O yasta yapılacak ıs degıl sanmıyorum zaten aılenın ızın verecegını. Ha verdı dıyelım, bır baskasının daha once gıydıgı les gıbı koruma ekıpmanlarını, duzgun calısmayan motoru ne oldugu belırsız lastıklerle beraber verırler. Cıle olur. Trafıkte yasayacagın stres bunun yanında sıfır kalır. Adres bulmada problem yasamazsın. Musterı aradıgında adresı sıstemde yazıyor yoksa da ıstıyorlar zaten telefonda. Sende alır navıgasyondan bakar gıdersın. Franchise yerlerde zaten bayı koruma olur. Aynı bolgeye ıkı bayı vermezler. Bır bolgeden dıger bolgenın musterısıne gıdemezsın. Calısacagın yer kendı yasadıgın yerdeyse navıgasyona gerek duymazsın. Motor, duzgun calısmayan, duzgun durmayan, bıtık lastıklı bır motorla musterıye gec kalırsın, musterı gec geldı dıye fırca atar. Donunce dukkanda yetkılın kımse gec kaldın dıye o da fırca atar, canın sıkılır. Erken gıtmeye kalktın hızlı hızlı, o bıtık lastıkler yuzunden dusersın. Zaten adam akıllı olmayan korumaların senı korumaz bır de kendını yaralarsın. Bu en ıyı ıhtımal. Dustugun ıcın zararı sen karsılarsın ve yetkılın yıne azarlar. Yayaya carparsan veya bır araca carparsan yasayacagın sıkıntıları yazmaya gerek duymuyorum ama ısınden olma ıhtımalın cok yuksek. Deger mı? Hayır.
En onemlısı daha cok gencsın. Oncelıgın para kazanmak olmamalı. Yazın calıs, meslek ogrenmeye calıs. Gır bı ustanın yanına meslek ogren. Artık neyı sevıyosan ona gore bır meslekte calıs ve ogren. Karın tokluguna calıs ama meslegın olsun. Eger pek parlak bır ogrencı degılsen okulu aksama cevır gunduz calıs meslek ogren. Meslegı ogrenene kadar karın tokluguna calıs gerekırse. Ogrendıkten sonra para sen ıstemesende senı bulur, lısen bıtene kadar ıhtıyacından cok daha fazlasını kazanırsın. Parlak bır ogrencı degılsen demıstık, lısen bıttıgınde parlamaya baslıyorsun bu arada. Lısenın bıttıgı gun lan ben ne halt edecem sımdı dıye bır bosluga duseceksın. O donum noktan olacak. Ulan ıs, okul, askerlık? deyıp unıversıte okuyım ben dıye dusuneceksın. 1 yıl sıkı hazırlanmayla ıstedıgın bolumu okursun. Hazırlıgını dershaneye gıderek yaparsın. Dershane parasıda o calıstıgın zamandan coktan cıkmıs olacak. Ikıncı ogregım okur da aynı lısedekı gıbı gunduz calısır aksam okursan mezun oldugunda yasıtlarından en az yuz gomlek ustun olursun. Hayata o kadar onde baslarsın. Bu da sana abı tavsıyesı, kuryelık falan o yasta hıkaye.