Sınavda yeni yönetmeliğe göre, platform aynı uzunluk da ve aynı genişlik de sarı çizgi olarak değişti, sınava girecek bireyin 35 dk sınav süresi var, ilk 5 dk. sözlü gaz,fren,debriyaj ve akü yerlerinin sorulması (tuzak sorulara dikkat edin, hava soğutmalı motorda radyatör nerede, su nereden konuyor gibi sorular gele bilir) 15 dk. parkur tamamlama süresi ve 15 dk. trafiğe çıkmak var.
Bazı gözetmenler biraz cins ola biliyor, mesela parkurdaki süreyi tamamlamak için acele etmeyin erken bitirirseniz gözetmen süre dolana kadar sizi parkurdan çıkarmıyor özellikle en zor olan 8 çizmeye devam et diyor, trafiğe çıkınca da aynı şekilde hızınızı düşük tutun ve sürenizi doldurmaya çalışın, trafik den dönünce süre daha bitmemiş diyerek sizi tekrar parkura soka biliyor, o gün ki şansınız biraz da gözetmenin keyfine kalıyor.
Sürücü kursunun sınavını izlemeye gittim, gözetmen sürücüyü parkura soktu sürücü biraz hızlı, şipşak bitirdi ve trafiğe çıktılar, trafiğe çıkarken hoca uyardı, yavaş ol onlar sana telsizden söylerse hızlan ama süreyi bitirmeye çalış diye, 15 dk sonra sürücü ve gözetmenler geldi, sürücü tam inecek gözetmen uyardı, daha süre bitmedi parkura devam et bakıyım sen biraz, oda ne sürücü 6 kez sekiz çizdi başı döndü heralde ki ayağı yere deydi ve gözetmen dosyayı kapatıp komisyonun yanına gitti ve the end sürücü kalmış, bazı gözetmeler ise tolerans göstere biliyor hepsi aynı deyil.
Şimdiden başarılar dilerim.
https://www.youtube.com/watch?v=4R38-vqpBB0
Kusura bakmayın canınızı sıkmak için yazmadım, bunlar gerçekler, adam da boy 1,50 cm motorculara gıcık, gelmiş gözetmen olmuş sizin yüzünüzden gezmek varken buradayım gösteririm ben size der gibi tavırları var, burada bazı başlıklar açıldı, sılalom a girerken sinyal vermedim diye beni bıraktı diyenler bile oldu, bu cumartesi benimde sınavım var ehliyet yükseltme, merak etmeyin bende sizin gibi kara kara düşünüyorum, umarım bir gözetmen bu yazımı okumaz
https://www.youtube.com/watch?v=4R38-vqpBB0
Gözetmenle iyi diyalog ta çok önemli maalesef. Önce selamını ver, sorduğu sorulara ukalaca veya cahillikle değil üslubu ile cevap ver, egoya çevirmeden özgüvenini belli et, senli-benli konuşma, sık dişini yarım saat.
Direksiyon derslerini hangi zaman aralığında veriyolar teorik sınavdan sonra mı yoksa onun öncesinde de ders veriliyor mu?
Kurstan kursa değişir. Sen nasıl anlaşırsan öyle başlar
Teorik sınavını geçtikten sonra zaten kurs sizinle iletişime geçiyor ve direksiyon dersleri başlıyor. Yarın sanırım sınav var benimde aksine yarın direksiyon dersi var. Hadi bakalım buradan gireceklere ve burada olmayıp yine giren arkadaşlara başalarılar dilerim.
Sınavdan kalanlar burda mı ? :D
Okul bahçesinde olan herşeyi bitirdikten sonra yokuş yukarı halde kırmızı yannca direk ön frene bastığım gibi yerdeyim...
Düşe çarpa öğrenirsin ne olacak :D
Tabikide işin espri kısmı bu.. Küçük cc ile başlamak da önemli tabi öğrendikten sonra
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)