Sertleşmiş lastik 28 Yaş üzeri ilgilendiriyor ergenler konu sizle alakalı degil.
Reklamlar
-
19 Temmuz 2023, 11:30
killingroad adlı üyeden alıntı
Olur:
Eniştem söylüyor.
enişteler, kontrespiyonaj alanında faaliyet gösterir, geçelim
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:28 ----------
izzmarit adlı üyeden alıntı
kesin kimyasal formülünü yazıyorum, başka yerde bulamazsın. dünyanın en büyük lastik fabrikasında çalışan birinin emmi oğlunun bacanağının arkadaşına kaavede okey oynarken söylemiş. çok gizli formüldür.
%50 arap sabunu + %20 mintaks + %20 vazelin + %10 ayçiçek yağı.
ama bu karışımı sürer sürmez son gaz otobana girmen gerekiyomuş, öyle etki gösteriyomuş
adam haklıymış baştan kulağınızı çekerken
Reklamlar
-
19 Temmuz 2023, 11:31
Beto87 adlı üyeden alıntı
Motoru dik konuma getirmeye çalışıyor hala.
Arkadaş sertleşmiş lastiği yağ ile yumuşatabileceğini düşünmüş ama lastik, deri vb gibi geçirgen bir madde değil ki dışarıdan sürülecek herhangi bir sıvıyı lastiğin içine zerk edebilsin. En basitinden buharlaşmanın sıfır olduğu bir yerde takılmamış lastiğin iç kısmına su koyun bir hafta sonra tekrar kontrol etse o suyun orada olacağını görecek. Ayrıca Bunu test etmek için lastik kullanmasına gerek yok. Sert Plastik tabanlı bir ayakkabıyı yağın içinde bekletsin zaten sonucu görebilecek.
Ben arkadaşın deneyinin çok başarılı olacağını sanmıyorum. Gerçi yazmadığına göre sonuç pek olumlu da olmamış
-
19 Temmuz 2023, 11:40
deneyimlenmiş ya arkadaşlar!
tıklayınız
-
19 Temmuz 2023, 12:01
TIGERSHARK adlı üyeden alıntı
Arkadaş sertleşmiş lastiği yağ ile yumuşatabileceğini düşünmüş ama lastik, deri vb gibi geçirgen bir madde değil ki dışarıdan sürülecek herhangi bir sıvıyı lastiğin içine zerk edebilsin. En basitinden buharlaşmanın sıfır olduğu bir yerde takılmamış lastiğin iç kısmına su koyun bir hafta sonra tekrar kontrol etse o suyun orada olacağını görecek. Ayrıca Bunu test etmek için lastik kullanmasına gerek yok. Sert Plastik tabanlı bir ayakkabıyı yağın içinde bekletsin zaten sonucu görebilecek.
Ben arkadaşın deneyinin çok başarılı olacağını sanmıyorum. Gerçi yazmadığına göre sonuç pek olumlu da olmamış
Lastiklerdeki kauçuk da geçirgen tabii ki. Sadece deri kadar geçirgen değil. Bu nedenle lastiğin dışındaki su içine geçmez elbette, ama lastikler zamanla hava da kaçırır, kendi içerisindeki kimyasallar da zamanla yüzeye çıkabilirler (bakınız pistte rengarenk olan lastikler)
Lastiği yumuşatmak istiyorsanız gazyağı sürün
-
19 Temmuz 2023, 12:24
killingroad adlı üyeden alıntı
Lastiklerdeki kauçuk da geçirgen tabii ki. Sadece deri kadar geçirgen değil. Bu nedenle lastiğin dışındaki su içine geçmez elbette, ama lastikler zamanla hava da kaçırır, kendi içerisindeki kimyasallar da zamanla yüzeye çıkabilirler (bakınız pistte rengarenk olan lastikler)
Lastiği yumuşatmak istiyorsanız gazyağı sürün
Ama lastikler gövdeden hava kaçırmaz ki ya jant kenarından yada sibob'dan kaçırmaz mı.
-
19 Temmuz 2023, 12:40
Dün motoruma bir set Road 4 baktım, fiyatı olmuş 8000 TL. Motosiklet hakikaten pahalı bir hobi oldu. Lastik yumuşaklığını korusun, daha uzun kilometreler dayansın diye yağ sürme demeyelim de farklı yöntemler keşke olsa da uygulasak.
-
19 Temmuz 2023, 13:55
pek ingilizcem yok ama buradaki işlemler benzer bir durum mu acaba?
-
19 Temmuz 2023, 15:55
-
19 Temmuz 2023, 16:14
TIGERSHARK adlı üyeden alıntı
Ama lastikler gövdeden hava kaçırmaz ki ya jant kenarından yada sibob'dan kaçırmaz mı.
Gövdeden de kaçırır. Azdır bu tabii ama hava da kaçar, kimyasal da yukarı çıkar.
Ki kendi bünyesine emebilmesi ile içeriye geçirmesi de farklı şeyler.
-
19 Temmuz 2023, 19:52
ben lastiğe wd40 sıkıyorum çok iyi oluyor. hem parlıyor.
bu arada hastaneden yazıyorum. otoparktan çıkarken kaydım düştüm. internet pek iyi çekmiyor. cevap yazamayabilirim.
-
19 Temmuz 2023, 21:15
serif abi şakaysa komik değil bil yani.
bazıları da lastiğe parlasın diye cila atıyo.bir gün uçacaklar virajda haberleri yok.
lastiği suyla yıkarsın.sıcakta veya soğukta tutmasın ömrü uzar.onun dışında motosiklet lastiği hamuru gereği 3 yıl dayanır,araba lastiği 5 yıl dayanaır.sonrasında kmye bakmazsızın sertleşir.
-
19 Temmuz 2023, 22:32
tigermbz adlı üyeden alıntı
moleküler bağları daha zayıf/ esnek olduğundan yumuşak oluyorlar
yumuşak olunca diğer yüzeydeki moleküllerle daha iç içe geçiyorlar ve tutunma artıyor
ama daha zayıf olduklarından da yıpranma daha çabuk oluyor
hadi o çok kafa yorulacak meseleyi açıkladım sana, şimdi bunla ne yapacaksın? kimin işine yarayacak? beni neden yordun?
açıkladığın teşekkür ederim
-
20 Temmuz 2023, 00:57
yine bir uç örnek sunuyorum, bayatlayan ekmeğin buhara maruz tutulup, yumuşatılması
işte bu kauçuk dediğimiz yapı belli miktarda yağı emer mi? hangi yağı emerse faydalı olur?
hislerim bana, ham petrol ilen muamele et diyor
Aman tekrar başa dönmeyelim.
-
20 Temmuz 2023, 09:08
vizör çevresindeki fitillere vs vazelin sürmek gevremelerine engelliyor. bence şöyle yapabilirsiniz; lastiğe vazelin sürün, güneşin altında emmeye bırakın. Vazelin olduğu için düştüğünüzdeki hastane ve motosikletin arıza masrafları konusunda da sonrasında yardımcı olacaktır :D Gidin lastik alın bilader, biri de yazmış 2014 üretim yılı çok da eski değil zaten diye :D ayrıca dunlop lastikler zaten normalde de sert hamurlu yani ülkemizde çok başarılı değil maalesef. Amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok. hadi eyv
-
20 Temmuz 2023, 09:36
Bunu ilk defa gördüm güzelmiş ama baya bişeyler katıyor kimyasal.O işi yapıyor olmalı.
-
20 Temmuz 2023, 11:32
Barisozde adlı üyeden alıntı
Gidin lastik alın bilader
tebrik ederim, şu koca sitede kimse bunu düşünemedi
bakın arkadaşlar, bakın ve bu kaabiliyetten ders alın
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:44 ----------
bassturbin adlı üyeden alıntı
Bunu ilk defa gördüm güzelmiş ama baya bişeyler katıyor kimyasal.O işi yapıyor olmalı.
belli ki mümkünmüş
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:46 ----------
evet arkadaşlar sihirli formülümüzü açıklıyorum: C8H8O3
metil salisilat, bir metanol esteri
benzoik asidin bir sitokrom P450 ile hidroksilasyonu ve ardından bir metilaz enzimi ile metilasyonu yoluyla ortaya çıkar
doğada kışyeşili (ecnebiler wintergreen diyor) denilen bir bitkinin yağında bulunuyor ve görüldüğü kadarıyla saf su veya alkol ile karıştırılıp ısıtıldığında, kauçuk üzerinde ciddi bir yumuşatma etkisi var
-
20 Temmuz 2023, 11:38
.evet arkadaşlar sihirli formülümüzü açıklıyorum: C8H8O3
metil salisilat, bir metanol esteri
benzoik asidin bir sitokrom P450 ile hidroksilasyonu ve ardından bir metilaz enzimi ile metilasyonu yoluyla ortaya çıkar
doğada kışyeşili (ecnebiler wintergreen diyor) denilen bir bitkinin yağında bulunuyor ve görüldüğü kadarıyla saf su veya alkol ile karıştırılıp ısıtıldığında, kauçuk üzerinde ciddi bir yumuşatma etkisi var
Seviyeyi yükseltme kardeş yok mu bunun Koçtaş ta satılan versiyonu?😂 Hem bak yeni lastik alınca çözülüyormuş adam yukarıda öyle diyor. Ben de motor niye sürekli kayıyor diyordum lastik takmayı unutmuşuz.
-
20 Temmuz 2023, 11:56
-
20 Temmuz 2023, 12:54
Barisozde adlı üyeden alıntı
vizör çevresindeki fitillere vs vazelin sürmek gevremelerine engelliyor. bence şöyle yapabilirsiniz; lastiğe vazelin sürün, güneşin altında emmeye bırakın. Vazelin olduğu için düştüğünüzdeki hastane ve motosikletin arıza masrafları konusunda da sonrasında yardımcı olacaktır :D Gidin lastik alın bilader, biri de yazmış 2014 üretim yılı çok da eski değil zaten diye :D ayrıca dunlop lastikler zaten normalde de sert hamurlu yani ülkemizde çok başarılı değil maalesef. Amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok. hadi eyv
Aslıdan kauçuk ise fitile vazelin en sürülmemesi gereken şey. Silikon bazlı yağlar kremler var fitiller için.
Kurcalamak istiyorum diyorsan Gazyağı geçerli, yumuşatır da.
-
20 Temmuz 2023, 22:28
Başlık yüzünden bir türlü konuya odaklanamadım. Sertleşmiş lastik 28 Yaş üzeri ilgilendiriyorsa bir türlü sertleşmeyen lastik hangi yaşı ilgilendirir diyecek oluyorum... Yok demem. Bende hiç fesatlık yok
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)