Hocam geçmiş olsun. Kazayı yaptıktan sonra, insanın kolu bacağı kırılıp hastanelik olduktan sonra o suçluydu bu suçluydu bir anlamı kalmıyor. O hızda yapılacak pek bir şey de yok gibi. Orta şeritteki otomobil kör noktada kalmış. Eğer sağ şeride kaçayım deseydiniz o arabaya çarpma ihtimaliniz de yüksekti. Mavi motosikletli eleman da gayet gazlayarak gidiyor. O hızda birkaç saniye içinde cereyan ediyor olay ve burada ahkam kesenlerin büyük çoğunluğu da ayna kullanmayı düşünemezdi. Bana kalırsa buradaki tek sorun takip mesafesi. Mavi motosikletli eleman gs kullanan elemanı sizden önce gördüğü için hız kesiyor. Yani size kalan tepki süresi çok daha az. Yani çok çok o hız için gerekli takip mesafesini bırakmadığınız söylenebilir.
Kaza olacağını bilmediğimiz için buna kaza diyoruz. Bilseydik zaten kaza olmazdı. Gazlamayı seven herkesin başına gelebilecek bir şey. Büyük geçmiş olsun.
Kaza anındaki hız 140-150 km. Bu hızlarla kaza yapan birini yasalar haklı çıkaramaz. Haklı olmak için yasalara uymak gerek. Bu arkadaş beceriksizliğinden gidip giriyo zaten başka birşey değil. Biraz kabiliyeti olsa yırtardı ordan biz de biniyoruz bu motora biz de biliyoruz tek bilen siz değilsiniz. Bildiğinizi de sanmıyorum gerçi de neyse. Ayrıca yasada yok şeride geçti yok nokta diye bir mesele olmaz. Veresiye defteri mi bu kanunlar yasalar? Bana burada sacma sapan senaryo uretmenin de bi anlami yok. Ferrariyle 250 yapiyosunda jeep 150 ile vuruyo da 8 takla atiyoda munetcimmisin nereden biliyosun? Ha su var bu kafayla gidersen bu senaryoyu yasarsin ben o isigi gordum sende.
Doğrul, eğril ama EĞİLME
Gecmis olsun usta insallah bir daha basina gelmez
Hocam bişey sorucam o vefat eden kişi o kazada mı vefat etti başka kazada mı onu anlamadım ?
Sürücünün olası kazayı atlatmak için hiç bir hamlesi yok. Resmen nutku tutulmuş paniklemiş. İşte bu yüzden hep büyük cc için tecrübe lazım diyoruz. Çok geçmiş olsun.
bir şey dikkatimi çekti bu yorumu ben dahil bir kaç kişiye daha yapmış.Kendisi haricinde bir kaç kişiye egoist kelimesini kullanmış.Bunun içinde birde mod var. Şimdi soruyorum nebi efendi sana egoist olan biz miyiz sen misin? Bu videoyu buraya örnek olsun ders alınsın diye koydum diyorsun ama eleştrildiğin zamanda eleştiren kişiye hakaret ediyorsun.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu !!!
Sana bir tavsiye bir an önce psikiyatriye gitmen,anladığım kadarıyla hayatında motosiklet sürmek dışında övünebileceğini hiç bir şeye sahip olmayan bir kişiliksin.Çok kibirli ve egoistsin ki bunlar insan hayatında en tehlikeli 2 şeydir.Biraz hayata bakış açını değiştir özeleştiri yapmayı öğren,kendinle yüzleş.
Buradaki insanlar kimsenin kötülüğüne konuşmaz kolay kolay hatalarını kabullenmeyi öğren.Yıkıcı olmayı bırak biraz yapıcı ol.
İnşallah bu kaza sana ders olur da daha fazlasını yaşamazsın.Kal Sağlıcakla.
Ya arkadaş bu konu nun başlığı bile sıkıntı. Böyle başlık mı olur. Başlığın adı bile ayrı bir vaka içeriyor. Burda bir tatmin olma durumu var.
Sinirlerim yerinden oynuyor ne zaman bu adamın başlıklarını ve yazdıklarını görsem. Ne dediğini artık okumuyorum bile. Tutarsız tavırlar hepsi. Şu forumda kimsenin böyle bir sürücüyü yanında yola götüreceğini düşünmüyorum. Bu arkadaş "nasıl yaptım da olduda düştüm de" falan filan poh poh istiyor.
Oldu da. Ölündü de. Sen değil ama bir başkası öldü. Cayır cayır burda milleti video başlığna topluyorsun.
Git önce kafanı topla. Motorun gitti, arkadaşın gitti, yaralılar ve yaraların var. Biraz düşün taşın yahu... Ben sende zerre kadar motora binecek olgunluk göremiyorum. Tek görebildiğim bunca şeyden sonra bile PİŞKİNLİK.
öncelikle geçmiş olsun. sizin gibileri polise şikayet edip hapse attırmak lazım. umarım bir sonraki sefer kimseye zarar vermeden kazanı yapıp tez zamanda trafikten men olursun.
ulan hâla millete laf yetiştiriyon. sendeki aklı kuşa taksak kuş ters uçar. girmişsin herife bodoslama. hâla bişey başarabildiğini sanıyosun.
Bazı insanlar vardır hiç kaza yapmaz. Adına ister trafiği okumak, ister havayı koklamak deyin. Onların beyni otomatik yapar genelde bunları. Öndeki aracın egzoz sesindeki azalmayı, ilerideki hafif hareketlenmeyi, öndeki arabanın içindekinin kafasını dikleştirmesini fark ederler mesela. Bilerek yapmazlar bunları, sadece 'bir sıkıntı olabilir' der içindeki ses ve ona göre pozisyon alırlar. 100 sefer bu olur 1 tanesi kazadan kurtulmasını sağlar.[/QUOTE]
Kesinlikle katılıyorum
"Tecrube, limitlerini bilmektir"
Kardeş öncelikle geçmiş olsun. Bu konu üzerine çok yazılıp çizilir de.. En önemlisi şu: gözlem ve öngörü yeteneğinin gelişmemiş olmasıdır. İleri seviye sürüş eğitimi alın, bunu da ciddiye alın. Eğitimsiz sürüşün maliyetinin daha yüksek olduğunu da unutmayın.
İleri seviye sürüş eğitimi aldım almada yetmez tabiki ama orada seçip yapmam gerekiyordu ya bariyerden sıyrılıp gs1200 un arasından sıyrılmak yada frenleyip mavi motora vurmak ben seçimini mavi motora frenleyip vurmak olarak seçtim düz yol değil sonuçta frenleme olmasa idi daha büyük kazalara sebebiyet verebilirdik tabi olan oldu
Ya dostum bu biraz ağır olmamış mı?
Sanki insanlık dışı temenni olmuş.
Bu kadar nefret biraz fazla değil mi?
Arkadaşın hatası var. Herkes söylüyor.
Kendisi de kabul ediyor anladığım kadarıyla.
Şimdi "trafikten men olursun" derken başka bir şey demek istedim diye kıvıracaksın ama neyse.
Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)