Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Motosikletli gencin köpekle imtihanı

REKLAM ALANI
    Akhunturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı SlimShady1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu köpek kuduz. Arkadaş video'nun al kısmında yazmış ısıran köpeğin kuduz olduğunu.
    Köpeğin kuduz olduğunu nasıl anlamış ? Hangi şehirde hangi semtte bu olay?

Ben videonun altında yorum bulamadım.

O köpeğin geliş hareketleri, vucut dili davranışları hiç kuduza benzemiyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı Akhunturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Köpeğin kuduz olduğunu nasıl anlamış ? Hangi şehirde hangi semtte bu olay?

Ben videonun altında yorum bulamadım.

O köpeğin geliş hareketleri, vucut dili davranışları hiç kuduza benzemiyor.
    Bu arkadaşın youtube kanalında görmüştüm bu video'yu yorumlarda köpeğin kuduz olduğunu yazmıştı.

Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Alıntı acemi60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gecenin bir yarısında dağın başında motosikletiniz bozuldu. Telefon çekmiyor. Görünür mesafede yerleşim yok. Misafir sevmeyen bir kaç köpek size doğru geliyor.
    Paçayı nasıl yırtarsınız?
    Doğru cevabı bulana şekersiz damla sakızı hediye

Döverim.

5 6 köpeğe saldırmışlığım var. Kangalla boğuşup boğmuşluğum var. :D :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    köpeklerden bu kadar korkmayın arkadaşlar.ne kangallar gördüm hiçbişey yapamıyorlar siz üstüne sürün asıl onlar sizden korkucak,

Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Alıntı snappy x adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    köpeklerden bu kadar korkmayın arkadaşlar.ne kangallar gördüm hiçbişey yapamıyorlar siz üstüne sürün asıl onlar sizden korkucak,
    Kangal malaklı vb köpekler adamcıl olmazlar. Adama saldırmazlar yani. Koruduğu yere yada sürüye bi zarar vermezseniz tabi. :D

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    Alıntı Ekarademir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Döverim.

5 6 köpeğe saldırmışlığım var. Kangalla boğuşup boğmuşluğum var. :D :D
    yürü be!

ya şimdi burda ayarsız duyar kasmayın. yavaş geç diyonuz, dur diyonuz. yavaş da geçsen saldırıyo ibneler. dur; nere dur ya? işimi gücümü bırakıp köpekle mi takılcam? yanımda "ya köpek möpek saldırır, ben yanımda bi torba mama taşıyayım" mı diyecem?

lan, koca tıra atar-gider yapan köpek motosikletten mi çekinecek? saçmalamayın.. yapışsın bi gün paçanıza/ayağınıza da o zaman nesillerini bile tüketmeye kalkarsınız.

Metilen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Köpek sahibiyim, Türkiye ' de köpek eğitimi konusunda ünlü bir eğitmen yakın arkadaşım, köpek davranışları konusunda ahkam keseceğim açılın.

Köpekler motosiklet sürücülerine değil motosikletlerde saldırır. Çünkü motosikletleri büyük gürültülü ve muhtemelen güçlü yaratıklar olarak algılarlar. Peki neden saldırırlar. Birincisi kendi alanlarından bu gürültülü yaratığı uzak tutmak isterler. İkincisi daha önce bir motosiklet sürücüsü tarafından darp edilmiş olmaları sonucunda korkuyla saldırganlaşabilirler. Alanını koruyan bir köpek sizi sadece kovalar. Korkmuş bir köpek can havliyle zarar vermek için saldırır. Bu yüzden ne yapmıyoruz? Köpeklere tekme atmıyoruz. Siz belki hayvanı tekmeleyerek uzaklaştırırsınız ancak sizden sonra o köpekle karşılaşacak olan motorcu sizin kadar şanslı olmayabilir.

Peki ne yapalım? Yapılacak pek az şey var. Birincisi yol müsaitse hızlanıp kaçabilirsiniz. İkincisi yavaşlayıp hayvanın sakinleşmesini bekleyebilirsiniz. Kaskınızın camını açıp köpeğe birşeyler söylemek de işe yarar zira motosikletin üstünde bir insanın durduğunu algılaması onu sakinleştirebilir.

Her şeye ramen köpeğin sizi ısırma ihtimali mümkün ancak alacağınız zararı minimum hale getirecek ekipman da zaten mevcut. Korumalı bir motosiklet çizmesi, kevlar pantolon ya da dizlik olası bir ısırma durumunda sizi kurtarır.

PS: Yazlık evimize bitişik komşu kangal besliyor. Evin önünden her geçişimde havlaya havlaya üstüme geliyor. Her seferinde 3-5 saniye durup sakinleşmesini bekliyorum. Ardından yavaşça uzaklaşıyorum. Son zamanlarda motorun sesini duyduğunda ya sadece uzaktan havlıyor ya da umursamıyor. İnip tekme atsam eminim çok daha büyük sıkıntı yaşatırdı bana.
    Akhunturk bunu beğendi.

Akhunturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yürü be!

ya şimdi burda ayarsız duyar kasmayın. yavaş geç diyonuz, dur diyonuz. yavaş da geçsen saldırıyo ibneler. dur; nere dur ya? işimi gücümü bırakıp köpekle mi takılcam? yanımda "ya köpek möpek saldırır, ben yanımda bi torba mama taşıyayım" mı diyecem?

lan, koca tıra atar-gider yapan köpek motosikletten mi çekinecek? saçmalamayın.. yapışsın bi gün paçanıza/ayağınıza da o zaman nesillerini bile tüketmeye kalkarsınız.

Hayvanlar korunma ya da av içgüdüsüyle saldır. Ama korunma iç güdüsüyle saldırmak insanların da hakkı.

Ben şimdi artık yapmasam da uzun yıllar, Schutzhund ekolü ile köpek eğitmenliği yapmış biri olarak bir kaç tavsiye vereyim.

- Bu şekilde saldıran köpeklerin 10 tanesinden 9 u ısırmaz, ısıramaz. Köpeklerde ısırma içgüdüsü çok bastırılmıştır. Biz eğitimlerde hiç ummadığınız büyüklükte ve cinste bir köpeğin ısırabilmesi için günlerce çalışırdık. Isırmaya başladığında doğru şekilde ısırabilmesi için bir o kadar daha çalışma gerekirdi. Isırma özgüveni bir çok köpekte yoktur.

- Siz durmayı kabul etmeseniz de muhtemelen ısaracak bir köpek siz durduğunuz da av iç güdüsünün tetiklediği o çoşkuyu yiterecek ve ısırmayacaktır. Ama yüzde yüz sonuç vermez düşükte olsa ısırma bazı köpeklerin ısırma ihtimali vardır.

- Bu ufak ihtimale rağmen, eğer yeterince hızınız yoksa ve hızlı gitmek güvenli değilse, yani ısırılmaktan daha büyük bir tehlikeyi doğuracak yol şartlarındaysa (kavşak vs. gibi) zaten dağılmış olan dikkatiniz düşünüldüğünde, en iyi yapılması gereken şey durmaktır.

-Köpekler sizin elinizle yakalayamadığınız bir sineği, menziline girince yattıkları yerden kalmadan ağızlarıyla yakalayabilen hayvanlardır. Yani ağızlarını neredeyse bizim ellerimizi kullanmamızdan daha etkili kullanabilirler.

Belli bir hızda geçmeyi planladıysanız bunun da doğru yapılabilmesi lazım.

Motosikletle geçerken öncelikle ayağınız, ayak pegine paralel şekilde diziniz motorun köpek tarafına doğu tam dik olacak şekilde konumlanmalı ki ısırma alanı azalsın ve ısırması zorlaşsın.

Köpek av içgüdüsünden yararlanarak yaklaştığınız hıza göre kafasında bir buluşma noktası belirleyecektir. Bu durumda bence yapılması en iyi şey tam yaklaşım sırasında hafifçe yavaşlayıp (doğru vitesteyken) buluşma noktasına yaklaştığınızda aniden hızlanmak ve onun hesabını şaşırtmaktır.

Videoda ısırılan arkadaş, köpeğin ısırabilmesi için neredeyse herşeyi güzelce ayarlamış. Ve şansızılığı ona ısıracak bir köpek denk gelmiş.
    Metilen ve Mustaphalanx bunu beğendiler.

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Bunlar nasıl düşünceler yaw.Ben kıyamıyorum ne kadar korkunç görünürse görünsün.Duruyorum sonra bakıyorum hareketlerine durduğum yerde gaz veriyorum sonra ön tekeri ona doğru bi çeviriyorum azıcık gidiyorum.Oda geri gidiyor ben durunca durup geri geliyor bir iki daha havlıyor sonra ben uzaklaşmaya başlayınca yine koşturuyor basıyorum debriyaja gaz veriyorum duraksadığında uzuyorum hemen.Arada şşştttt dur diye seslendiğimde oluyor.

SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Ne köpekler gördüm içinde insan var.
    Ne insanlar gördüm içinde köpek var.

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Köpekler aslında insana doğrudan asla saldırmazlar. Belki arkadaş orda tekmeyi savurmasa ısırmayacaktı. Onu tahrik eden şey tekerin dönüşü ve genellike farlardır. Onları göz gibi görüp tehdit olarak algılar. Siz de saldırma ihtimali olan bir köpeğin gözlerine asla bakmayın. Otomobillerin de tekerine dalarlar genelde. Ama durunca kaçarlar. Orda motor sürücüsü durup inse %99 köpek kaçacak zaten, hareket edince kaçan kovalanır oluyor. Emin olamayız ama köpek bana kuduzmuş gibi gelmedi, kuduz köpek gördüm daha önce.

kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    Köpeğin 0-100' ü motorla aynıymış, helal olsun...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:32 ----------

Bu arada Chopper / Cruiser binenler ayaklarına dikkat etsin, tam böyle hart diye ısırılacak şekilde koyuluyor ayaklar aklı başında hayvanı bile tahrik eder o bacak orada... Bu konuda en güvenli makine racing

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    Alıntı Ekarademir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kangal malaklı vb köpekler adamcıl olmazlar. Adama saldırmazlar yani. Koruduğu yere yada sürüye bi zarar vermezseniz tabi. :D
    Köyde nasıl köpekler var kardeş hiçbiri bişey yapamaz

Motosikleti
    KTM 990 SMT 2010, Triumph Tiger 800 2014
    Köpeğe tekme atmaktan ya da dövmekten bahsedenlerin tez zamanda köpekler tarafından ısırılmaları dileğiyle.

Ne hayvan düşmanı varmış forumda haberimiz yokmuş beee.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Haydi çocuklar aşıya...

Ben olsam köpeği eğitim anlamında ufaktan döverdim onu bir diyeyim. Bu arada Superlight hiç gidemiyormuş onu da anlamış olduk.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:57 ----------

Alıntı Metilen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Köpek sahibiyim, Türkiye ' de köpek eğitimi konusunda ünlü bir eğitmen yakın arkadaşım, köpek davranışları konusunda ahkam keseceğim açılın.

Köpekler motosiklet sürücülerine değil motosikletlerde saldırır. Çünkü motosikletleri büyük gürültülü ve muhtemelen güçlü yaratıklar olarak algılarlar. Peki neden saldırırlar. Birincisi kendi alanlarından bu gürültülü yaratığı uzak tutmak isterler. İkincisi daha önce bir motosiklet sürücüsü tarafından darp edilmiş olmaları sonucunda korkuyla saldırganlaşabilirler. Alanını koruyan bir köpek sizi sadece kovalar. Korkmuş bir köpek can havliyle zarar vermek için saldırır. Bu yüzden ne yapmıyoruz? Köpeklere tekme atmıyoruz. Siz belki hayvanı tekmeleyerek uzaklaştırırsınız ancak sizden sonra o köpekle karşılaşacak olan motorcu sizin kadar şanslı olmayabilir.

Peki ne yapalım? Yapılacak pek az şey var. Birincisi yol müsaitse hızlanıp kaçabilirsiniz. İkincisi yavaşlayıp hayvanın sakinleşmesini bekleyebilirsiniz. Kaskınızın camını açıp köpeğe birşeyler söylemek de işe yarar zira motosikletin üstünde bir insanın durduğunu algılaması onu sakinleştirebilir.

Her şeye ramen köpeğin sizi ısırma ihtimali mümkün ancak alacağınız zararı minimum hale getirecek ekipman da zaten mevcut. Korumalı bir motosiklet çizmesi, kevlar pantolon ya da dizlik olası bir ısırma durumunda sizi kurtarır.

PS: Yazlık evimize bitişik komşu kangal besliyor. Evin önünden her geçişimde havlaya havlaya üstüme geliyor. Her seferinde 3-5 saniye durup sakinleşmesini bekliyorum. Ardından yavaşça uzaklaşıyorum. Son zamanlarda motorun sesini duyduğunda ya sadece uzaktan havlıyor ya da umursamıyor. İnip tekme atsam eminim çok daha büyük sıkıntı yaşatırdı bana.
    Daha önce bir sürücü tarafından darp edilmiş köpeğin saldırmak yerine tam tersine sürücü motordan inince kaçacağını düşünüyorum. Bazı köpekler motor durduğu anda arkalarına bakmadan kaçıyorlar. Gerçi köpeğin cinsine göre değişebilir bu...

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:00 ----------

Alıntı cem_fb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Köpeğe tekme atmaktan ya da dövmekten bahsedenlerin tez zamanda köpekler tarafından ısırılmaları dileğiyle.
    Valla köpek beni ısıracak, bir ay boyunca kuduz stresiyle yaşayacağım, kusura bakmasın güzelce döverim. Timsah, ayı saldırsa normal karşılarım ama sürekli insan içerisinde yaşayan bir hayvanın saldırmasına sinir oluyorum.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla köpek beni ısıracak, bir ay boyunca kuduz stresiyle yaşayacağım, kusura bakmasın güzelce döverim. Timsah, ayı saldırsa normal karşılarım ama sürekli insan içerisinde yaşayan bir hayvanın saldırmasına sinir oluyorum.
    onlar hiç kediyle köpekle bi arada yaşamamış apartman çocuğu. köpek şöyle ayağının dibinde salyalarını akıtıp g.tleri üç buçuk atsın, o zaman görürüm ben o laf çakanları.

capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    Köpek havlayarak üzerimize geldiğinde bacağı sallayarak tekme atmaya çalışmak saçma ve işe yaramaz. "Ne biçim insansınız, köpeğe neden tekme atıyorsunuz" falan da demiyorum. Bazı insanda önlenemez köpek fobisi oluyor, can havliyle tekme sallayabiliyor. Bazısı da bu şekilde korunabileceğini sanıyor. Sadistliğinden vuran da var, ona da ne desek boş zaten.

Durma konusuna gelirsek, yukarda da dediğim gibi köpek fobisi olan var, bu adam duramaz zaten. Acelesi olan var, durmanın trafik açısından güvenli olmadığı durumlar var.

Yapılacak en güzel şey;

Köpeğe doğru ayağımızı mızrak gibi uzatarak (ısırmaya kalktığı anda topuğumuza denk gelecek şekilde), bir yanda da mümkünse ondan uzaklaşacak şekilde meyil alarak yolumuza devam etmektir. Özellikle cruiserın oturma pozisyonu bu şekli alabilmek için çok müsait. Köpek alanını savunur, alanından mümkün olan en hızlı şekilde çıkmak gerekir.

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı capozzz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Köpek havlayarak üzerimize geldiğinde bacağı sallayarak tekme atmaya çalışmak saçma ve işe yaramaz. "Ne biçim insansınız, köpeğe neden tekme atıyorsunuz" falan da demiyorum. Bazı insanda önlenemez köpek fobisi oluyor, can havliyle tekme sallayabiliyor. Bazısı da bu şekilde korunabileceğini sanıyor. Sadistliğinden vuran da var, ona da ne desek boş zaten.

Durma konusuna gelirsek, yukarda da dediğim gibi köpek fobisi olan var, bu adam duramaz zaten. Acelesi olan var, durmanın trafik açısından güvenli olmadığı durumlar var.

Yapılacak en güzel şey;

Köpeğe doğru ayağımızı mızrak gibi uzatarak (ısırmaya kalktığı anda topuğumuza denk gelecek şekilde), bir yanda da mümkünse ondan uzaklaşacak şekilde meyil alarak yolumuza devam etmektir. Özellikle cruiserın oturma pozisyonu bu şekli alabilmek için çok müsait. Köpek alanını savunur, alanından mümkün olan en hızlı şekilde çıkmak gerekir.
    zaten mumkun olan en hizli sekilde kacmis

kopek de masallah usain bolt gibi pesini birakmadi arkadasin

mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Kimse kusura bakmasın bana saldıran köpeğe bende tekme atarım. Ne yapayım bırakayım da rahat rahat ısırsın mı? Köpek ısırınca ses yok ama insan tekme atınca auvv.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)