.?
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:01 ----------
özellikle baktım aşınma var mı diye herhangi bir aşınma falan göremedim. Kauçuk mu dikkat etmedim birazdan bakarım.
-
Biri de dememiş ki kardes napiyon,aman diyim viteste zincir yaglamayin anlamazsınız nasi parmağınızı kaptırdığınızı ,ONCE GÜVENLİK
-
motorun zincirinin alt orta yerinden yukarı ittir, 2 cm kadar esnemesi normal ayarda dır demektir ,sıkı olursa zararlı, gevşek olursa zararlı, ayrıca zincir ayarı yapmayı bilmiyorsan, elleme, öğren öyle ayarla, zincir en önemli aktarma elemanlarındandır, başına iş alma ,diğer videoda arkadaş fazla yağ sıktı, gerek yok o kadar yağlamaya, yağlarken zincir 1.2 tur dönsün yeter, o kadar wd 40 sıkmaya da gerek yok, zor çalışan parçalara sıkarsın yeter, arkadaşın yaptığı kaş yaparken göz çıkarmaya benziyor, birde güvenli ve düzgün zincir yağlama için, arka dişlinin üzerinden yağı sıkmak lazım, o zaman videodaki arkadaş gibi uğraşmaya gerek kalmaz, zincir komple yağlanmış olur ,fazla kullanılan bakım malzemeleri parası ile zaten bakım yapılan parçalar satın alınır, gereksiz masraflar bunlar ,her 1000.2000 km yağ değiştirenler içinde geçerli ülkemiz şartlarında tecrübelerime göre 3500.4000 arası yağ değişimi ideal olandır, eksiltme hariç ,kolay gelsin
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)