çalınan motorun bulunması için yeni fikirler
Reklamlar
-
Arkadaşlar hepimizin korkulu rüyası sabah kalktığımızda motorlarımızı bıraktığımız yerde bulamamak.Ne kadar kaliteli kilit , alarm kullansak da , hırsıza kilit dayanmaz diye de bir de söz vardır.Şimdi aklıma gelen şu ki; acaba diyorum motorlara araç takip sistemi takılamaz mı? GPS ve GPRS kullanılarak Türkiye'nin neresinde olursanız olun sokak sokak cadde cadde yeri belirlenebiliyor.Trafikte giderken güzergah bilgileri kayıt altına alınıp ortalama ve anlık hızlar de belirlenebiliyor.Bizler için gerekli olacak araçlar yaklaşık 300 $ civarında.Tam olarak herhangi bir firmayla görüşmeden önce motorcu dostalarıma da sormak istedim.Sizce böyle birşey takılması ne kadar mantıklı? Kilitler için bile tonla para harcarken bence bu sistem çok daha güvenilir.Çünkü bir motorun çalındıktan sonra bulunmaz çok zor bir ihtimal ancak bu yöntemle bulunabilir diye düşünüyorum.Sistemde kordinat sorgulaması için gprs ya da sms kullanılıyor ve tabii ki belli bir ücreti var bu servisin de ancak bizim için büyük ihtimalle bir kere lazım olacak.O yüzden sadece tek bir kere para vermiş olucaz.
Motosiklet.net dostları ne düşünüyor bu konuda? Eğer mantıklı geliyorsa maddi durumlarımızı da ayarlayabilirsek belki toplu bir alım yapabiliriz diye düşündüm.Tabi bu sistemler genelde filolara satıldığı için pek fazla bir iskonto yapılır mı bilemiyorum dediğim gibi hiç bir firmayla görüşmedim.
Yolunuz açık olsun .Kazasız belasız.
[I][B]Öldüğünde beyin yoktu demiyorlar da kask yoktu diyorlar ya işte bu anlayış farkı bizi bu hale getiren..[/B][/I]
Reklamlar
-
GPS Motorda çabuk bulunur, bence en güzel çözüm kasko yapmak.
-
Daha ucuza da olabilir.
Ankara da benim bildiğim cihaz ve yazılımı birlikte satan bir firma vardı. Otomobiller içindi galiba...
sitesi burda bir bak istersen...
http://www.biosturk.com
-
ewet mersındede vardı ama kapandı o sıstem bulması kolay dıyozda motor bolumunun ıcıne tekerlekın ıcıne vs vs koysak nolur
size bişey anlatmak ıstıyorum
bızım arkadasın babasının orda bırının motorunu calmıslardı adam daha 1. taksıtı bıle odememıs sonra bızım arkadasın babası dogulu yanı tanıyor cevresı var calan kısıyı buldurdular adam bunlara demıskı 500 ytl verın motoru alın bu adamda gıtmıs polıse solemıs sonra adam kayıp sımdı motoru hıc vermeyecek(mondi125mt) aslında mersınde motor almak yanlıs her gun bırınınkı calınıyo amcanların orda bırınde toptan 3 motor caldılar aynı anda.
Yeni yine yeniden
-
Ben Karaköyden Elektroşok cihazı aldım...Bu cihaz insanın herhangi bir yerine dokunduğunda yaklaşık 4 saat bayıltıyor...Bu cihazı modifiye ederek motosikletine uygulaman kolaydır. Elciklerin olduğu bölüme Yemek kaplarında kullanılan naylondan sararsan, Şok kablo uçlarını sadece elciklere bağlamış olursun... Takviye bir akü ile aletin beslemesini halledersin. Çalışmasını ise Alarm cihazının tetikleme sistemine bağladığında... Hırsız motoru götürmek için elcikleri tutarak indireceğinden Motor ciyaklamaya başlarken elektro şokta başlayacaktır... Eleman kestirmeden yere yığılacaktır... Belkide motorun altında kalacaktır. Ya da alarmı susturmak için geldiğinde elemanı ve motoru yerde görebilirsin... Yaklaşık olarak elemanın bünyesine göre 2 saat zamanın var... 155'e telefon ederek elemanın hırsızlığa teşebbüsten gözaltında uyanmasını sağlamaktan başka birşey yapmana gerek kalmıyor.
[B][I][COLOR="Red"]Yanlışlarıyla Mutlu olanları, Doğrularınızla Rahatsız etmeyiniz...[/COLOR][/I][/B]
-
@entellektüel
Güzel fikir ancak ya elciklere dokunan hırsız değil de sadece meraklı biriyse o zaman ne olacak? yoksa şok cihazını ben de yaparım ama elektrik bu bazısını bayıltır bazısını öldürür.Bunun sorumluluğunu ve hatta kötü deneyimlerdeki vicdan azabını kaldıramam heralde.
[I][B]Öldüğünde beyin yoktu demiyorlar da kask yoktu diyorlar ya işte bu anlayış farkı bizi bu hale getiren..[/B][/I]
-
Elektro şok fikri ilgimi çekti.
Yalnız polisi aramadan önce adamın üzerinde aynaya baktığında şaşıracağı kadar değişiklik yapardım. Cevap kolay: "ben bulduğumda böyleydi"
GPS'le ilgili ayrıntılı bir yazı okumuştum forumun birinde. Burada mı başka bir yerde mi bilmiyorum. Bulabilirsem burada yayınlarım.
-
Bir ara Telsimde arabalar için öyle bir sistem vardı GSM şebekesi üzerinden çalışıyor, aracın çalıştırıldığını hangi GSM röle istasyonuna bağlı olduğunu istediğiniz bir telefona SMS yoluyla bildiriyordu.
Daha ucuz bir metod olarak motorun gizli biryerine ucuz bir cep telefonu konularak aküden devamlı çalışması sağlanabilir. Çalıntı telefonların bulunmasında kullanılan yöntemlerle de motorun yeri tespit edilebilir sanırım.
-
-
13 Temmuz 2006, 19:09
vipseyahat adlı üyeden alıntı
GPS Motorda çabuk bulunur, bence en güzel çözüm kasko yapmak.
Dostum sor bakalım. 900 YTL den ucuz kasko varsa bul da yaptıralım
-
Bir atasözü var bilmem atasözüne ne kadar güvenirsiniz.''malına sahip çık kamşunu hırsız çıkarma'
ne kadar güzel söylemiş atalarımız.ulan ben size ne diyeyim.sadece bu işi meriklilermi yapıyor düşün lan o kapasite varsa.tamam içler,nden bazıları yapıyor.ama hepsi değil güzel kardeşim..yaklaşık burada 3.000 kişilik aşiretler bunların içinde tabi içinden böyleleri çıkar.onlarda işsiz güçsüz insanlar,işi olmayan ne yapar.tabi ben onlar haklı demiyorum.bir laf atacaksan ortaya düşünde oyle konuş.anlaşıldımı!BİRDE SEN MERİKLİLERİ BİLİYORMUSUN.ARKADAŞLIK YAPTINMI!HER MERİKLİYİM DİYENİ MERİKLİ DEĞİLDİR BUNU BİLESİN.GÜZEL KARDEŞİM.ŞEREFSİZLER MERİKLİYİM DİYİP ADIYLA İŞ YAPMAYA KALKIYOR.BUNUDA ANLADINMI?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler