1-3 AY EHLİYETSİZ DOLAŞMAK
Reklamlar
-
Öncelike herkese merhaba diğer konum umursanmadığı için böyle bi konu açayım dedim.
Ehliyet almadan önce motosiklet almayı düşünüyorum yani 1 ay falan sokak araların da böyle e5 gibi yerlere kesinlikle çıkmadan motosiklet sürmeyi düşünüyorum.
Eğer sıkılmaz isem ehliyet almayı düşünüyorum sıkılırsam boşuna masrafa girmek istemiyorum. (ekipman vs olacak tabii ki boşa masraf değil hayatımı kurtaracak şeyler)
Siz değerli tecrübeli arkadaşların fikrini almak istiyorum eğer ki sıkılmazsam ehliyet almayı düşünüyorum oda temmuz da imiş ehliyet sınavı şimdiden kayıt olsam temmuza kadar bekliycem mayıstakini kaçırdım :/
çok seviyorum fakat geçici bi heves diye korkuyorum bu motosiklet.
Etrafımda öğretecek 1 kişi var oda kurye olduğu için ve gece çalıştığı için çok yoğun motoru da pulsar 200ns benim boyum 161 motoru taşıyamam diye korkuyorum.
Reklamlar
-
Hızlı giden atın boku seyrek düşer, bu işler sabır işi.
Sıkılırım vs.. diyosan hiç bulaşma.
-
Ehliyet kursundan ziyade Honda'nın ya da Yamaha'nın güvenli sürüş okulları var. Önce oraya gidebilirsin(aynı ildeyseniz tabi). Ehliyet şartı yoktu sanırım. Oralarda kendini denersin ve geliştirirsin sonra ehliyet için kursa gidebilirsin.
-
Gerçekten çok mantıklı. Ehliyetsiz sürün. Sıkılırsanız motoru satarsınız. Hatta bence sıkılmazsanız da almayın ehliyet ne gerek var.
Ara yollardan fıtı fıtı gidersiniz......
-
Sıkılıp sıkılmayacağını yukarıdaki arkadaşın söylediği gibi eğitimlerde kontrol etsen daha iyi olur. Tabi ki dediğin şey yapılabilecek hatta buradaki insanların belki de yapmış olduğu bir şey olabilir ama kimse sana burada ehliyetsiz motosiklet kullan demez.
-
Ehliyetsiz yakalanırsan 1763 tl ödemek zorunda kalırsın. Git adam gibi ehliyetini al rahatça sür.
-
Hocam bi binsem hayatım da üstüne oturmadım ki
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:25 ----------
Hocam ehliyet yok iken eğitime alırlar mı daha nasıl kaldıracağımı videolardan biliyorum
-
Istanbuldaysan buyur gel benim direksiyon dersime seveceksin :-)
-
-
frankestayn1 adlı üyeden alıntı
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:25 ----------
Hocam ehliyet yok iken eğitime alırlar mı daha nasıl kaldıracağımı videolardan biliyorum
Honda,yamaha gibi özel eğitim veren yerler var. Ehliyetsiz dahi olsanız eğitime katılabiliyorsunuz. Hatta yarm saat önce yeni konu açtım Honda Güvenli Sürüş 1 diye oradan bakabilirsiniz.
-
Honda güvenli sürüş ve Yamaha sürüş okullarının numaralarını arayarak bilgi alabilirsin
-
Allah korusun bir kaza yapsan ne olucak tutanak için ehliyetin vss olması lazım.Aksi takdirde cok ceza yersin bence hiç bulasma git babalar gibi al ehliyetini haklıyken haksız konumuna düsme basın kafanda dert olmadan motor sürmek ayrı bir duygu emin ol sıkılmazsın..Sabret ehliyet al öyle kullan kaza geliyorum demiyorum zaten sen carpmıyorsun gelip sana carpıyorlar sen ne yaparsan yap..
-
Güvenli Sürüş eğitimlerinde ehliyet şartı aranmaz.
-
Hocam şaka bi yana eğer motoru yarım saatlikte olsa öğretirseniz çok sevinirm yemekler benden
-
Avrupa yakasında mı oturuyorsun ?
-
Hocam ailemle konuştum baktılar caydıramıyolar beni motora izin verdiler artık fakat ben ehliyet alırım da motoru sevmem bi anlık hevesdir gibisinden şeylerden korkuyorum bu hafta içinde binmem lazım motora pazartesi ehliyete yazılacağım çünkü. Belki sınavdan önce alırım motoru dayanamassam duruma göre bakacağız
-
Hocam ailemle konuştum baktılar caydıramıyolar beni motora izin verdiler artık fakat ben ehliyet alırım da motoru sevmem bi anlık hevesdir gibisinden şeylerden korkuyorum bu hafta içinde binmem lazım motora pazartesi ehliyete yazılacağım çünkü. Belki sınavdan önce alırım motoru dayanamassam duruma göre bakacağız
Kesinlikle seveceksin buna eminim. Hevesle başlayan birşeyin devamını getirdin mi zaten seversin. O gazı elinle açtığın an zevkin doruklarını yaşayacaksın. Bir am önce kursa kayıt ol.
-
Öncelike herkese merhaba diğer konum umursanmadığı için böyle bi konu açayım dedim.
Ehliyet almadan önce motosiklet almayı düşünüyorum yani 1 ay falan sokak araların da böyle e5 gibi yerlere kesinlikle çıkmadan motosiklet sürmeyi düşünüyorum.
Eğer sıkılmaz isem ehliyet almayı düşünüyorum sıkılırsam boşuna masrafa girmek istemiyorum. (ekipman vs olacak tabii ki boşa masraf değil hayatımı kurtaracak şeyler)
Siz değerli tecrübeli arkadaşların fikrini almak istiyorum eğer ki sıkılmazsam ehliyet almayı düşünüyorum oda temmuz da imiş ehliyet sınavı şimdiden kayıt olsam temmuza kadar bekliycem mayıstakini kaçırdım :/
çok seviyorum fakat geçici bi heves diye korkuyorum bu motosiklet.
Etrafımda öğretecek 1 kişi var oda kurye olduğu için ve gece çalıştığı için çok yoğun motoru da pulsar 200ns benim boyum 161 motoru taşıyamam diye korkuyorum.
Ehliyetsiz dolaşmak yerine uygun bir kurumdan motosiklet başlangıç eğitimi alın. Hem trafiğe kapalı alanda çalışmış olursunuz, hem eğer hevesiniz geçerse motosiklete vereceğiniz para cebinizde kalır, hem de illegal bir yöntem izlememiş olursunuz. Honda Güvenli Sürüş, Yamaha Riding Academy, Vespa Academy, Motto Akademi gibi pek çok düzgün kurumdan İstanbulda bulunmanız dolayısıyla yararlanma imkanına sahipsiniz. Üstelik koruma ekipmanına da para harcamanız gerekmez. Bu eğitimlerde talep ettiğiniz takdirde koruma ekipmanı temin edilir. Bunun dışında olası düşüşler için eğitim motosikletlerinde normalde kullanılanlardan daha büyük koruma demirleri olması dolayısıyla motosiklete ve kendinize gelecek zararı da asgari düzeye indirmiş olursunuz.
Bu eğitimler sonrası içinizdeki heves kaçmazsa gidip ehliyet almanız daha mantıklı olur. Üstelik eğitimde kazandığınız tecrübe ile direksiyon sınavını daha rahat geçersiniz.
Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.
-
Videolar derken?
-
Evet hocam zeytinburnun da
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:14 ----------
Teşekkürler hocam istanbuldayım çarşamba perşembe gibi güzel bi sürücü kursu arayışına gireceğim veya haftasonu bide mesela ben pazartesi kayıt oldum eğitime ne zaman başlarlar ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:15 ----------
Vitesli motor nasıl kullanılır google :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)