Domatesin kilosu 10 tl memlekette
Domatesin kilosu 10 tl memlekette
Ülhe eyiye gidiyi.
Neden mi alacaksın ? Öncelikle yerli olduğu için, sonrasında da gerçekten aynı sınıftaki Michelin ile aynı kalitede olduğu için. Kendi ülkenizde bir firma sizin için iyi bir lastik üretiyor ve bunu size daha uygun fiyattan sunuyor ve siz markacılık hastalığından dolayı almıyorsunuz. Ondan sonra neden bu ülke gelişmiyor ? İyi mal ucuza sayılmaz, bunu unutmayın.
O ucuz otomobil lastiğinin hamuru ile aynı motosiklet lastiğini yapıp bir sürün, neden o kadar pahalı olduğunu anlayacaksınız. Yine de olması gerekenden daha fazla fark olduğu kesindir.
Bknz imzam
Yurtdışından alışveriş yapmaya özen gösterin, bir de konuşmuştuk ya Volkan eski üretimleri takip et ucuza gelebiliyor. Ön 2013 43. hafta 100 TL, arka 2015 25. hafta 790 TL..
Bu arada arkayı 2017 olsun istemiştim ama piyasada yok, en yeni 2015 bulabildim, bunun sebebi de talep olmayınca ithalatın da olmaması..
Maalesef ücretin düşük ama harcamaların çok yüksek olduğu bir ülkeyiz, hadi biz neyse borç harç gidiyoruz ama asgari ücret alan milyonlarca diğer insan nasıl idare edebiliyor hala aklım almıyor....
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
Duble yollarımız var daha ne istersin
Avrupa bizi kıskanmada haklı
Bir kez daha motoru büyütmekten vazgeçtim. 2 tekerlikli benzinli bisiklete biniyoruz ama olsun hiç yoktan ucuz be
Mitas onermeyin arkadaş
Fiyatları arttıracaksiniz
İyi boyle devam etsin.
İki lastiği 1600 TL olan motosiklet ile aynı hızı hızlanmayı yapamayan bir Ferrari F12 modelindeki 315/35/R20 lastiğin tek bir adedinin fiyatı 2bin TL civarında. Evet tekbir adet fiyatı. 4 lastik, değiştirme, balans falan derken en az 9bine patlar. O yüzden 1600 TL lastik masrafı o motor için çok değil. Çünkü o motor bir 100-150cc comuter değil
Yerli malı kullanmayalım ülke batsın diyen kişilerden , memlekete ne fayda gelecek. Sonra ülke battı fln diye feryat figan etmeyin, oturun oturduğunuz yerde.
Araba 4 tekerlekten yola bağlı. Lastik hamurları muhtemelen motosikletler kadar yumuşak ve kaliteli olmasa da tabanları geniş ve sürtünmeleri yüksek olduğundan ucuz lastikler dahi motosikletlere oranla iyi tutuş sağlıyor. Ama iyi bir motosiklet lastiğinin teknolojisinin çok gelişmiş olması gerekiyor. Farkın bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Örneğin Pirelli Diablo Rosso serisi ile aynı özellikleri taşıyan 4 lastik kullanan bir arabayı kolay kolay görebileceğinizi sanmıyorum. Fakat motosikletlerde bu çok daha elzem olduğu için tercih edilen lastiklerin fiyatları genelde yüksek oluyor.
Tek bir soru sorayim müsaadenizle: Motosiklet federasyonu birliği gruplari dernekleri vs. ne ise yariyorlar? İstedgimiz kadar bagirip cagiralim bunu butunu yansitacak tek bir sese ceviremezseniz sesinizin kisilmasiyla klavyenizin eskimesiyle ve cuzdanlarinizin bosalmasiyla gecistirirsiniz. Saygilar.
Malesef bir malzeme ne kadar cok satarsa o kadar artar fiyatları tabi ülkemizde ekonomik kriz yok ondandır :D :D :D
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)