Evet, artık motorum yok. İlk öğretmenlik yılımdan bir öğrencim gelip talip oldu motoruma, satılık bile değildi, sattım. Aklımda hacim büyütmek vardı ama karar vermemiştim.
Şimdi yeni motor bakıyorum. 1-2 silindir, yakıtı makul, CBR'den daha güçlü (bu işin en kolay kısmı bu olsa gerek zira 250 ve üstü hacimlerde çinliler hariç her motor CBR'den güçlü
) motor bakıyorum. Naked, enduro(yol endurosu), Çakma SS (CBR gibi oturulması lazım en kötü ihtimalle) sport touring gibi nispeten "rahat" edeceğim, hayvan gibi yakmayacak motor arıyorum. Bajaj, benelli, CF moto tercihlerim dışındaki markalar. Aklıma gelen motorlar;
1- NC700X
2- NC700S
3- Transalp 700
4- 660 Tenere
5- ER6F
6- V-storm 650
7- KLE650 Versys
8- ER6N (ön tasarımını çirkin buluyorum)
9- NT700 Deauville ABS
10- F650GS (Tek silindir - tek/çift buji)
11- Transalp 650
12- KLE500 (Temizi yok meretin)
13- CBR500R
14- CB500F (8 numara ile aynı)
15- MT07 (8 numara ile aynı)
Bu motorların + / - yönlerini yazarsanız (tecrübe sahibi arkadaşlar lütfen, -miş ile biten cümleler kurmazsanız sevinirim)
Ya da alternatif öneriniz var mıdır? Benim aklıma gelmeyen, yakıt olarak beklentim, bütçem falan baktığım modeller incelendiğinde ortada. Bu kıstaslara uyan, su soğutmalı motor var mıdır aklıma gelmeyen?
Not:
Duke390, ve Bajaj Dominar tercihlerim arasında değil. Boy 1,80. Duke küçük, Bajaj ise bajaj olmasından kaybediyor.