Arkadaşlar forumda çok fazla yamaha ve honda Şikeyetleri görülmeye başladı bu aralar.Fakat Hergün girip takip ettiğim forumda hiç kawasaki sorunu görmedim.Kawasaki diğer japonlara göre bu kadar daha fazla mı kaliteli?
Arkadaşlar forumda çok fazla yamaha ve honda Şikeyetleri görülmeye başladı bu aralar.Fakat Hergün girip takip ettiğim forumda hiç kawasaki sorunu görmedim.Kawasaki diğer japonlara göre bu kadar daha fazla mı kaliteli?
sahibinden de ilan sayılarına bakarsak hondanın 5700 küsür, yamahanın 5300 küsür kawasakinin 890 ilanı var. sorunu olan illaki vardır ama göze çarpmıyor tabi
Gecen gun bir arkadasimiz http://www.motosiklet.net/forum/moto...izmiyorum.html bu konuyu acmisti artik yamahaya kizmiyorum diye. Yamaha ve hondanin kullanicisindan kaynakli olarak bence bu sorunlarla karsilasiliyor. Arkadasin actigi konu senin sorunu tamamen ozetliyor.
Ne kadar çok motor o kadar çok sorun. Doğru orantı. Kawasaki'nin Türkiye'deki satış oranlarına ve diğerlerinin oranlarına bakıldığında sonuç ortaya çıkar. Dünya üstünde de ne kadar çok üretim yapılırsa hata olma olasılığı yükselir.
Benim gördüğüm apaçi adam kawa alamıyor dolayısıyla sorun çıkma oranı azalıyor.
Hor kullanım sonucu hatalar olusabikecekken soft kullanım sonucu da olabilir. Biraz kader biraz sans artik ne dersen.
Japon mali avrupa üreticisinden daha dayanıklıdır diyebilirim ( özellikle ktm )
Ondan değil kawazaki pahalı makineler satıyor hiç birşey söylemesine gerek bile kalmıyor dolayısı ile gücü yetmeyen apaciler honda yamaha yada pulsar almak zorunda kalıyor bundan emin olabilirsin.Afedersiniz bizim apacilere demirden şey versen pipilerine zımpara takar onuda mahfeder....
Kawasakinin biraz daha itinalı, özverili ve kaliteli olduğu görüşündeyim. Sert kullanan tayfayada versen bu böyledir.
İlk önce satış rakamlarına bir bakılmalı markaların.
Ama şu bir gerçek ki (son çıkan ufak cc leri pek bilmem), kawa daki parça kalitesini (en azından grenaj v.s.) gözle bile anlayabiliyorsunuz, ve ince detaylara çok dikkat ediliyor, kaynaklara mesela, veya grenaj birleşim noktalarına.
Bir de şu var, evet belki diğerlerinden daha nadir arıza verir, fakat bir arıza verirse maliyet diğerlerini katlar.
tamamen o dediğime bağlamadım kardeşim. fakat söylediğim şeyin de etkisi mutlaka vardır. kawasaki alıp da eşek niyetine kullananı görmedim hiç. hem ilk alış maliyeti yüksek hem servis olayı hem de parça olay sıkıntı. bütün bunlar birleşince motordan anlamayan,tecrübesi olmayan, hor kullanacak hiç kimse kawasaki almıyor. bana göre kalite olarak kawasaki honda ve yamahadan önde gelir ve kullanıcılarının çok büyük bir çoğunluğunun aklı başında kişiler olması da çok sorun çıkarmasının önüne geçiyor. bunlar benim düşüncem
kawasaki yi inceleyin honda dan yamaha dan suzuki den kaliteli olduğu gözle görülür
boyası işçiliği en ince detayı na kadar
o yüzden apache lerin alamayacağı fiyat bandında
Sorunsuzluk diyince
Kawasaki,Suzuki ve diğerleri gelir
Servis ücretlerine nasıl pahalı deniliyor bu kawanın ben anlamıyorum. Demekki benim servis bana maliyetine iş yapıyor.
Sorun çıkarma konusuna gelirsek motoru alalı 1 sene oldu 5 ay garajda yattı. Toplam 30bin km yol yapmışım henüz herhangi bir arızası yok. Zamanı gelince bakıma sok, degisecek lastik zincir ne varsa degistir devam et
bu işe ilk başladığımda bende büyük markaların sahibindende satılık ilanlarını görünce aa adamlar neden bu kadar ilan vermişlerki acaba sorunlumu filan derdim ama tecrubenenince gördükki satış adetiyle ilgi bir olar kawasaki zaten piyasada çok nadirdir kawasaki iyidir ama türkiyede adam değildir
Valla mt7 yi falan da indirsen kredi cekersin bence 😂
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:23 ----------
Tabiki aynen oyle. Kalite olarak ustun oldugu bir gercek aybi sekilde kullanici profili olarakta ustun dedigin gibi..
Amerika'da tüm Japonlar aynı. Türkiye'de Kawasaki'nin marka algısı garip şekilde daha önde gibi. Çok anlamlı olduğunu düşünmüyorum.
Çünkü deneyim sınırlı. Forumda pahalı motosiklet modelleri iyi biliniyor genelde. Çünkü birebir tecrübe sınırlı. "fiyatı yüksekse iyidir" algısı oluşuyor, üzerine bir de sınırlı sayıda sahipleri caka satmak isteyince yanlış fikirler büyüyor.
Forumda kaç kez KTM'in büyük motorlu modellerinin sağlamlığı ve dayanıklılığı dile getirildi... Sahip olmayanlar tarafından. Ducati süper diyen adamın Honda'sını alıp Ducati verseniz muhtemelen memnun kalmayıp Honda'yı geri ister ama haberi yok. Bir 4 silindir sevdasıdır tutmuş gidiyor. Amerika'da sevilmeyip "dikiş makinası gibi" denilen 4 silindir sesine Türkiye'de şiirler yazılıyor. Çünkü ulaşılamıyor. Gerçekten güzel ses veren Vmax ve Tuono V4'ünü görüp duymuş kaç kişi var Türkiye'de, hatta forumda? Oyle olunca yüksek devirde motoru bağırta bağırta geçen 600cc SS'i güzel ses zannediyor insanlar, çünkü deneyim sınırlı...
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)