Bende benzer durumdaydım. Yıllar sonra hayalime kavuştum ve aldım şükür.
O kıyafetleri giyip çıkarmak ayrı bi zevk benim için. Motorla uğraşmak ayrı bi keyif. Sıcaktan pişirir evet. Hızlı giderken üşütür. Onuda severim.
Tabi herkesin kararınada saygı duymak gerek.
Vallahi arkadaşı açık yürekliliğinden dolayı tebrik ediyorum. Bizim milletimiz hangi araç, hangi eşya, hangi iş, hangi konu olursa olsun hep iyi yönlerini ön plana çıkarır, hiç kötü yönlerini söylemez, görmez, hatta kendine dahi itiraf etmez.
Önemli olan kendi hayallerinizin peşinden gitmişsiniz, gerçekleştirmişsiniz. Size göre olmadığını fark edip yeni bir yol çizmişsiniz. Saygı duymak kalır bizlere.
Her gün iş amaçlı kullanmayan, 1 gün binip 6 gün silen benim gibi tatlı su motorcularına göre eziyetli bir iş. Kıyafet giyinip soyunmak, park yerine alınıp, 1 saat soğumasını beklemek, toz, toprak olmasın diye üç kat sarıp sarmalayıp branda örtmek, her gün sabah yerinde duruyor mu diye kontrol etmek, gittiğin her yer de gözünün önünde durmasına dikkat etmek vb.gibi konular gerçekten hepimiz için eziyet. Parça ve bakım fiyatları konusunda da yerden göğe kadar haklısınız.
Ama işin hobi kısmına gelince; hele ki bizim gibi stresli bir ülkede, dar gelirli insanların hayallerine kavuşması, olsa bile hobilerini yapmaları çok ama çok zor bir iş. Üç hobim var; bunlar fotoğraf çekmek, motor ile dolaşmak, ve yabancı ülkelere seyahat. Aslında hepsi de birbiri ile bağlantılı. İlk ikisini gerçekleştirmek nispeten daha kolay. Üçüncüsü için bütçeyi ayarlamak zor bir iş. 14 ülke 65 şehir ancak 50 yaşına kadar zar zor yapıldı. 10 ülke daha yapabilir'miyim bilmiyorum. Sağ olsun devletimiz elini cebimizden hiç çıkarmıyor. Bu ayın birinde maaş alınca gördüm ki ikinci vergi dilimine girmişiz ve 200 TL daha uçmuş maaştan. Ne diyelim vatan sağ olsun.
Şimdi bazı arkadaşlar diyebilirler "motor yaşam biçimidir, özgürlüktür, felsefedir, bağımsızlıktır vb.vb." kimine göre bu doğru olabilir, kimine göre de bildiğin içten yanmalı, demir, plastik karışımından oluşan iki tekerli ulaşım aracı. Her kesimin fikrine saygı duymak gerekir.
olsun hayırlısı olsun
Cup alsaydın. Ben param olmasına rağmen gittim 2.el cup aldım. Hem motor kullanmayı öğreniyorum hem de aralardan geçmesi kolay oluyor. Yaşım da 32. Eğer cup almasaydım biraz daha iyi motor kullansam ybr alırdım.
chopper yerine supermoto veya dualsport alsaydın düşüncelerin daha farklı olurdu
Sen baştan pes etmişsin ustam. Hem chopper ne ya yaşlı amcalar kullanıyor onu
keşke 2. seçenek olan hanımı boşayıp bide trafikte daha rahat edebileceğin apaçi motorlarından alsaydın.
Motosiklet alınır, satılır , bırakılır bunlar önemli şeyler değil. Ancak hayatını paylaştığın insan için bunları düşünmek . Geçim sıkıntısı, çocuk, sorumluluklar vs gerçekten insanı zorlayan şeyler. Ancak yine de berbat bir günün ardından o insanın gözünün içine bakıp gülümseyemiyorsan zindan gibi bir hayattır herhalde o.
Umarım ekonomik problemleriniz çözülür ve daha mutlu olursunuz.
Her yıl onbinlerce insan motosiklete binmekten vaz geçip satıyor.
Dünya genelinden bahsetmiyorum bu rakam ülkemizden.
Bırakanlardan ya malzeme veya motosikletini satmak için ilan verirlerse veya laf arasında geçerse haberimiz oluyor.
Tabi bu onbinlerce bırakanın yanında daha fazla başlayan olduğu için ülkemizde motosiklet kullanımı gün geçtikçe artıyor.
Motosiklet kullanmaktan vazgeçmenin çeşitli nedenleri var ama genellikle temel sorun maddiyat oluyor.
Şu bir gerçek motosiklet çekici bir araç fakat ülkemizde alım gücü ortalaması bir araç sahibi olmaya yetecek düzeyde değil.
Fakat bir şekilde bulup buluşturulup bir motosiklet ediniliyor ve sonu belli macera da bu şekilde başlamış oluyor.
Bu devinim böyle gider.
Kimseye motosiklet alma diyemeyiz ama masrafları ağır bir araç olduğunu zaman zaman dile getiriyoruz.
Fakat herşeyde olduğu gibi ne olursa olsun bişekilde araç edinme hedefiyle yaşayan ülkemiz insanı tabi ki söylenenleri kulak arkası edecek, bi heves motosiklet alacak ve kısa sürede hevesi kursağında kalıp satacak.
Maalesef ülke gerçeği bu.
Hayırlı olsun diyelim.
Ama senin ilaç scooter.
Gidersin bi yere parkedersin montunu kaskını atarsın içine gezer gelirsin. Alışveriş yapar torbaları bagaja atarsın. Ahaha anlattıkça bana da mantıklı gelmeye başladı
Bana da mantiksiz geliyor, giyin-cikar, soğuk sıcak rüzgar, trafikteki tehlikeler. Kolunu ayagini kaybetmis motorcular. Ne işim olur motorla diyorum.
Binince de iyiki var diyorum.
Adam ne bezmiş ama ya, bisiklete biniyor. Başka bir sorun var sanırım. Ama kapalı yer olmaması motorcu için gerçekten zor olur. Güçlü bir scooter ile başlasaydın devam ederdin. Zincir yok bagaj var falan filan. Neyse hoşçakal arkadaş
motorum arıza yapti gecen gün dolmusa bindim sanki ben dolmusa degilde o benim sirtima bindi bu ne basiklik bune darliktir alısmısım ruzgari hissetmeye
Motosiklete binmeyi bırakmadın, sadece motorunu sattın. Bir sonraki motorunda daha bilinçli bir seçim yapacaksın.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)