Arkadaşlar artık bir 848 sahibi oldum ve İstanbul'da motosikletimi emanet edebileceğim bir usta arıyorum. Var mı bildiğiniz, önerebileceğiniz bir usta ?
Korlasa gitmek istemiyorum malum sebeplerden dolayı.
Arkadaşlar artık bir 848 sahibi oldum ve İstanbul'da motosikletimi emanet edebileceğim bir usta arıyorum. Var mı bildiğiniz, önerebileceğiniz bir usta ?
Korlasa gitmek istemiyorum malum sebeplerden dolayı.
Eliniz azıcık alet tutuyorsa Service Manual öneririm.
link
Karaköy de Atamoto Ducati ye de bakıyordu. Monster lara filan sürekli bakıyorlar 848 lere de bakarlar tahminimce.
ÜNİVERSAL MOTORLU ARAÇLAR
KORLAS
MOTO TRIPLE
bu 3ü dışında tercih etmezdim ben olsam.
Hayırlı olsun dostum. Düz 848 mi?
Motorla alakalı soracağın şeyler varsa sorabilirsin. Yalnız ustaya gitmeden önce motorla ilgili biraz araştırma yapmanı tavsiye ederim. Ciddi manada kar edersin.
Çünkü ustalarımız her parçayı değiştirmeye veya kafasına göre iş yapmaya çok meraklıdır.
(ducatistanbul.com'a da beklerim.)
Evet, motosikletle birlikte popoyu da emanet olarak istemeyen bir Ducati ustasi araniyor...
Onun yerine sarisin zenci, 2 metre boyunda pigme, veya kivircik sacli Cinli versek? Onlari bulmak daha kolay cunku
Açıkcası kendi yapabileceğim şeyler değilde motorda bir sıkıntı var mı diye gitmek istiyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:19 ----------
Saolasın bir arıyayım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:20 ----------
Moto tripleyi bir kişiden daha duydum ama korlası tercih etmeyi pek düşünmüyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:21 ----------
Evet düz 848. Aslında motorla alakalı soracağım çok şey var. Birilerini bulmak bana çok iyi gelir. ducatiistanbul sayfasına girdim üyede oldum ama çok hareketli değil diye gene buraya yazayım dedim. Özelden seni biraz rahatsız edeceğim. Sorun olmaz umarım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:23 ----------
Aynen öyle sadece motoru götürmek istiyorum, kendimi de değil. Zaten şu ducatiyi çok heveslendim diye aldım inşaallah pişman etmez Çin, japon, kore falan hepsi tamam bende zaten, Oraları fetih ettim de bir de avrupaya açılayım dedim
Kelimelerini yükselt sesini değil, yağmurdur çiçekleri büyüten gök gürültüsü değil.
Orçun usta var kızıltoprak stadın yan sokağında iyi olduğunu duydum bende ona gideceğim hayırlı olsun
Geçmiş olsun 😄 Ducati almissiniz
Yok hocam gitmeyin. Ciddiyim yani. Yaşlı olan Orçun du Hidrolik kapağımda bir akıtma vardı. Akşam 6:30 gibi gittim dükkanlarına girdim içeri Hidrolik kapağımda bir akıtma var kontrol edebilir misiniz dedim. Bana şimdi bakamayız dedi saçma sapan bir tavırla, Hani sanki borçluyum da borcumu almaya her gün geliyormuşum gibi tavır ile dedi bunu. hiç bir şey demedim. tamam dedim çıktım. Sonra içeri de genç bir arkadaş vardı o geldi ( Gerçekten harcanıyor orada) o abi bi kontrol ediyim yarın gelirsin bakarım ben erkenden sıkıntı etme dedi. Fakat Orçun denilen kişiye o kadar ayar oldum ki bir daha hayatta gitmeyeceğimi belirtebilirim.
Bu bir değil bu arada, Zincirim boldu, onun için de ilk defa oraya gitmiştim. zinciri kontrol ettiler bol değil bu dediler gönderdiler. Karaköyden gittim özel zincir germe aparatını aldım ducati için kendim gerdim. Tam olarak 1,7CM daha fazlaydı boşluk. üzerinde ki uyarıda yan ayaklık açıkken ölçün dedikleri halde adam motorun üzerine binip bu bol değil dedi.
kimseyi kötülemek istemiyorum ama bir zincir ve basit bir kapak için bunlarla karşılaşıyorsam Desmo bakımı filan bu insanların eline bırakmak bana zor gelir
,
Aşağıda arkadaş çok hoş şeyler yaşamamış orayla
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:10 ----------
hahahah. teşekkür ederim. bakalım kapıldık bir sevdaya ama en azından çok istemiştim denemiş olacağım. düzgün bir ustasını bulursam sorun etmem ama
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:11 ----------
Hocam ilk önce yaşadıklarınız hoş şeyler değil. Ufak bir problemi çözemeyen birine bende motoru emanet etmem. Bu arada desmo bakımı için aldığınız bir fiyat var mı korlas harici
Kelimelerini yükselt sesini değil, yağmurdur çiçekleri büyüten gök gürültüsü değil.
Bu arada, çok fazla duyacaksınız "Ducati mi alınır" "çok sıkıntılı makine" "Parçası Pahalı" vb. Şeyleri, hiç umursamayın ciddiyim. 848 Taş gibi makine, hiç dert etmeyin.
Nazlı ve titreşimlidir, fakat Kullandıktan sonra diğer motorlar çok sade gelir.
Zinciriniz filan gerilecekse, hidrolik sıvılarınız değişecekse elimden geldiğince ben yardımcı olurum sizlere.
,
Hayırlı olsun motorunuz. Konuyla alakasiz ama merak ettiğim şey, neden korlas a gitmeyecek oluşunuz? İstanbul da yaşamiyorum altin elbiseli adam öve öve bitiremiyor korlası o sebeple soruyorum
Ustaların çoğunda i.nelik oluyor maalesef sanırsın mühendisler
Bende zinciri anahtarla gerecek yer aradım. O zaman önümüzde ki hafta hem tanışmış oluruz hemde biraz başınızı agırtayım
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:09 ----------
Teşekkür ederim, daha iyileri sizin olur inşallah. Korlasa gitmeme sebebim tamamiyle maddi. Açıkcası motorum 2010 model ve garantide değil artık. Korlası da öyle bir anlattılar ki inanın açıp fiyat bile sormadım
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:11 ----------
evet birde o durum var. Aslında işini yapan güzel insanlar var ama daha bulamadık sanırım.
Ben oyle bi acildim Avrupa deryalarina hep Japon'dan sonra; simdiye kadar motora sahip oldugum 5 gunun 1'i serviste gecti. Umarim benden iyi olur deneyiminiz...
Direk bu cocuga verebilirsiniz. Benim motoru piston ve silindir'e kadar parcalayip toplayan da gencecik bir cocuk; ama egitimli, durust ve isini duzgun yapiyor.
Bence de basit isleri kendiniz yapmayi ogrenin. Yardim teklifi icin
"Shop manual" denen kitapcigi alin, olmadi yardim teklif eden arkadastan ogrenin. Basit isler bunlar.
Tek masali motosikletlerin zincir ayari daha kolaydir, sag sol ayri ayri ugrastirmaz. "C spanner" denen bi zimbirtiyla yapilir, tek masali tum motosikletlerde asagi yukari aynidir, ve motosikletle gelen alet kutusunda olmasi lazim. Ducati koymadiysa ayip etmis. Kullandigim tek masali Honda ve KTM'de geldi bende. Baskiyla uretilmis cok basit bir metal parcasi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)