Sadece yazın motosiklet kullanmanın mantığı nedir?
Reklamlar
-
hocam biz ballı tayfayız antalyada.burda motor sürme sezonu benim için net 11 aydır.o kestiğim 1 ay için diğer arkadaşlar bana tabiki güler ama heralde. türkiyedeki en uzun 2 teker kullanılan bölgeler muğla antalya alanya mersin civarı olduğunu düşünüyorum.ankarada aralıkta ocakta allahın ayazında bi hazırlıksız motor sürmen gece yatağa işemekle sonuçlanır hocam
Reklamlar
-
enduro kullanmanin mantigi nedir? hic anlamiyorum enduroculari demek gibi birsey bu. endurocu adam gezmeyi sevmezmi meraktan soruyorum ebdurocular aralikta felan neden kamp yapmiyor gibi bise.
ben kisinda ruzgar fazla degilse binerim kullandigim makina 600 ustu race makina ve keyif aldigim hiz 200+ 250 270 vs. simdi ben kisin yamurda veya asiri ruzgarli bir havada bu hizlara cikarsam sonum ne olabilir? anliycagin yagmurda motoruma acirim karda sende cikamazsin asiri ruzgarda buyuk sorun bunun disinda 13-14 derece ustu bende cikiyorum. umarim merakinizi biraz olsun azaltabilmisimdir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:47 ----------
meendis adlı üyeden alıntı
İnsan neden sadece yazın denize girer ki? Ben 3-4 gün denize girmeyince içerleniyorum. günümün mutlaka en az 30 dakikasını suda geçiririm. Bu adamlar nasıl koca kış bekleyip yazın sahile inebiliyorlar? Ve mantığı nedir anlayamadım gitti.
Yüzücülüğün kışı ayrı güzeldir. Kışlık ekipmanını giyinirsin, takarsin kış boneni, bir hafta sonu sabah erkenden suya atlar 5-6km civarı turlar kafa dağıtıp akşam eve geri dönersin.
Çalışmaktan vakti olmuyor desem işe gidip gelirken yüz ne bileyim? Yüzmek isteyen adama mazaret çok.
10 numara cevap olmus.
-
Farkli sebepleri var bana gore en onemli sebep can korkusu, kisin kullanmak daha zor. Yagmur camur kar fırtına vs.
-
İnsan neden sadece yazın denize girer ki? Ben 3-4 gün denize girmeyince içerleniyorum. günümün mutlaka en az 30 dakikasını suda geçiririm. Bu adamlar nasıl koca kış bekleyip yazın sahile inebiliyorlar? Ve mantığı nedir anlayamadım gitti.
Yüzücülüğün kışı ayrı güzeldir. Kışlık ekipmanını giyinirsin, takarsin kış boneni, bir hafta sonu sabah erkenden suya atlar 5-6km civarı turlar kafa dağıtıp akşam eve geri dönersin.
Çalışmaktan vakti olmuyor desem işe gidip gelirken yüz ne bileyim? Yüzmek isteyen adama mazaret çok.
Ahahaha gece gece ıyı guldum :D
-
Kar ve lodoslu hava hariç kullanıyorum. En çokta yağmurlu havada kullanmayı seviyorum.
Bir de şöyle bir sözüm var;
-
-
Neden kimisi ayran kimisi kola seviyor ? Neden kimisi sarisin kimisi esmer seviyor ? Neden kimisinin nicki uzay gemisi kimisinin stif?
-
Bence sen kış görmemişsin.
-
* Kışın da sürebilmek için gerekli ekipman maliyetini karşılayamamak( lastik, kışlık hisli eldiven, windstopper, bot, sıcak tutan motosiklet pantolonu, zamanla buğu tutmama özelliğini kaybetmeyen bir kask)
* Islanınca vardığım yerde kıyafetlerimi değiştirebileceğim veya ıslak yağmurluklarımı koyabileceğim bir yer olmaması
* Bulunduğum şehrin trafiğindeki 4 teker sürücülerinin yağışlı havada uygulamaya çalıştığım defansif sürüşe ( azalan hızım, artan fren ve takip mesafesi) hiç müsaade etmemesi
* Tüm camları buğu kaplanan otomobil ve minibüslerin yapacakları hakkında önsezide bulunamamak
Tüm bunlara rağmen kuru ve soğuk havalar ( Eylül sonrası) en keyif aldığım havalardır. Ekipman terletmez, serin hava motosiklete iyi gelir vs.
-
bu 4 mevsim motor fasizmini anlamiyorum, hatta bana komik geliyor.
bir de uzun uzun aciklamis arkadas.
banane 3-4 gun motor kullanmayinca rahat hissetmiyorsan. sanane karda kista motoru garaja kapatiyorsam.
-
İlk zamanlar herşeye rağmen kullanırdım motosikleti yağmur kar kış hiç farketmez! Ama bu kış içimden gelmedi 3 ay yatırdım motoru nedenmi çünkü ankara kışın o kadar soğukki el ve ayak parmaklarımın diğer yandan göğüs bölgesindeki soğuğun verdiği acıdan motosikletten keyf alamıyordumki aklım hep donmak üzere olan bedenimdeyken.. motosikletin üzerinde titreyerek gitmenin kendime eziyet olduğunu farkettim ve bu kış binmedim. Antalya gibi biyer olsaydı kesinlikle binerdim.
-
-
Koparttı :D
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
-
Önceden 1c ve altında kontak çevirmezdim sadece, ne kadar çok kullanırsam o kadar güzel dışarda başka motosiklet olmuyor falan..
Fakat sonra 4c altında kontak çevirmemeye başladım.Aynı şekilde sağanak yağış ve 30-35 üzeri rüzgarda da keyif vermiyor kuru ve rüzgarsız hava gibi..Toplam 9-10 ay civarı binebiliyorum bu şartlarda motosikleti depoya koymuyorum hiç havasına göre biniyorum.
Dogayla savaşmaya gerek yok bence.Öyle böyle değil çok sağlam ekipman istiyor hele sıfır derecelerde. Soğuk delikanlılığa gelmiyor Konya ve Ankaradakileri hemen anlıyor insan..Özetle mantığı kendine eziyet etmemek diyebilirim.
Ayrıca 0c ve -havalarda motosiklet kullanmak bünyenin alt tarafına zarar verir diyorlar orta vade, soğuktan damar genişlemesi v.s. O riske değmez
-
Allah başka dert vermesin.
-
Soğukta ne giyerseniz giyin üşürsünüz, 3-5 sene sonra bu size romatizma ağrıları olarak geri döner ve yaşlılığınızı motora küfrederek geçirirsiniz.
-
Kışın konfor ve sıcaklık, trafik sıkışıklığından daha önemli bence ondan.
-
Yaz kış önemli değil. Önemli olan yolun durumu. Yol kuru ise motora binerim. Islak zeminde kışın buzlanma olabilir, çamur olabilir,veya öndeki aracın tekerinden sıçrayan çamur kaskınızı montunuzu çamura bular. Böyle yol durumlarından metrobüs daha güvenlidir. Zorlamaya gerek yok.
-
Çünkü hasta oluyorum sonra sarkı söyleyemiyorum sonra para kazanamıyorum
-
Ben motora keyif ve hobi amaçlı bindiğim için.Yağmurda soğukta binmek bana keyif vermiyor.10 derece civarında şile ye gidip geldim ellerim burnum kasıklarım dondu.Niye eziyet edeyim kendime
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)