xterkan adlı üyeden alıntı
eskiden çocukken, bizde ehliyetsiz araç kullanırdık, plaka ruhsat önemsemezdik, arada ekiplere denk gelirdik ,durdurur sorarlardı, ehliyet ruhsat yok derdik, genelde hiçbir ekip kalkıp hemen aracını bağlayalım ceza yazalım demedi,önce nasihat ederlerdi, fazla hızlı kullanmayın ,dikkat edin şimdilik birşey yapmıyoruz, derler ve nasihat sonunda, sert ses tonuyla , tamam mı gençler, dikkat edin, diye nasihati bitirirlerdi, herkes yoluna giderdi ve onları polis ve görevli olarak görmezdik ,onları büyüklerimiz olarak görürdük, nasihati dinler devam ederdik
malum ülke şartları belli, eğitimsizlik çok, cahillik çok ama bunların çoğu da maddi yetersizlikten kaynaklanıyor ,köy enstitüleri kaldırıldı şehirlerde eğitim zayıfladı, sonuç kaos ortamı ,bana kalırsa görevlilerin, gene bu şekilde davranması lazım ,yollarda makas atıp, umursamadan milleti ezen bir sürür insan var, asıl o tarz insanların üstüne gidilmeli, yoksa maddi sebeplerden kötü araca binen ve belgeleri olmayan ama düzgün araç kullanan insanlara kalkıp ta, hemen ceza yazılması, ayrı bir tartışma konusu, görev tamam ama ülke şartları da ortada
büyük şehirlere bakmayın, küçük şehirlerde, köylerde ,hala kerpiç evlerde, mağaralarda yaşayan insanlar var, eskiden polis hırsız yakaladığında önce onu benzetirdi, sonra da güzelce nasihat ederdi, bu işler pis işler yapmayın v.s diye, mazlum birisi olursa, istemeyerek de olsa suça bulaşmışsa, bu tarz masumları kötü yoldan döndürmek adına, hırsızlık yapma, çalış, parasız kalırsan ,gel ben vereyim diyen ve üç beş kuruş cebine harçlık koyan görevlilerimiz vardı, maalesef şimdilerde yok ,düşene herkes tekme atıyor ,tekme yiye yiye tekmelenen de ,tekme atmaya başlıyor, bu haber ne kadar doğrudur bilemiyoruz ama anlattıklarım gerçek hayat hikayelerdir,o ceza yazılmasaydı nasihat edilseydi bunlar yaşanmazdı,eskiden bazı öğrenciler sınıfta kalınca, aile korkusundan intihar etti, önlem olarak sınıfta kalmayı yasakladı devletimiz ,benzer bir sorun gibi, küçük cc araçların, vergisi, plakası olamasın ,ne olacak ?sadece uygun fiyatlı sigorta olsa yetmiyor mu ?