Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ehliyetsiz plakalı motosiklet almak

REKLAM ALANI

Arkadaşlar herkese selam. Benim şöyle bir sorum var, A2 sınavını kazandım ama randevu mevzularından dolayı 4-5 ay sonraya gün atıyor. Yani ehliyetim şuanda yok, şuanda plakalı motosiklet alabilir miyim ? Alırsam ne olur, ruhsat falan işlerinden hiç anlamıyorum açıkcası.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    siptar23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alabilirsin sıkıntı olmaz, ehliyetsiz de araç kullanmayın derim.
    ibrahim17_71 bunu beğendi.

Yok kullanmaktan ziyade satın alma işlemlerinde bir farklılık doğuruyor mu ehliyet olup olmaması, onu merak ediyorum.

Satın alırken hiçbir fark yok.Ruhsatta da sıkıntı olmaz.

siptar23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hiç alakası yok ehliyetle ruhsatın yaş tutuyorsa sorun olmaz.

Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arac alabilirsin. Ama suremezsin

Motosikleti
    Mondial - Sentor 150
    Selam. Alabilirsiniz tabiki. Benim de henüz ehliyetim yok, ancak motosikletimi aldım. Ben 2.el yani plakalı motosiklet aldım. İşlemleri de yazayım, konu açmayı düşünüyordum yaptıklarımı yazmak ve yeni arkadaşlara yardımım dokunsun diye, senin sorunu yanıtlamak, yazacağım konu olacaktır. Ben de ilk kez motosiklet kullanacağım ve alacağım. Neyse uzatmayayım:
    Satıcı ile buluştuk motosikleti önce kendim inceledim sonra da bilen ve bana yardımcı olacak bir ustaya, satıcı(ehliyetli ve motosikletin sahibi) önde. ben arkada, götürüp gösterdik. Satıcı ile anlaştık ve noterin yolunu tuttuk. Noter plaka değişikliği olacak mı diye sordu (değişirse 2 katı ücret istiyor) ben de hayır dedim (gerek yoktu değiştirmekle uğraşmaya hem nakit hem vakit kazandım değiştirmeyerek) sözleşme hazırlandı, motosikletin parasını aldın mı dedi noter ben de parasını verdim, satıcı parasını aldıktan sonra imzaları attık. Noter dedi ki trafik sigortası ve trafik şubeye gidebilirsin. Oradan motosikleti (ehliyetim olmadığı için) ehliyeti olan ya da güvenli ise motosikletin eski sahibi ile motosikleti koyacağım yere geldik tabi yolda aldığım kilidi taktım motosikleti koyunca. Sonrasında 10 gün kadar süre var ruhsatı almak için ancak önce zorunlu trafik sigortası yaptırmak gerekiyor, başladım sigorta teklifleri almaya en uygununu yaptırdım sonra da burada ilçe emniyet müdürlüğüne gittim sabahtan 8:30 da açıldı 2 sıra vardı birisi plaka değişikliği olmayan araçların ruhsat işlemiydi 2 kişi yaklaşık 2-3 dakika bekledim sözleşme ve kimlik uzattım 5 saniye sonra kimliğimi 30 saniye sonra ruhsatımı uzattı. Tüm işlemler bunlar.
    Ekipmanlarımı aldım.Sonra da gittim ehliyet kursuna yazıldım, bende B ehliyet var A2 ekletmek istiyorum diye. Henüz kendi motorumu sürmüyorum. Biraz önce eğitimden geldim hocam sağolsun epey yardımcı oldu. İnşallah sınavdan da geçtikten ve ehliyetimi aldıktan sonra yavaş yavaş kendi motorumu kullanacağım.

Sigorta ne kadar tuttu ayıptır sorması

Motosikleti
    Mondial - Sentor 150
    Benim 357TL tuttu.şehir yaş vb gibi şeyler sigorta bedelini etkileyebiliyormuş. Ben yaptırırken tavan fiyat uygulaması olduğundan pek teklif veren şirketler yoktu ya da çok yüksek fiyatlar veriyorlardı.

j700 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB125 ACE
    ehliyet ile ruhsatın alakası yok 11 yasındaki çocuk bile ruhsat alabilir ehliyete gerek yok yas sınırı bile yok

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)