Yokuşta En Doğru Kalkış ?
Reklamlar
-
Pazar günü sınavım var. Yokuş kalkışa fazlasıyla çalışıyorum. Ama merak ettiğim şey en doğru şekilde adımlar nasıl uygulanır ? Ben ilk olarak 4-5 bin devire çıkacak şekilde bol gaz (tabi eğim açısına göre artabilir bu) debriyajı kavrama noktasına getirmeden freni yavaşça bırakmaya başlıyorum tabi hafif hafif gaz verip devrin düşmemeşini sağlıyorum. Benim sorum şu 180 cc lik motor kullanıcam sınavda. Siz değerli abilerim, ablalarım yokuşta nasıl kalkıyorsunuz en etkili şekilde ?
Reklamlar
-
-
Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim ince düşünceniz için ama 20 kere filan başa sarıp izledim.
-
kavramada ve 4-5 bin devirde tutup, ayağını pedaldan yavaşça çek, kalkar o
-
sağ ayak arka frende, yarım debriyaj ve gaz.
-
melsur adlı üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim ince düşünceniz için ama 20 kere filan başa sarıp izledim.
Arka frene baski motor geri kaymasın sabit dursun sonra normal kalkış yaparkende arka freni bırak
-
o değil de artık motosiklet sınavında yokuşta kalkış da mı var?
-
Pratiğin yoksa zor olabilir ilerde güler geçersin yokuşta kalkış neymiş diye
Pratik yap bol bol
-
shruikan adlı üyeden alıntı
Hocam parkur aynı değişmedi ama benim sınav güzergahım da tam 2 tane bayağı dik yokuş var.
-
arka frene basili tutup debriyaji normal kaldırma pozisyonuna getir, bol bol gaz ver ve arka freni bırak kalkar o
-
debriyaj kavramaya başladığı noktada yarım debriyajı sabit tut, kalkış yapıp hızını alana kadarda debriyajı tam salma.
-
Ön-Arka fren basılı tutuyorsun. Devri iyice yükseltip yarım debriyaj yaparken , arka freni bırakıyosun hızlıca.
Ön freni arkadan sonra senkronize bir şekilde bırakırsan, zemin de iyi tutmuyorsa yanlaya yanlaya kalkıyorsun
-
BatuhanK adlı üyeden alıntı
Ön-Arka fren basılı tutuyorsun. Devri iyice yükseltip yarım debriyaj yaparken , arka freni bırakıyosun hızlıca.
Ön freni arkadan sonra senkronize bir şekilde bırakırsan, zemin de iyi tutmuyorsa yanlaya yanlaya kalkıyorsun
Ön fren sıkılı gaz açmak ?
-
herkes te oto kontrol oldugundan en ince ayrinti olannivmelenmeyi unutmuslar. arka fren gaz yavasca debriyaj birak motorun ivmelendigi zsman frenden ayagini cek ve sonra debriyaji tam birak.
-
Stop ettirme yeter debrajın kavrama noktasına yakın deviri arttr,Debrajı yavas yavas sal gazıda ac ama debrajı bırakma bu acemi işi anlattıgım olay ögrenene kadar böyle olur tüm hatalarını kapatır
-
Debriyaj kavrama noktasına yakın freni bırak ,debriyajı yavaşça sal, debriyajı saldıkça gazı yavaşça arttır.
-
shruikan adlı üyeden alıntı
Yok yav 3 ay oldu gireli belki kırmızıda duruyor ya orası eğimliyse ondan sormuştur.
-
Ben sadece ön fren kullanıyorum yokuşta kalkarken. El içindeki kaslarla, parmakları aynı anda aynı amaca hizmet edecek şekilde senkronize kullanma becerisi gerektirir tabi :D
-
ben ehliyet alırken 1 tane mobiletle 3 tane duba etrafında döndürdülerdi.
Şimdi nasıl oldu ki sistem ?
-
alasehirli adlı üyeden alıntı
Yok yav 3 ay oldu gireli belki kırmızıda duruyor ya orası eğimliyse ondan sormuştur.
Kırmızıda durduğumuz yer bildiğin yokuş ya bayağı eğimli
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)