Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

A2 Ehliyet Sınavım

REKLAM ALANI

Merhaba arkadaşlar 2 yıldır forumu takip ediyorum fakat üye olmak bugüne nasipmiş. Cumartesi günü a2 sınavım olacak fakat ben şuana kadar (kursun ilgisizliği yüzünden) yalnızca 2 saat ders alabildim. Yarın hava yağışlı olursa ders veremeyeceklerini bugünden belirttiler. Cumartesi günü öğlen 1 de sınavım gerçekleşecek.Ben ne yapacam şimdi ? Aynı kurstan B sınıfı ehliyet aldım geçen ay, hazır kurs evime yakınken a2 yi de buradan alayım dedim fakat sonuç bu. Kursta bu ay motosiklet kursuna yazılan tek kişi ben olduğum için fazla ilgilenilmiyor motosiklet dersleriyle. Daha öncesinde hiç motosiklet tecrübem yok fakat ilk ders 8 çizme, slalom, denge platformu, yokuş kalkış çalıştım sıkıntı olmadı. 2. derste de trafiğe çıktım yine sıkıntı çıkmadı. İnşallah sınavda da sıkıntı çıkmaz. Neyse konudan fazla uzaklaşmayalım. Arkadaşlar size önerim düzgün bir motosiklet ehliyeti veren kursa kayıt olun

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Lifan LF50
    Geçersin inşallah.

Bende gireceğim sınava. A sınıfı alacağım bakalım ne olacak. 2 saat ders aldım, yarında 1 saat ders var.Sınav günüde bir daha deneme turu yapacakmışız. Bakalım

peruwasa12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Benim zamanında gittiğim kurs iyiymiş arkadaş 3 4 hafta sürüş yaptık sınavdan 1 gün öncede sürüş yapmıştık, adamlara bak yağmur yağarsa yapmayız diyolar

Havanın iyi olmasını diliyorum

hknzrdm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NT700V Deauville
    Sınava nerede gireceksin? İstanbul, Kadıköy tarafında isen sana 1-2 saatimi ayırmaya çalışayım kardeşim.
    GezeGeze, mombohunter ve tcourb bunu beğendiler.
    Analogue at birth, digital by design. The fat on my body is the designer and the brain is trying to be the coder.

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Endişeliyseniz iyi birinden 1-2 saat özel ders alın.

Çakarsanız 2. sınav için bi 100 falan zaten temizinden vermek zorunda kalıyorsunuz; bari en başta özel derse verip tek seferde geçin.

Hadi hayırlısı...

fatih545 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '16Pulsar200-16'MT07
    İstanbul Avrupa yakasındaysan yardımcı olurum.
    hknzrdm bunu beğendi.

En azından trafiğe çıkmışsınız ama 2 günlük kurs mu olur. Eğitim süresince trafiğe çıkarmayan kurslar da var.

Motosikleti
    KAWASAKİ-R6
    Alıntı GezeGeze adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Endişeliyseniz iyi birinden 1-2 saat özel ders alın.

Çakarsanız 2. sınav için bi 100 falan zaten temizinden vermek zorunda kalıyorsunuz; bari en başta özel derse verip tek seferde geçin.

Hadi hayırlısı...
    Sınavdan geçmek için 4 hakkınız var, ilk hakkınızda 80 tl alıyorlar, eğer kalırsanız sınav başı 281 tl alıyorlar.
    https://www.youtube.com/watch?v=4R38-vqpBB0

Improves - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Valla ben de teorik sınavdan sonra direksiyon dersine girdim. Şu an yanlış olmazsa 4 ders felan aldım 1-1.5 saatten. Büyük ihtimalle benim sınavda haftaya olacaktır. 2 dersi okul bahçesinde yaptık platform üzerinde işte. Daha sonra 2 derside bakırköyde ve ataköyde sakin ve belirlenmiş güzergahlarda yaptık. Hoca veriyordu motoru kafana göre git gel diyordu yarım saat kendimce alıştırma yapıyordum işte dur kalk felan yokuş yukarı kalkışlar ayak yere basmadan duruş ve kalkış sonra son yarım saat 45 dakika geliyor izliyordu. Halen devam ediyor dersler benim hoca çok sıkmıyor ama bir şeyi öğretincede öğreniyordum. Bakalım bu hafta sınav var seni de yazayım mı dedi ben daha erken hocam felan dedim öyle böyle oldu olmazsa seni haftaya yazalım dedi tabii ki bundan önce platformda göreyim seni bi ona göre dedi. Yani bana kalırsa hocayla konuşmalısın ve ya kursa gidip iletmelisin bunu. Kendini hazır hissedene kadar iyice ben bu işi kaptım diyene kadar ve hocaların önizlemesi sonrasında yapılmalı bu sınav işi. Ben derimki git bi konuş çünkü boşu boşuna o psikolojiye girmeye gerek yok açıkçası.

Never4More - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Direksiyon sınavı ne zaman ?

Sınav bu cumartesi olacak. Avrupa yakasında sınava giricem

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:13 ----------

Ben normalde bu hafta girmeyecektim fakat direksiyon hocası sen hiç hata yapmıyorsun, motosiklet konusunda beceriklisin dedi(bunu 8 yıllık bisiklet tecrübeme dayandırarak söyledi) daha fazla ders almana gerek yok dedi. Aslında buradan çıkarılacak sonuç direksiyon hocan 65 yaşında olunca motosiklet dersleri vermek istemediği için böyle bir hareket yapıyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:22 ----------

Ya şuan nakit sıkıntım olmasa zaten bugün gidip düzgün biryerden özel ders alcaktım ne yazık ki para sıkıntım var.

Improves - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Valla hocam benim 7 yaşından bu yana hayatım bisikletle geçti trafikse trafik çok kez çıkmışlığım var. Fakat bu iş bisiklete gelmez, evet düz bıraksa ben yol bitene kadar giderim ama bu işin gerçektende püf noktaları var. Yinede o direksiyon sınavına tam takır hazırlanıp girmekte fayda var. Diyecek bir şey yok senin direksiyon hoca bayağı kötü gözüküyor. Umarım sınavı başarı ile geçersin.

Ya tabi orası öyle bisikletin bana tek katkısı motosikleti dengeli birşekilde sürebilmem, teknik konuları öğrenmek bambaşka birşey. Bu arada eyvallah ınsallah iyi geçer. Mondial 180 z one s ile sınava giricem

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    platformdan geçerken platformun/tahtanın, artık ne koydularsa, bitiş tarafındaki ucuna bak debriyaj sıkılı geç. onun dışında sıkıntı olursa bi tek 8 çizmede olur, onu yarım debriyaj ve hafif hafif aragaz vererek yaparsan, sendeleme falan olmadan dengen bozulmadan yaparsın. slalom ile trafik zaten çocuk oyuncağı...

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Sınava gireceğin motorla mutlaka önceden çalış, dur-kalkta bile problem yaşayıp stop ettirebilirsin yoksa.
    Dikkat ettikleri şey sinyali unutma, kuka ve sekiz çizmede problem olmaz ama platform zordur. 2. vitesle ne çok hızlı, ne de çok yavaş gir, girdiğin hızla üstünden in, asla direksiyona yere bakma, karşıda bir noktaya bak. Iskalarsan veya erken inersen asla üstüne çıkmaya çalışma düşersin. Bunlar olursa hocaya sor tekrar geçeyim mi diye.

Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    platformdan geçerken platformun/tahtanın, artık ne koydularsa, bitiş tarafındaki ucuna bak debriyaj sıkılı geç. onun dışında sıkıntı olursa bi tek 8 çizmede olur, onu yarım debriyaj ve hafif hafif aragaz vererek yaparsan, sendeleme falan olmadan dengen bozulmadan yaparsın. slalom ile trafik zaten çocuk oyuncağı...
    Bizim sınav yerinde platform yok yere sarı çizgi çekmişler onun üstünden geçiyoruz kolayca, 8 çizmeyide tam başlama yerinde hızımı 10 a düşürüp elimi ayağımı herşeyden çekip(yani ne gaz veriyorum ne de frene basıyorum) yapıyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:21 ----------

Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sınava gireceğin motorla mutlaka önceden çalış, dur-kalkta bile problem yaşayıp stop ettirebilirsin yoksa.
    Dikkat ettikleri şey sinyali unutma, kuka ve sekiz çizmede problem olmaz ama platform zordur. 2. vitesle ne çok hızlı, ne de çok yavaş gir, girdiğin hızla üstünden in, asla direksiyona yere bakma, karşıda bir noktaya bak. Iskalarsan veya erken inersen asla üstüne çıkmaya çalışma düşersin. Bunlar olursa hocaya sor tekrar geçeyim mi diye.
    Önerilerin için çok teşekkür ederim direksiyon hocam 2.vitese atmama mı gerek olmadığını söyledi bütün platformu ve trafikte sürüşü 1.viteste yaptırdı trafikte ort. 35 km hız ile gittim.

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Alıntı melsur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bizim sınav yerinde platform yok yere sarı çizgi çekmişler onun üstünden geçiyoruz kolayca, 8 çizmeyide tam başlama yerinde hızımı 10 km ye düşürüp elimi ayağımı herşeyden çekip(yani ne gaz veriyorum ve frene basıyorum) yapıyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:21 ----------

Önerilerin için çok teşekkür ederim sınav hocam 2.vitese atmama mı gerek olmadığını söyledi bütün platformu ve trafikte sürüşü 1.viteste yaptırdı trafikte ort. 35 km hız ile gittim.
    platform şart, (eğer sınav yönetmeliği değişmediyse) oraya aluminyum bir şey koyarlar sonra şaşırma. 1.viteste denge zordur sen 2 ye at.

Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    platform şart, (eğer sınav yönetmeliği değişmediyse) oraya aluminyum bir şey koyarlar sonra şaşırma. 1.viteste denge zordur sen 2 ye at.
    Önceki sınav günlerinde gidip bakıyordum hep demir bir plaka vardı fakat şuan ki derslerde platform görmeyince sürücü kursu yetkilisine gidip sordum bana verdiği cevap; artık sarı çizgi üzerinden geçeceksin oldu

Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Platformun ucuna bakmak doğru, fakat debriyaj sıkma işi yanlış, platformu üstüne çıkmadan tam hizalayıp, sonra gazı hafif açarak gaz ile geçmek çok daha kolaydır, özellikle de platform üstünde gaz kesilme, ne kadar yavaş girersen, platformdan düşme ihtimalin o derece artar.
    espresso bunu beğendi.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)