ANKARADA MOTORSİKLET KULLANMALIMIYIM YARDIMM
Reklamlar
-
MERHABALAR ARKADAŞLAR
ARANANIZA YENİ KATILDIM AYLARDIR MOTORSİKLET ALMA DÜŞÜNCESİNDEYİM.VE KARARIMI VERDİM PULSAR 200NS ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.ASLEN MERSİNLİYİM MERSİNDE ÇOĞU ZAMAN MOTORSİKLET SÜRDÜM AMA ANKARADA OKUYORUM ANKARADA BİLEN BİLİR 3 AY YAZ 9 AY KIŞ VAR BUNU GÖZE ALARAK ANKARADA MOTORSİKLET ALMALIMIYIM YAGMUR KAR HALİYLE ZORLUK ÇIKARTIR ÇOK İSTİYORUM ALMAK ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM NE YAPMALIYIM YARDIM?? :
Reklamlar
-
Dostum Ankara nin durumunu kendin zaten özetlemişsin, Ankara gibi iklimi olan bir şehirde, kış ayında motosiklet kullanmayı düşünemiyorum.
Evet kullanan yokmu tabiki var ama sağlam ekipman ve deneyim gerektirecegini düşünüyorum.
-
kışın kar harici uzun süreli olmıyacak şekilde ev-okul arası kullanabilirsin.
-
teşekkür ederim ekipmanım var ama yinede korkmuyo değilim.
-
gerekli ekipmanlarla kullanilir. Kar haricinde ve 5 derecenin altinda olmamasi hava sicakliginin yeterlidir. 10 ay rahat kullanirsiniz
-
peki karda filan garajı yok apartmanın nerede muhafaza etmeliyim motoru ?
-
Valla ben de Yozgat'ta kullanacağım. Yerlerde kar olmadıkça full ekipman sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
-
Hocam ankaradayim r25 kullaniyorum. Ocakta aldim tectubesiz oldugum icin cikartmadim fakat kisin motor kullanmayi dusunmuyorum biraz sikinti kis.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:34 ----------
Kisin cikartmam diyosaniz guzel bisekilde temizleyip eve alin :D benim garaj olmasina ragmen oyle yapicam gozumun onunde olsun.
-
Gardaş,tatli su motorcusu degilsen sorun yok,motorun yazi kişi olmaz..zaten yogun karli gunlerde otomobil bile çikartmak sikinti..tekerine daşi degirme yeter..
-
Ben kullanıyorum yaz-kış. Oturdugun semte göre şöför hareketleri değişiyor ona dikkat et. Doğru ekipmanla gayet kullanılabilir kar olmadıkça.
-
İroni gibi olacak kardeş ama , bana sorarsan bu ülkenin hiç bir yerinde motor kullanma.
-
MrMud adlı üyeden alıntı
İroni gibi olacak kardeş ama , bana sorarsan bu ülkenin hiç bir yerinde motor kullanma.
Bak orasi doğru işte...ne yapalim başkan canada´ya mi gitsek?ne dersin(ironi içermez)
-
levend84 adlı üyeden alıntı
Bak orasi doğru işte...ne yapalim başkan canada´ya mi gitsek?ne dersin
(ironi içermez)
Milliyetçi biriyim ölürüm vatan diye ama, mümkünse ben gideyim, olurda harp hali felan olursa geliriz kelle vermeye.
Ama bu aralar bırakın gideyim lütfen.
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
-
Ankara'da yağmurdan çamurdan kardan çok araba sürücülerine dikkat etmen lazım. Çoğunluğu sığır çünkü. Seni göre göre üstüne gelebilir. Kabiliyetin varsa hızlı ve güvenli kullanmaya çalışırsın. En sağ şeritten gitmeye özen gösterirsen pek sıkıntı olmaz. Büyük ana caddelere girmemeye çalış yeterli. Oralarda herkes deli gibi gidiyor.
-
korkmazunal adlı üyeden alıntı
Ankara'da yağmurdan çamurdan kardan çok araba sürücülerine dikkat etmen lazım. Çoğunluğu sığır çünkü. Seni göre göre üstüne gelebilir. Kabiliyetin varsa hızlı ve güvenli kullanmaya çalışırsın. En sağ şeritten gitmeye özen gösterirsen pek sıkıntı olmaz. Büyük ana caddelere girmemeye çalış yeterli. Oralarda herkes deli gibi gidiyor.
aynen ....
Büyük aşklar yolculuklarla başlar ama önce güvenlik....
-
2 ay dışında kullanırsın onun dışında 3 4 ay da sabah ve güneş batarken don olayı olur onun dışında üşümen harici sıkıntılı bir durum yok.9 10 ay binilir. Asıl korkulması gereken ankarada motorcu oranının düşüklüğü mersinde herkes alışık motora ama ankara trafikdeki anlayış hala motosiklete hazır değil. Ama fileli bir montla en sıcak ayda bile Akşama doğru üşüme şansın oluyor o yüzden ekipmanlar önemli
-
Alacaksan şimdidem al. Önümüzde güneşli aylar var. Bende ankarada bir süre bulundum sıkıntı olmaz. Apartmanın asansörün yanında merdiven de bulunuyor merdivenin altı boş ise oraya bırak. Binanın icine koy ve kitle. Yakınında iş yeri varsa oradan da yararlanmayı deneyebilirsin.
-
Buraya kadar bahsedilmemiş ama lastik seçimi önemli.
Pulsar üzerinde gelen lastikler muhtmelen sert hamurlu olacaktır ve soğukta yol tutuşu çok zayıf olacaktır.
Soğuk mevsimlerde kullanabilmek için mutlaka yumuşak hamurlu, kışa uygun lastikler almalısın.
Pulsar modellerinde ABS vardı sanırım, yoksa ABS'li bir motor tercih etmelisin.
Kendin için alabileceğin çok sayıda termal ekipman var, bütçe varsa sorun yok.
Hamdım, piştim, hala hamım.
-
30 yaşındayım, 30 senedir Ankara'dayım. 3 ay yaz 9 ay kış hiç görmedim. Ankara kuraktır. Yazın sıcak olur. Kışın soğuk ve kuru olur. Yağmur yağarsa ilkbaharın başlarında ve sonbaharın sonlarında yağar. Yılın 8-9 ayı asfalt kuru olur. Belli dönemlerde termal kıyafetler giyilerek 8-9 ay motora binilir.
-
açılın ben ankara'lıyım;
ankara sürücülerinde diğer şehirlere nazaran ekstra bir yol vermeme, yol verdiğinde hakkı yenmiş hissetme eğilimi vardır.
siz yolunuzda giderken geçtiğiniz bir sürücü bir anda bunu "kanını yerde koma davası"na çevirecek bir aliye rona'ya dönüşebilir.
bu ekstra bir kavga-döğüş-sıkıştırılma riski demektir.
soğuğu zaman zaman ıssırıcıdır, iyi korunmak lazım.
bunun dışında motosiklet işi yüreklendirme beklenecek bir konu değil,
taşıdığı riskler itibarıyla ancak "bağlasan durmaz" bir tutkuyla arzulanıyorsa hayata geçirilebilir,
eşe-dosta "bineyim mi?" diye sorarak değil.
kuvvetmira bazlamacılık a.ş.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)