Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu

Kullanmadığınız ekipmanları gönderebilirmisiniz ?

Motovento
    REKLAM ALANI
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Eyw Serhat,teklifin yeter,göndermiş kadar oldun. Aramızda 13 yaş var,emek vermişsin almışsın. Genç yaşında hak etmişsin. İnşallah eksiklerini en kısa zamanda tamamlarsin.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaş ne geyik döndü be. altı üstü kıytırık, kullanmadığınız ekipman varsa gönderin demiş. adama demediğinizi bırakmamışsınız. hayret!!!

zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    simson
    Turingin eğitimine git?

ayetlervaray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight 200
    kapitalizm ve kölelerine inat çalışmayacağım :D
    Shrieker bunu beğendi.

karadag.05 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 Z - One
    20 yaşındasın ve tahammülün yok? Yaradan senin önünü arkanı delip saldı mı ne işe yararsın sen? Böbreğini falan sat. Öğrenci misin kalpazan(sıfat) mı?
    Doğrul, eğril ama EĞİLME

arkadaslar calismamak da bir haktir.

adam hirsizlik yapmiyor, yetim hakki yemiyorsa calismadan da hayatini idame ettirme yolunu secebilir.

Motosikleti
    Superlight 200
    Alıntı karadag.05 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    20 yaşındasın ve tahammülün yok? Yaradan senin önünü arkanı delip saldı mı ne işe yararsın sen? Böbreğini falan sat. Öğrenci misin kalpazan(sıfat) mı?
    sanki bana bilim adamı ne işe yaradığımı sorguluyo yaradan seni kasiyer ol diye yarattı galiba

zaten ne olduysa avci toplayici hayat tarzini terk edip, tarim duzenine gectikten sonra oldu. tarimsal duzene gecince siniflar ve kast sistemi olustu, kolelik basladi. sanayi devriminden sonra ise modern kolelik ile tanistik.

su an cogumuz modern koleyiz. bu arkadasimiz ise modern kolelige itiraz ediyor. takdir ettim kendisini.
    Shrieker ve ayetlervaray bunu beğendiler.

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Amma çok komedyen varmış memlekette. 2. el kullanılmış skindirik korumanızın bi maddi değeri yok, sahibindene koyup satacak değil. Tabii ki çalışıp alın teriyle almak en iyisi. Çocuğu nasıl emdilerse bi daha bu sisteme köle olmayacam diyor. Size o batmış bence.

Morpheus'un matrix'de bi lafı vardı. İnsanlar sisteme o kadar umutsuzca bağımlı hale gelmişler ki, onu savunmak için savaş verecekler gibisinden. Bu başlığa yazılan cevaplar onu andırıyor.
    ayetlervaray bunu beğendi.

Motosikleti
    Superlight 200
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zaten ne olduysa avci toplayici hayat tarzini terk edip, tarim duzenine gectikten sonra oldu. tarimsal duzene gecince siniflar ve kast sistemi olustu, kolelik basladi. sanayi devriminden sonra ise modern kolelik ile tanistik.

su an cogumuz modern koleyiz. bu arkadasimiz ise modern kolelige itiraz ediyor. takdir ettim kendisini.
    bana bunlarla gel kendileri köle gibi çalışıyo diye benim de çalışmamı istiyolar ayrıca benim derdim verdiğin emeğin karşılığını almadığın asgari ücret veren işlerle . Bide burda o işleri yaptıkları için kendini beğenip nasihat veriyolar ya ona gülüyorum

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Bu sistemde doğada kendi başına var olamayacak bir çok insan yaşama şansı buluyor. Çünkü o şartlarda günümüz insanlarının en az yarısı yaşayamazdı. Doğal seleksiyondan koşarak uzaklaştık.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:00 ----------

Alıntı ayetlervaray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bana bunlarla gel kendileri köle gibi çalışıyo diye benim de çalışmamı istiyolar ayrıca benim derdim verdiğin emeğin karşılığını almadığın asgari ücret veren işlerle . Bide burda o işleri yaptıkları için kendini beğenip nasihat veriyolar ya ona gülüyorum
    Kölelerin ürettiği motosiklete binip, işverenleri zengin ederken, doğayı kirleten yakıtları kullanıp, kölelerin ürettiği malzemeleri talep ederken sorun hissetmiyor musun? Bu kadar hassas olsam; çinde üç kuruş parayla çalıştırılan işçilerin ürettiği motosiklete binerek, bu işe talep oluşturmak vicdanımı sızlatırdı. Neyse ki değilim.
    Kimse çıkıp sana helal olsun al sana para demeyecek. Bu rüyadan uyanmalısın

Motosikleti
    Superlight 200
    Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu sistemde doğada kendi başına var olamayacak bir çok insan yaşama şansı buluyor. Çünkü o şartlarda günümüz insanlarının en az yarısı yaşayamazdı. Doğal seleksiyondan koşarak uzaklaştık.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:00 ----------

Kölelerin ürettiği motosiklete binip, işverenleri zengin ederken, doğayı kirleten yakıtları kullanıp, kölelerin ürettiği malzemeleri talep ederken sorun hissetmiyor musun? Bu kadar hassas olsam; çinde üç kuruş parayla çalıştırılan işçilerin ürettiği motosiklete binerek, bu işe talep oluşturmak vicdanımı sızlatırdı. Neyse ki değilim.
    Kimse çıkıp sana helal olsun al sana para demeyecek. Bu rüyadan uyanmalısın
    Köle olduğunun farkında bile olmayan adam başına gelen herşeyi hakediyodur. Sen nasıl rüyadan uyandın anlatsana bana biraz? Nasıl karar verdin acaba uyandığına bekliyorum cevabını

MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Adam beleş ürün rica ederken Devrim yapacak ya la
    Olay çok değişik gelişiyor, en az enduro kadar ilgi çekici dur bakalım..

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ayetlervaray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Köle olduğunun farkında bile olmayan adam başına gelen herşeyi hakediyodur. Sen nasıl rüyadan uyandın anlatsana bana biraz? Nasıl karar verdin acaba uyandığına bekliyorum cevabını
    Bak kardeşim. Hem okuyarak hem de çalışarak yaşamını sürdüren bir sürü insan var.
    Sen tutmuş burda zevkin için, -Toplu taşıma kullanabilirsin- zorunlu dahi olmayan ekipmanları, çalışmanın zor geldiğini bahane ederek talep ediyorsun. Muhtaç değilsin , bir engelin yok.
    1 Ay çalışsan tüm ekipmanını alırsın.
    Bunun adı yardımlaşmak değil. Senin yardıma ihtiyacın yok.

K121L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    motor keyfi ihtiyaçtır.
    Şahsen zora düşersem otobüs kullanırım ,motorumu satarım yinede elalemin ağzına bakmam.

Motosikleti
    Superlight 200
    iyi geceler arkadaşlar

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Dostum kullanmadığım ekipman yok.Lakin aldığım öğrenim kredisiyle kyknın ücretini kapattım.Okuldan sonra çalıştığım için oradan gelen para vardı.Elimde temiz güzel bir eldiven vardı satıp 2 aydır kenara koyduğum parayıda ekleyip daha kaliteli bir eldiven almayı düşünüyordum.Malum kış vakti bitti.Motorun üstündeki fabrika çıkışı orjinal lastiğinide aldığımdan beri değiştirmedim.Bu ayda bir anlık kararla nasılsa kış bitti yazın yollar daha sıcak olur bu lastiklerle en azından sezonu çıkarırım dedim.Gittim eldiveni satmadan direk aldım yenisini.Nasılsa satar lastiğin parasına ek yaparım diye.Ama madem senin durumun daha kötü ver adresi.Yaz okullar kapanınca tarlaya bahçeye gideceğim zaten o ara binemem motora lastik dursun en kötü sezon sonuna doğru inşaata falan giderim sezon sonu kapatırım açığımı.

EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DUKE 200
    Bu kadar yüklenilecek bişey yok. Bırıne bısey vermek için illa karşı tarafın aşırı muhtaç olması gerekmez. "Kullanmadığın" eşya sonuçta satsan ne eder? Ha o para işini görecekse tabiki bunu yap kimse kimseyi zorlamıyor ki. Ama "Ben buna para verdim evde çürüsün, yeter ki kimsenin işine yaramasın." mantığı yanlış bence.
    Gıymedıgım kıyafetlerımı, kozmetık ürünlerimi, takı tokamı ne olursa kuzenlerime, çevreme fılan dagıtıyorum içinden begendıgı şeylerı seçsin alsınlar diye. Yine elimde kaldıysa giysi filan onlarıda başkalarına verıyorum ister ihtiyacı olsun, ister olmasın ne fark eder o eşyayı ben kullanmıyorum artık sonuçta. Tabiki ihtıyacı olana ulaşması daha iyi. Eşimin ve benim kullanmadığımız ekipmanlar vardı verdik kabul edene. Elimde hala bir mont var buarada ama 36 beden.

bakiniz adam "kullanmadiginiz" demis. "kullanmadiginiz" yani artik sizin icin degeri olmayan, kenarda kosede duran, sizin icin ekonomik degeri kalmayan.

cope atacaginiza en azindan bir kisiye faydasi dokunsun.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    daha dur bakalım 79 yaşına kadar çalışırsın

REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)