Arkadaşlar zinciri temizlemek için bu üründen kullanan varmı?
http://urun.n11.com/fren-bakim-sprey...rgo-P164010496
Arkadaşlar zinciri temizlemek için bu üründen kullanan varmı?
http://urun.n11.com/fren-bakim-sprey...rgo-P164010496
Balata spreyi ile zincir temizlemek çok doğru olmayacaktır.
olur olur temızle =) servısler para kazansın =)
UHU var bir de.
Zincir tutuşunu arttırır, yapışır resmen dişliye.
Analogue at birth, digital by design. The fat on my body is the designer and the brain is trying to be the coder.
ustanın elinde gördüm o yüzden sordum zaten
Olmaz diyenler neden olmaz diyor ?
Hangi bilgi ile fikir beliritiginizi belirtirseniz bizde ögreniriz?
Şunu deseniz anlarım içerigin de şu var demir zarar verir, içeriginde şunlar olur plastik aksama zarar verir...
Ucuzunda aseton vardır zehirlidir, uzak durun diye bilimsel açıklama yapsanız anlarım...
Bunlar iki tiptir içeriginde solvent olan vardır solventsiz vardır. solvent o-ring ilişkisini nedir?
Ordinalyus proflar neden olmazmış teknik olarak açıklayında biz fakirler bir şeyler ögrensin ...
Ezbere karından konuşmasak
sonra bu milletden neden bir şey olmaz diyoruz degil mi?
Not: Daha fikrimi belirtmedim profosörleri bekliyorum
Servis pratik olduğundan kullanabilir.Sıkarken mat plastik parçalara gelirse renk değiştirebilir.Gaz yağı daha ekonomik.
gaz yağı daha ekonomik bende onu kullanıyorum ama uğraşması çok. usta bundan sıkıyor yağ pas sökülüp akıyor. hemen uçuyor zaten sonra sıvı gres ile yağlıyor. bende merak ettim. fiyatı çok ucuz zaten. gaz yağıyla uğraşmaktansa 4 tl verip bunlşa temizlemeyi tercih ederim ama yorumlar olumsuz. şerif beyin sorduğu soruların cevabını bekliyorum bende..
Benelli MC Türkiye FACEBOOK GRUBU
Forumda bir arkadaş 1 gün boyunca bir bardak balata spreyi içinde o-ring bekletmişti ve en ufak değişim yok demişti. Gaz yağı bulamayınca motip balata spreyiyle giriştim ne o-ringlere ne zincir dişliye hiçbir şey olmadı. Fren temizleyiciden sonra bi güzel yıkayın sonra bol bol yağlayın çiçek gibi olur. Baklaların dışına fırçayla sürün kuru kalırsa pas yapar.
Gazyağını yıllardır kullanırım.
Nalburdan 1 LT sini 5 tl ve yanına 1 adet fırça o da max 5 tl alıp işe koyulunuz.
Maliyetsiz eğlenceli.
Süzülen kirli yağın size verdiği amansız tatmin hissi.
Kirli dişlinin temizlendikten sonraki pırlanta parıltısı aman aman.
Anlayamazsınız . . .
Orrr..inksiz zincirin ve enduro/kros maturun gözünü seveyim , bakladan ayır yarim litre benzin ile banyola kurula yagla devam....
İmdii ,muhtterem şampuanına aşındırıcı katıp derini etinden ayirmak ve bunu miktarina gore zamana yaymak nasil olurdu? olmazdi ttabii sihhati kayb ederdik , ayni şey orrrinkler içinde geçerli , yipranma yarilma , eritme , çatlatip sihhatini bozma ani zincir kopmasi , soora gastelerin 3. saifesinde haber olmak.
Hasılı kelam , solvent ( çözücü / türevlerini ) devirle nerede ise orantili dönen orrrinkli zincirde kullanmak iyi değil , porof olmaya akademik çalışmaya luzüm yok , ttipki ferrarinin/lambonun iyi birer otomocil olduklarini soylemek içün sahibi olmak/ kullanmka gerekmemesi kadar açık.
Orrrinkli zincir için uretilmis urunleri kullaniniz.
Gaz yagi kullaniyoruz, gaz yagi oringli zincir icin mi uretildi?
Bence sacma bir sey yazmissiniz. Solvent iceren seyler bildigim kadariyla pasli yuzeyi alir getirir. Paslanmamis bir aksam solvent ile asinmaz. Zincir pasli ise pasi sokup atacagi icin tavsiye edilmiyor diye dusunuyorum. Ama kendi kanaatimce pas olmayan bir zincire balata spreyi zarar vermez.. ha alir kullanirmiyim onu bilmiyorum uzman degilim serif beyin ne yazacagini merakla bekliyorum..
Bu marka hiç iyi değil. İçindeki sıvı ile havanın basınç oranı çok farklı. Basınç bitince içerisinde sıvı artıyor. Hiç bir işe yaramıyor.
Gaz yağı kullanmadım , oringli zincir hiiç kullanmadim , gazyağini kullanin demedim , araştirir iseniz orin xring bilmemne ringe uyumlu ibareli zincir yağlarinin oldugunu gorursunuz , solvent tabiri sizin anladiginiz uzere yalnizca pas cozucu metallere etki eden demek degildir.
Sacma deginmeniz hosuma gitti , genelde şiveleri/lerimizi ve azicik igneleyici dil kullanip cerceve disi yazmayi tercih ederim , yoyoo lötfen arkadaşlık yollamayin sizede red.
Kimsenin ne yazacagini beklemiyorum , edindiklerim bana yetiyor yarı cahil ve bagnazim, alinti yaptiginiz ve cevab hakkimdan dolayi yazdim , iyi forumlar.
hiç kullanmadım ama mantıken fren temizlik maddeleri zincirde de kullanılabilir,
zira zincirdeki oring den fren kaliperinde de var,
bir litre motorin onbin km boyunca zincir temizliğine yeterde artar
Merhaba;
Öncelikle balata spreyinin asıl amacı balatanın disk üzerinde ve kendi yüzeyinde bıraktığı tortuyu(sentetik elyaf tozu)temizlemek ve diskin yüzeyini
mikron tabir edebileceğimiz tozların zararından korumak amaçlı kullanılır.bu doğrultuda söz konusu spreyin, o-ringli zincirin arasında bulunan
keçeleri tozlardan ve tortudan arındıracağı muhtemeldir,bu uygulamanın handikabı ise kullanılan spreye her nekadar uçucu denilsede zamanla,keçelerin
arasındaki yağ filmi oluşturma kabiliyetini azaltacağı kaçınılmazdır.
Kısaca toparlıyorum,evet temizler ama sonrası?örn.15-20bin km giden kaliteli bir zincir belki 5bin km'de usta artık beni
değiştir diyecek.
Sağlıcakla.
Motul ve ipone zincir temizleme spreylerini kullandım tavsiye ederim.
Ben işleyerek temizliyorum. Asitli asitli, pırıl pırıl oluyo. Hem de kedi gelmiyor motosiklete sonrasında.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)