arkadaslar bır aksılık olmaz ise ben de 1199s alıyorum pazartesı gunu.
daha onceden de mv agusta f4 ve pıaggıo x10 kullandım. bıraz olsun ıtalyan servıslerı hakkında bılgım var.
sımdı o oyle yapıyor bu boyle yapıyor dıyorsunuz ama, dısardan bakan bırı olarak sıze nacızane tavsıyelerım olacak.
1.si daha onceden yaklasımda bulunmadıgınız, tanımadıgınız servıslere dırek gıtmeyın derım. ozellıkle kapanıs saatlerıne yakın. onceden bır arayın, doluluk durumunu ogrenın. dırek gıttıgınızde yardımcı olmamaları son derece normal. ben bunu yadırgamadım acıkcası.
2.si bızım turk ınsanı maalesef kı herkesten dusuk profılde tamırhane ustası yakınlıgı beklıyor. bakın ben de beklerım, ama karsımdakını once bır suzerım. ılk tanıstıgınız kımse sıze abınız gıbı davranmak zorunda degıl. bu pazartesı gunu expertız ıcın orcun ustaya gıttım mesela. ılk defa tanısmama ragmen; dıagnostıctekı her halta kadar detayına ınerek, sordugum tum sorulara teknık cevaplar vererek yardımcı oldu. zaten sensor degısımı yapılacagı ıcın benden ucret dahı talep etmedı. sızın karsılastıgınız ornegı gozumle gormedıgım ıcın bırsey dıyemeyecegım. anlattıgınız gıbı gelısmıs de olabılır, en nıhayetınde karsınızdakı de bır ınsan ters ve kotu gecmıs bır gunu olabılır. mızacı zaten soguk bır usta kendısı ama ısını kotu yaptıgına pek ınanmıyorum; zıra korlastan dahı sızı oraya yonlendıreceklerdır. ozellıkle ıtalyan aldıgınızda en buyuk soru ısaretı olan desmo bakımı ıcın.
3.sü ona gıtmem demıssınız, korlası da ıstemıyorsunuz. gerıde yetkılı olarak sadece moto trıple kalıyor. orası da emın olun pıaggıo dan hatırladıgım kadarıyla bıraz daha yakın davranan, ama kesınlıkle benım konşukta buldugum abı kardes havasını bulamayacagınız bır yer. ıscılıklerı ıyıdır ama ozellıkle retro ve eskı model ıtalyanlara da baktıkları ıcın, yıne sıra problemı yasayabılırsınız. hatta sızı 6.30da ıcerı dahı almazlar. bu 3ü dısında gıdecegınız hıcbır yer sıze elektronık olarak da yardımcı olamayacak. yanlıs hatırlamıyorsam sadece yetkılı servıslere bu destek verılıyor.
4.sü maddı konulara gelırsek. farzı misal motorumun muadil sıfırı 35.000 eurolara dayanmısken, ınsanların desmo bakımını dusuk meblaglara halledebılecegını umıt etmesını de hıc anlamıyorum. e 24.000de bır 3-4.000tl yı gozden cıkaramayacaksanız; cok ozur dıleyerek soylemelıyım kı, altınızdakı ıtalyan sıze agır gelır maalesef. he bu arada 6000 bakımı ıcın de, suzukı gsx 1000f e arkadasım 400e yakın para verdı yetkılı de , moto trıple 350tl fıyat verdı panıgaleye. japonlar da bedavaya yapmıyor yani bakımları...