Rossinin kaskında yazan bu cümlenin anlamını bilen var mı? Türkçe kaynak pek yok, ingilizce kaynaklarda geyik yapıyor herkes.
"TRIBU DEI CHIHUAHUA"
Rossinin kaskında yazan bu cümlenin anlamını bilen var mı? Türkçe kaynak pek yok, ingilizce kaynaklarda geyik yapıyor herkes.
"TRIBU DEI CHIHUAHUA"
Chıhuahua bir köpek ırkı ama öncesinde ne yazıyor bilmiyorum
According to Rossi, it means:
"'The Chihuahua Tribe'. The Chihuahua were a tribe of North American Indians, and our gang of friends is called the 'Tribu dei Chihuahua!'"
Amerikan yerli kabilesi gibi bir şey anlaşılan.
Kelime anlamı olarak "Chihuahua'lar Kabilesi" gibi çevirilebilecek olsa da Chihuahua tek bir kabile değil bildiğim kadarıyla; günümüzde Meksika'da kalan, aynı isimle anılan köpeklerin de ana vatanı sayılan birçok kabileye ev sahipliği yapmış bir bölge.
Rossi'nin bu sözü benimsemesinde, çocukluk/gençlik ve ilk yarışçılık yıllarında arkadaş grubuyla kendilerine bu şekilde seslenilmesi yatıyor. Bir yerde ufak tefektik, hızlıydık, köpeklere de çok bağlıydık şeklinde bir söyleşisini okuduğumu hatırlıyorum, kafamda direkt bu sözle bağdaştırmıştım ben de. Köpek sevgisi bugün bile malumumuz zaten...
Ayrıca kariyerinin başında kılık kıyafetiyle de dikkat çekebilmek, merak uyandırabilmek gibi bugün gayet pazarlama başarısı sayılacak adımları var Rossi'nin, tulumunun farklı yerlerinde uğurlu kelimeleri, İtalyan argosundan kısaltmalar, az kişinin bilip güleceği detaylar vs kullanıyor ilk zamanlarından beri (hatta zamanında Aprilia yöneticileriyle tartışmaları ve Rossi'nin üste çıkışları da gündeme gelmişti). "Tribu Dei Chihuahua" da bu akımın bir parçası olarak çıkmıştır ortaya diye düşünüyorum.
kardeşim anlamı tam olarak aşağıdaki linkte ayrıntılı bi şekilde yazıyor. tam karşılığı budur;
http://i.hizliresim.com/1V7QE5.png
İMAM HATİPLER KAPATILSIN yazio
Apaçi kabilesi olmasın sakın
1-3-8........................................138
FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)