Neden çok yakar bu veled
Fazla devir çevirmesinden mi
Sıkıştırma oranından mı
Subablardan mı
Motorun fazla güçlü olmasından mı
NEDEN???
Neden çok yakar bu veled
Fazla devir çevirmesinden mi
Sıkıştırma oranından mı
Subablardan mı
Motorun fazla güçlü olmasından mı
NEDEN???
R25le alıp veremediğin ne var merak ediyorum doğrusu :-) Son zamanlarda R25 kotuleme yerlerinde hep seni görüyorum, sıktı yani bırak bence alamıyorsan ulasamiyorsan uğraşmayi kesmelisin.. Bu arada motorum R25 degil.
kardeş fotosu yok yarın çekeceğim otoparkta araç. 2,8/100km de nasıl kullanıyorsunuz bilmiyorum
Kendi yazıları bile çelişkili. Son zamanlarda R25-MT25-Yamaha ile ilgili konularda gördüğüm iki şahıstan biri bu PİSTONLAR, resmen trolün önde gideni. Nedense yönetimden biride uzaklaştırmıyor şunu, açıkca ortamın huzurunu bozuyor bizler bunu farkedebildiğimize göre onlarda farkediyor olmalı
çok yüz verince böyle oluyor
Motor yakıyorsa iyi gidiyordur demi mantıken cbr 125 yakmıyor gitmiyorda mesela
Ne kadar şikayetçisiniz be
Şehir içi tüketimleri
Pulsar 200 yakıyor mu---- 3.8
Cbr 250 yakıyor mu---- 4.8
Yzf R25 yakıyor---- 6.4
Şehir dışı tüketimleri
Sakin kullanım
Cbr 250---- 2.3
Pulsar 200---- 2.5
Yzf R25---- 2.8
Pulsar 200 --- 9500
Cbr 250 --- 10500
Yzf R25--- 14000 devir çeviriyor
Şehir içi en az Pulsar 200
Şehir dışı en az cbr 250 yakıyor
R25 çok yakıyor seleflerine göre, çünkü motorun odağı yakıt tasarrufu değil ekstra güç. Hem yakmasın hem 36 beygir olsun, en güçlü 250cc olsun, yok öyle yağma. CBR az yakıyor, ama imkanı yok güç, hız, ivmelenme olarak R25'in peşinden gidemiyor.
Yani, birisi az yakan sakin bir karaktere sahipken, diğeri bıçkın delikanlı. Ama bunun bir bedeli var, 95 oktan benzin.
İkisini de kullandım, CBR sahibiyim, R25 kullandım, yakıyor mu? Evet. Değer mi? Evet. Sesi bile güzel aletin.
Bu arada, ben CBR 250 kullanıyorum, şehir içinde 4 litre yakıyorum, uzun yolda 3-3,5 arası hıza ve yola göre. 2,8 litreyi elde etmen için 6. viteste 80 km/h ile, motorun canını alacak kadar düşük devirde kullanman gerekiyor.
R25 ise, CBR 4 litre yakarken 5-5,2 arası yakıyor. Tecrübe ile sabit. Aynı hızlarda yan yana yapılan sürüş ölçümü bu.
Shell benzinlikten 95 oktan nitro ile doldurduk, yola çıktık, gezdik dolaştık (bol gazlamalı), dönüşte aynı benzinlikten aynı yakıtla tekrar doldurduk, aradaki fark 1 litrenin çok çok az üstündeydi. Şehir içinde, benzer sürüş karakterleri ile, bu fark yarım litrenin biraz üstünde kalıyor. CBR 4 litre yakarken, aynı sürüşte R25 4,5-4,6 gibi bir tüketim değerine sahip oluyor.
90 km/h ile gidilen bir uzun yolda biri diğerinden belirgin az ya da belirgin fazla yakmaz. Denedik, o kadar yakın bir yakıt tüketimi elde ettik ki hesaplamadık bile aradaki farkı.
Ekstra'dan 8 beygir, bir silindir ve 250cc bir enjeksiyonlu için güzel ses, evet fazladan 1 litre yakmaya değer.
Dolayısı ile burada kararı motorların birinin diğerinden iyi olması değil, tercihler belirliyor.
Ben her yere motorla gidip geldiğim, genel sürüş karakterim de biraz agresif olduğu için, daha az yakacak olan CBR'yi tercih ettim. Mart ayında 2 bin km yaptım.
Arkadaşım motoru sadece gazlamak için çıkartıyordu garajdan, yakarsa yaksın dedi, R25 aldı.
NC700X 3,5-4 litre arası yakarken, insanlar neden 6 litre yakan transalp'i tercih edebiliyor? NC kötü, Transalp kaliteli olduğu için falan değil. Transalp ile girdiğin yola NC ile giremezsin. İkisi de enduro diye geçse de, transalpin soft arazide sağladığı ekstralar, araziye girecek kullanıcı için aradaki yakıta değer bulunuyor.
Yoksa 2010 model Transalp 700 ile, 2013 NC700X'in fiyatları arasında ciddi bir fark yok.
Mantık basit, her modelin bazı iyi ve bazı kötü yönleri var. Sen ihtiyacına göre kendine uygun olanı seçiyorsun. Yoksa millet niye tenere alsın, transalp alsın? Az yakanı var. Ama az yakanı alaşım jant ve asfalt lastiği ile, üstelik nakedden çok belirgin farkı olmayan amortisör esneme payı ile gelirken, tenere ve transalp bildiğin enduro. Hatta tenere daha enduro.
Ağa ben ona yazmadım zaten. Ama google'a giirip "R25 çok yakması sebebi" yazıp aratınca kafadan bu başlığı bulacak. Forumdan olmayan kişiler ciddiye alacak, sanacak ki CBR 2,8 litre yakarken R25 6 litre yakıyor
Ben yarın öbür gün CBR ile R25 arasında tercih yaparken bu konuyu bir şekilde bulacak arkadaşlar için referans notu bırakıyorum.
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
pklu sdikliye laf edermiş:D
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)