Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Vites düşürürken gelen tak sesi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    -
    Mesela ışıklarda duracağım zaman 50 ile 4 viteste gittiğimi varsayalım debriyajı sıkıp 4 ten 3-2 boş yapıyorum bu vitesleri değiştiriken tak tak ses yapıyor sanırım yanlış vites küçültüyormuşum bunun zararı olur mu ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    neobirzenci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar ns 200
    Evet yanlış küçültüyorsun dostum. Her vites küçültüceginde ara gaz vermelisin o tak sesleri çıkmıcaktır.

Başlığın doğrusu: Aragaz vermeden vites düşürünce gelen tak sesi

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    aragaz vermiyon mu?

Motosikleti
    -
    Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aragaz vermiyon mu?
    Yok vermiyorum gazı salıp sırayla düşürüyorum vitesleri demekki yanlıs yapiyormusum

Motosikleti
    Yamaha Yzf R25
    Alıntı tygnhsglu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok vermiyorum gazı salıp sırayla düşürüyorum vitesleri demekki yanlıs yapiyormusum
    Bunu bende sonradan öğrenmiştim

Bende de bazen 2.vitese geçerken tak sesi geliyor acaba o neden ?
    Doğa insan olmadan da yaşar; ama insan doğa yok olduktan sonra yaşayamaz

hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Aragaz vermeden vites nasıl düşürüyorsun çok sert olur yahu..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    kardeşim vites levyesine narin davranma,maneti çeker çekmez kararlı ve seri şekilde levyeye bas vitesini düşür sonra yavaşça maneti bırak..her vites düşürüşünde aragazı vermene gerek yok, vites değişimine geç kalırsan dişlilerin dönmesi hızlanır ve tak sesi gelir, aragazı ile dişlilerin aynı hıza getirilmesi amaçlanır ama sadece giderken vites boşa geçerse ve tekrar vitese alacaksan aragazı şarttır..

debriyaj telide uzamış olabilir , 1 e takarken motor öne atlıyorsa ayarını mutlaka yap-yaptır..

Motosikleti
    Yamaha Yzf R25
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeşim vites levyesine narin davranma,maneti çeker çekmez kararlı ve seri şekilde levyeye bas vitesini düşür sonra yavaşça maneti bırak..her vites düşürüşünde aragazı vermene gerek yok, vites değişimine geç kalırsan dişlilerin dönmesi hızlanır ve tak sesi gelir, aragazı ile dişlilerin aynı hıza getirilmesi amaçlanır ama sadece giderken vites boşa geçerse ve tekrar vitese alacaksan aragazı şarttır..

debriyaj telide uzamış olabilir , 1 e takarken motor öne atlıyorsa ayarını mutlaka yap-yaptır..
    1'e taktığımda benim motor çok hafifte olsa ileri gitme gibi birşey oluyor çok hafif ama. Acaba ayarını kendim yapabilir miyim ?
    Doğa insan olmadan da yaşar; ama insan doğa yok olduktan sonra yaşayamaz

Capitao_3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125(Sell)- RTR 150(Sell)- CBF 150- TNT 250
    Alıntı VeliTrknn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1'e taktığımda benim motor çok hafifte olsa ileri gitme gibi birşey oluyor çok hafif ama. Acaba ayarını kendim yapabilir miyim ?
    Normal her motorda oyledir

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Aragaz hic vermiyorum, hic boyle bir sorun yasamadim daha.

Ama motosiklet hareket halindeyken bosa almam, 2-3 metre icinde kesin durmayacaksam eger... Malum motosiklet sanzimaninda "senkromesh" denen nane yok...

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı VeliTrknn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    elbette yapabilirsin, telin üzerinde manetin çıkışına doğru iki adet somun bulunur,birbirinden gevşet ve dıştakini manete doğru yaklaşacak şekilde 2-3 tur çevir vites geçişlerini kontrol et,iyileşme varsa gevşettiğin somunu diğerinin üzerine sık, birkez usta yaparken izle ne kadar basit olduğuna şaşıracaksın, hem bir yerlerde telin koparsa kendinde değişebilirsin..

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:17 ----------

Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aragaz hic vermiyorum, hic boyle bir sorun yasamadim daha.

Ama motosiklet hareket halindeyken bosa almam, 2-3 metre icinde kesin durmayacaksam eger... Malum motosiklet sanzimaninda "senkromesh" denen nane yok...
    bazen istem dışı boşa geçebiliyor, tamamen durmadan güzel bir aragazı ile vitese takıp devam edebilirsiniz..

Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yol müsait, arkadan sıkıştıran yok ise, hızına orantılı bir şekilde ara gaz vermeden düşürebilirsin. Misal 50 km hızda 4. vitestesin, 40 ta 3, 20 de 2 sonrada ışığa yaklaşıp 10-15 km lere gelince boşa at. Fakat ani bir durum var vites düşmen gerekli ise ve motor o vites için uygun hızda değilse aragaz vermeni tavsiye ederim, mesela gireceğin viraja göre vitesinin yüksek olduğunu düşündün ama hızlısın, işte orada aragaz iyidir.

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    bence

arkadaş dbrijyaj maneti çekili iken , direkt olarak 4 ten boşa inerken böyle sesler geliyor.

herkesin anladığı ise bağırta bağırta sırayla vites küçüktmek.
    sdt bunu beğendi.

Motosikleti
    -
    Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence

arkadaş dbrijyaj maneti çekili iken , direkt olarak 4 ten boşa inerken böyle sesler geliyor.

herkesin anladığı ise bağırta bağırta sırayla vites küçüktmek.
    aynen o şekilde ses geliyor demekki bağırtıracaz yapacak bişi yok

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)