Frenleme ile ilgili aradığınız cevaplar forumda mevcut. Lütfen aşağıdaki link i tıklayınız.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...-frenleme.html
Honda Spacy alpha 2016'da tek yönlü kombine fren var ve abs yok.
Tek yönlü şöyle oluyor; Sadece ön freni sıkınca kombine bir şey yok direk ön fren çalışıyor. Sadece arka fren sıkılınca bir miktar da ön fren yapıyor. Zaten arka fren ile frenleme yaparken ön fren manetinde hissedebiliyorsunuz.
virajda sakat o iş. öne bastığında -dozajlamasına göre değişir- motor dikilmeye çalışır ki nasıl tamamlayacaksın dönüşü? sadece arka frenle yatış açını bozmadan hızını düşürüp, çapı daraltarak dönersin.
ben böyle yapıyorum, düşmedim şimdiye kadar düşecek gibi bi tehlike de atlatmadım. yeter ki zart diye asılmayın frene veya ani gaz kapatmayın; yavaş yavaş...
CBS yani kombine fren sistemi her motorda hem ön hem arka olarak çalışmıyor. Bazi motorlarda sadece arkayı sıkınca önü etkiliyor, önü sıkınca arkaya baskı gitmiyor. Bazılarında çift yönlü yapıyor. Fakat modellerin genelinde iki freni de tam sıkmıyor, 3 kaliperin birini sıkıyor sadece. Yani ikisine de sizin ayrı kuvvet uygulamanız gerekir.
Bir de Honda CB 500 F, veya CBR 500'de kombine ABS yoktur.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)